few clouds
8°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Невреме код Вршца, једна жена страдала, више евакуисаних

07.06.2017. 19:46 07:08
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Обилне падавине и невреме погодле су поподне и вечерас више места у Србији, а због обилних падавина поплављен је и део ауто-пута Е-75 код Умчара.

Падавине су направиле проблем и у Вршцу где је страдала једна жена и где је поплављено више дестина кућа, као и у Краљеву. Једна жена страдала је од последица невремена које је поподне задесило Вршац и околину, рекла је Танјугу начелница службе Хитне помоћи у Вршцу др Викторија Нистор Оморан.



Због обилних падавина које су у поподневним сатима захватиле околину Вршца, поплављено је више десетина кућа у местима Уљма и Шушаре, као и локални пут између ова два места, а да сада је евакуисано око 40 људи, јавио је РТС.Киша је почела да пада током поподнева и за само десетак минута створили су се потоци на улицама, а вода је продрла у већину домаћинстава у месту Уљма.

На терену се налазе припадници ватрогасно-спасилачке јединице Вршац, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упутио је припаднике Жандармерије у поплављена места, како би у најкраћем року пружили помоћ угроженом становништву, саопштено је из МУП-а. 



На терену су и ватрогасно-спасилачке јединице из Београда, а у помоћ су притекли и мештани са тракторима.



Надлежни се надају да ће до вечерас сви угрожени бити евакуисани, а за оне чија су домаћинства поплављена биће обезбеђен смештај у Вршцу и Белој Цркви.Општински штаб за ванредне ситуације у Вршцу заказао је ванредну седницу.



Очекује се смиривање ситуације, будући да за наредне сате није најављена киша, а вода је почела да се повлачи. 



Огромно невреме захвалитло је поподне и подручје Гроцке и Јужног Баната и направило хаос на ауто путу Београд-Ниш, наводи Блиц који додаје да се саобраћај постепено нормализује код наплатне станице Умчари где је око 15.00 цасова због обилних падавина дошло до изливања воде на коловоз и обуставе саобраћаја.



Јака киша и грмљавина задесили су вечерас и Београд.



Неколико кућа је угрожено након што се у околини Краљева, у једном делу насеља Ковачи, излио Ковачки поток у који се вода слива са планине Столови.



Вода је продрла у више куће, а у једном домаћинству потопљене су машине у стругари. Воде има и у једном угоститељском објекту, преноси РТС.Иначе, према подацима Метеоролошке станице Кованлук пало је пет литара воденог талога по метру квадратном и то за само пет минута. 



Према прогнози метеоролога киша ће падати током целе ноћи, а ујутру би требало да дође до разведравања.

Дончевски: Ситуација у Уљми и Шушарама стабилна



ВРШАЦ: Ситуација у местима Уљма и Шушаре код Вршца, у којима је услед обилних падавина поплављено више дестина кућа је стабилна, а припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 42 особе, изјавио је вечерас заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Драган Дончевски који је потврдио и да је једна женска особа страдала. 



„После данашње бујичне поплаве ситуација у Уљми и Шушару је мирна, а вода се полако повлачи. Евакуисане су 42 особе, а становништву су обезбеђени исхрана и смештај", рекао је Дончевски, саопштио је МУП.На терену су, како је навео, припадници Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије и полиције опште надлежности, који ће наставити да пружају помоћ угроженом становништву и да прате ситуацију. 



Дончевски је потврдио за РТС да је једна женска особа настрадала, а да ће истрага утврдити како се то десило.Мештани кажу да је све трајало десетак минута, да се вода сјурила са свих страна и да им је дошла до појаса.У помоћ при евакуацији угрожених притекли су и мештани са тракторима.



Стање се стабилизовало у вецерњим сатима. Вода се повлаци и не очекује се нови поплавни талас.Општински штаб за ванредне ситуације у Вршцу одржао је ванредну седницу, а за све оне који не могу да се врате у своје куце бице обезбеден смештај у Вршцу и Белој Цркви.

"Тренутно радимо на збрињавању људи који не могу да уду у своја домацинства. То су углавном тренутно најугроженија категорија - деца и стара и изнемогла лица. Трудицемо се да урадимо све што можемо да пронадемо смештај за сва лица којима је он потребан", каже градонацелница Драгана Митровић, преноси РТС.



У селу Уљма тренутно нема струје, јер је вода ушла и у трафо-станицу, али се ради и на отклањању и санирању и овог проблема.

Аутор:
Пошаљите коментар