Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUDBALER VOJVODINE LAZAR RANĐELOVIĆ S NESTRPLJENJEM ČEKA DEBI: Želim da se borim za trofeje

25.09.2024. 15:20 15:24
Piše:
fudbal
Izvor: FK Vojvodina

Među poslednjim igračima koji su u Novi Sad došli u minulom letnjem prelaznom roku, bio je Lazar Ranđelović (27).

On je u Vojvodinu stigao iz redova grčkog velikana Olimpijakosa, kluba čiji je član postao još u avgustu 2018. godine, ali se u njemu nije naigrao, već je odlazio na pozajmice u španski Leganjes, kao i ruske ekipe Urala i Rubina iz Kazanja. 

Pred kraj transfer perioda, iako se o tome potajno pričalo praktično tokom čitavog leta, brzonogo krilo stiglo je u Fudbalski centar „Vujadin Boškov“ i sada s nestrpljenjem, baš kao i navijači Vojvodine, očekuje debi u dresu nove ekipe.

On bi mogao da usledi u subotu, kada na stadion „Karađorđe“ u goste stiže upravo Lazarev nekadašnji klub iz grada sa Nišave. 

– Ambicije koje ima Vojvodina, baš kao i povratak u Srbiju, presudili su o tome da prihvatim poziv Novosađana – objasnio je Ranđelović. – Razgovarao sam s ljudima iz kluba i trenerom, i sada se osećam ispunjenim i srećnim zbog poteza koji sam napravio. Uz sve, poznato je da je Voša, uz Crvenu zvezdu i Partizan, jedan od najvećih klubova u našoj zemlji, a ja volim da igram u ekipi koja stalno napada i koja se bori za trofeje. Ubeđen sam da će to da se dogodi u skorije vreme i to je, uostalom, i prevagnulo da prihvatim poziv iz Novog Sada.

U sećanju ovdašnjih ljubitelja fudbala, Lazar je ostao kao igrač niškog Radničkog.

– Moja karijera je krenula iz Niša i bila mi je želja da se vratim u rodnu zemlju, osvežim se i ponovo počnem da postižem golove. Učinio sam to, s tom razlikom što sam sada postao igrač većeg kluba, u kojem ću moći da se opet dokažem.

Imao je ovaj rođeni Leskovčanin priliku da se u minulim godinama dokazuje na evropskim terenima, a o tome da li je postao bolji igrač nego kada je napuštao Srbiju, odgovara:

– Ne znam, tek ćemo to da vidimo. Sigurno je da sam u međuvremenu sazreo i da imam više iskustva, a utakmice će da pokažu to da li i igram bolje.

Igrao je Ranđelović, u ruskom Rubinu, zajedno s nekadašnjim saigračem iz Radničkog Nikolom Čumićem, momkom koji je, pre nekoliko sezona, naprečac osvojio srca navijača Vojvodine.

– Nikola mi je dosta pomogao oko toga da donesem odluku da obučem dres novosadskog kluba. Poneo je najbolje utiske o Vojvodini, zbog načina na koji je igrao i kako su ga prihvatili navijači, tako da mi je preneo lepa zapažanja koja je poneo iz Novog Sada. Kada smo se čuli, kratko mi je kazao da ne razmišljam puno i da je ovo klub koji će mi puno pomoći da se vratim na stare staze uspeha – otkrio je Lazar Ranđelović.

Lepo prihvaćen u novoj sredini 

Imao je naš sagovornik priliku već da upozna nove saigrače.

– Upoznao sam ekipu, ali to mi nije bilo mnogo teško, jer sam s nekima od njih i ranije igrao u Nišu. Tu su Stefan Đorđević, kao i Đorđe Crnomarković, a dodatnu prednost vidim i u tome što su sada u Vojvodini moji zemljaci, poput Lazara Nikolića i Veličkovića. Nisu samo oni moji fudbalski poznanici, jer od radnije s terena znam i Njegoša Petrovića, odnosno golmana Rosića, tako da se lepo osećam u novoj sredini. Momci su me lepo dočekali, tako da mi je lepo i potpuno sam ispunjen i opušten. Nemam problema s privikavanjem i sada je na svima nama da počnemo zajedno da ostvarujemo željene rezultate – dodao je Lazar Ranđelović.

Cilj vrh tabele

Posle vezanih pobeda nad Železničarom i IMT-om, zanimalo nas je gde Ranđelović vidi Vojvodinu u nastavku sezone.

– Cilj kluba i svih nas je da se nađemo u samom vrhu tabele – jasan je bio naš sagovornik. – Želimo da se borimo za plasman u jedno od evropskih takmičenja, svejedno koje, jer klub veličine Vojvodine to sigurno zaslužuje. Iako možda početak sezone nije bio u skladu s takvim ambicijama, nije kasno da okrenemo stvari i da se nađemo tamo gde nam je i mesto.

A. Predojević

Standings provided by Sofascore
Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI VOJVODINE VEZALI DVE POBEDE – Trener Nemanja Krtolica: Ovo je znak da se vraćamo u vrh tabele
fudbal

FUDBALERI VOJVODINE VEZALI DVE POBEDE – Trener Nemanja Krtolica: Ovo je znak da se vraćamo u vrh tabele

23.09.2024. 16:16 16:24