Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) ALU FOLIJA ZA SAVRŠENE KOKICE Nećete isprljati šerpe, a zabavićete se

16.10.2024. 09:12 09:19
Piše:
Kokice
Foto: pixabay/ilustracija

Kokice možete napraviti i bez prljanja šerpe i to na veoma zabavan način - uz pomoć aluminijumske folije.

Pripremite i isecite aluminijumsku foliju na kvadrat, dovoljno veliki za kokice.

Zatim stavite šaku kukuruza kokičara u sredinu folije. Ova količina će biti dovoljna za manju porciju, ali je uvek možete povećati ako želite još kokica. 

Začinite kokice po želji dodavanjem malo ulja ili rastopljenog putera. Možete dodati i svoje omiljene začine.

Pažljivo zatvorite foliju, stvarajući kesu u koju će biti zatvorena zrna. Ostavite malo prostora da se kokice prošire. Gornji deo folije možete uvrnuti, tako da kesa od folije bude dobro zatvorena.

Aluminijumsku foliju u kojoj je kukuruz možete staviti direktno na šporet ili čak na otvorenu vatru ako ste napolju. Ključno je da se folija pomera tako da se kokice ravnomerno zagrevaju.

Posle nekoliko minuta, zrna će početi da se pretvaraju u kokice, a folija će se polako širiti kako zrna rastu. Kada čujete da je veći deo kokica "iskočio", skinite foliju sa vatre i pažljivo otvorite kesu.

Osim što je zabavan, ovaj način pravljenja kokica je i praktičan. Ne morate da koristite posuđe koje ćete kasnije oprati, a aluminijumska folija efikasno sprečava da se zrna prosipaju po kuhinji.

informer.rs/dnevnik.rs
 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar