Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZA 12 GODINA PET MILIJARDI ULOŽENO U GRBAVICU Završavaju se radovi u Vojvođanskoj ulici, povećan parking za 22 mesta

15.10.2024. 10:55 12:28
Piše:
Радови
Foto: Grad Novi Sad

U Vojvođanskoj ulici završavaju se radovi na rekonstrukciji i izgradnji 180 parkinga i 2,2 kilometra pešačke staze.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Đurađ Jakšić obišao je radove i istakao da je proširenje i rekonstrukcija parkinga i uređenje pešačkih staza značajna investicija za celu Grbavicu, jer Vojvođanska ulica povezuje Bulevar oslobođenja sa Limanskom pijacom, osnovnom školom, vrtićem i studentskim domom na Grbavici.

- Od najveće važnosti je bilo unaprediti saobraćajnu infrastrukturu, ne samo u cilju maksimalnog unapređenja funkcionalnosti ove javne površine, nego pre svega radi unapređenja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, a naročito u cilju zaštite najmlađih Novosađana – istakao je Jakšić i dodao - Radovi u Vojvođanskoj ulici počeli su 24. juna tekuće godine, a rekonstrukcija se odvijala u dve faze: prva faza radova se izvodila od Bulevara oslobođenja do Ulice Vere Pavlović, a druga faza do Puškinove ulice. Kapacitet rekonstruisnog parkinga je povećan za 22 parking mesta, tako da sada ima  ukupno 180 mesta za parkiranje, od kojih je devet namenjeno za vozila osoba sa invaliditetom. Takođe, izvršeni su radovi na uređenju pešačkih staza ukupne površine 2.240 m2, uz maksimalno očuvanje zelene površine.

Радови
Foto: Grad Novi Sad

Uoči početka radova u Vojvođanskoj ulici JKP „Gradsko zelenilo“ je presadilo tri stabla crvenolisne šljive u Limanski park sa pešačke staze koja je izmeštena. Nakon završenih radova u periodu mirovanja vegetacije uslediće rekonstrukcija zelenih površina, u okviru koje je predviđena sadnja šest novih sadnica drveća i oko 100 metara žive ograde.

- Grad kontinuirano vodi računa o ozelenjavanju svih delova Grada, a na ovom primeru je jasno vidljiva intencija Grada da uz rešavanje problema parkiranja, maskimalno vodi računa o očuvanju i proširenju zelenih površina – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja je rekao da je važno da Novosađani znaju da je to javno preduzeće u projekat rekonstrukcije uložilo oko 60 miliona dinara sa PDV-om u potpunosti iz sopstvenih sredstava.

- U toku su finalni radovi, ostalo je još da se postave držači za bicikle, što će biti gotovo u narednih nekoliko dana – rekao je on.

Grad Novi Sad je u periodu od 2012. do 2024. godine, za investicione aktivnosti i radove na održavanju na teritoriji  mesnih zajednica na Grbavici MZ „Vera Pavlović“ i MZ „7. juli“ opredelio sredstva u ukupnom iznosu od preko 5 milijardi dinara. U tekućoj godini za MZ „Vera Pavlović“ Grad je opredelio 126.63 miliona dinara, a za MZ „7. juli“ 902.13 miliona dinara. Neki od projekata koji se izdvajaju su nabavka i ugradnja opreme i podloge za nova dečija igrališta na uglu Ulice Braće Ribnikar i Futoške ulice, kao i u Ulici Teodora Pavlovića; dogradnja i opremanje objekta Medicinske škole „7. april“; uvođenje optičke telekomunikacione mreže; projektovanje parternog uređenja školskih dvorišta i predškolskih ustanova, projektovanje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na Bulevaru cara Lazara, raskrsnici ulica Braće Ribnikar i Danila Kiša, modernizacija pijačnih tezgi i sl.

dnevnik.rs

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
NOVI SAD DOBIJA NOVU TURISTIČKU ATRAKCIJU Transformacija srca Srpske Atine, Almaški kraj se sprema za novi sjaj (FOTO)

TEMA DNEVNIKA

Фејсбук „Алмашки крај”

NOVI SAD DOBIJA NOVU TURISTIČKU ATRAKCIJU Transformacija srca Srpske Atine, Almaški kraj se sprema za novi sjaj (FOTO)

14.10.2024. 11:58 12:07
GRADONAČELNIK ĐURIĆ U ZVANIČNOJ POSETI KINI Novi Sad dobio poziv za prestižni festival: Čeka nas svetla budućnost
милан ђурић

GRADONAČELNIK ĐURIĆ U ZVANIČNOJ POSETI KINI Novi Sad dobio poziv za prestižni festival: Čeka nas svetla budućnost

14.10.2024. 11:11 12:30
PROJEKAT DOMA ZDRAVLJA „NOVI SAD” MEĐU UČENICIMA Podizanje svesti o pravilnoj i zdravoj ishrani

PROJEKAT DOMA ZDRAVLJA „NOVI SAD” MEĐU UČENICIMA Podizanje svesti o pravilnoj i zdravoj ishrani

14.10.2024. 07:28 07:31
INTERVJU: GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ Gradnja tri mosta u jednoj godini istorijski poduhvat (FOTO)

INTERVJU: GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ Gradnja tri mosta u jednoj godini istorijski poduhvat (FOTO)

Sa tri nova mosta potpuno se menja život u Novom Sadu. Najveći most na Dunavu  na Tekijama u Petrovaradinu biće dug oko 1,7 kilometara.
06.04.2024. 08:55 11:17