Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEPREVAZIĐEN RECEPT ZA KUVANO VINO Magični napitak koji greje dušu i telo

30.12.2024. 13:25 13:48
Piše:
Izvor:
Krstarica
vino
Foto: freepik

Ukoliko volite slatke i tople napitke, onda će ovo biti pravo uživanje za vas. Priprema kuvanog vina vam neće oduzeti mnogo vremena, a uživanje je zagarantovano.

Topli napici su nešto što se preporučuje kada krene zimska sezona i u toku praznika. Jednom nedeljno pripremite dobro kuvano vino i uživajte u savršenom napitku tokom novogodišnjih i božićnih dana.

Evo kako da spremite najlepše kuvano vino po receptu koji je provereno neprevaziđen.

Sastojci:

•             5 dl polusuvog crnog vina

•             2,5 dl vode

•             3 kašike šećera

•             1/2 kašičice karanfilića

•             malo cimeta

•             nekoliko kriški narandže

Priprema:

Dve kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.

Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže.

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar