Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILAN ĐURIĆ ZA „DNEVNIK” Olimpijski bazen u Futogu čeka prve probe

14.08.2024. 09:01 09:51
Piše:
Izvor: Dnevnik (V. Fifa Milinković)

Novi Sad je, pored velike gradske plaže Štrand, poznat i po svoja tri javna bazena, a uskoro ispisujemo istoriju ucrtavanjem četvrtog bazena na novosadsku mapu sportskih objekata, rekao je za „Dnevnik” gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i najavio da grad nastavlja da ulaže u sportsku infrastrukturu.

Osim biciklističkih staza, terena za basket, rekreaciju, Novi Sad posebno brine da najmađi, a moguće budući šampioni, imaju gde da se bave sportom. Olimpijski bazen u Futogu obradovaće sve  ljubitelje plivanja, kako rekreativce, tako i profesionalce. 

- U pitanju je olimpijski bazen i zato ne možemo, a da se ne osvrnemo na važnost sportske infrastrukture, posebno u svetlu nedavno zavšene Olimpijade u Parizu, gde smo se okitili zlatom u vaterpolu. U pobedničkom timu bili su i naši Novosađani, momci koji sijaju zlatnim sjajem, i zato ćemo još snažnije nastaviti da ulažemo i da negujemo reputaciju Novog Sada koji nastoji da obezbedi što bolje uslove za treniranje šampiona. Naši zlatni vaterpolisti deo priprema su odradili na bazenu na Slanoj bari i utoliko smo ponosnoji što je i novi Sad doprineo oloimpijskom zlatu. Inače, ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u i veoma smo ponosni što ćemo u našem gradu imati čak dva tog tipa. Sve smo bliži trenutku kada će Futožani, ali i svi građani koji gravitiraju ka tom delu Grada Novog Sada, moći da uživaju u čarima ovog bazenskog kompleksa!

Raduje me činjenica da se sve odvija po planu i da se tehničke probe pokazuju kao uspešne, a celokupan sistem kao ispravan. Ovih dana će za bazen biti izdata i upotrebna dozvola, nakon čega sledi dalja administrativna procedura. S obzirom na to da je bazenska oprema veoma moderna i kompleksna, uslediće i posebne edukcije, odnosno priprema lica koja će biti angažovana radi nesmetanog funkcionisanja bazena, a tu mislim na tehničare raznih vrsta, kao i na spasioce. Grad prvenstveno vodi računa o funkcionalnosti i bezbednosti samog objekta, a potom razmišljamo i o što boljoj usluzi, o širokom spektru sadržaja koji bi se tu nudio posetiocima. Zaista je važno kako postavimo temelje funkcionisanja ovog objekta za budućnost, jer će se naši sugrađani svakodnevno opuštati na ovom mestu i treba omogućiti svima da taj period razonode i relaksacije provedu što bezbrižnije, ali i što sadržajnije – rekao je Milan Đurić.

Izgradnja  kompleksa bazena u Futogu počela je tokom 2022. godine. U prvoj polovini ove godine okončani su svi radovi. Vrednost ove investicije je 1,7 milijardi dinara, a u sportskom kompleksu je olimpijski bazen, sportski tereni, teretane i dečija igrališta. U pitanju je objekat koji ima prizemlje i prvi sprat ukupne bruto površine pet hiljada kvadratnihz metara. Kruna celog kompleksa je svakako olimpijski bazen dimenzije 50h25 metara i dubine 2,20m.  Tu su i dva dečja bazena od kojih je jedan brčkavac za najmlađe. 

I u dvorištu kompleksa je posvećena posebna pažnja sportskim sadržajima. Tu su izgrađena po dva košarkaška, odbojkaška i teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom. Pre toga, izgrađena je veoma kompleksna prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta, vodovodna i kanalizaciona mrežu, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje i dr.


Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na Spensu, i veoma smo ponosni što ćemo u našem gradu imati čak dva tog tipa, ističe gradonačelnik

 Okončane su i aktivnosti na priključenju objekta na vodovod, gas, kanalizaciju i elektromrežu koji su u nadležnosti javnih i javno-komunalnih preuzeća i u toku je ishodovanje upotrebne dozvole, nakon čega sledi primopredaja objekta Sportskog kompleksa u Futogu.

S. A. Ilić

Autor:
Pošaljite komentar
PUTARI VREDNI: Radi se uveliko u Futogu i Novom Sadu

PUTARI VREDNI: Radi se uveliko u Futogu i Novom Sadu

08.08.2024. 15:17 15:19
REKONSTRUKCIJA SPENSA Novi bazeni, klizalište, veće parkiralište

REKONSTRUKCIJA SPENSA Novi bazeni, klizalište, veće parkiralište

16.11.2021. 11:28 11:30