Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VIMBLDON: Đoković-Firnli 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) (FOTO, VIDEO)

04.07.2024. 14:00 18:01
Piše:
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treću rundu turnira u Vimbldonu.

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Škotlanđanina Džejkoba Firnlija sa 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) u setovima.  

Četvrti set

Bori se Škot, teško osvaja poene ali uspeva da osvoji svoj servis za 0:1 na startu četvrtog seta. Đoković nekako dolazi do gema uz osvojena dva poena protivnika, 1:1. Škot nastavlja da dobro igra na svoj servis 1:2. Gem je trajao oko minut za 2:2. Škot je počeo da hvata servis voleje i odlično servira za 2:3. Dve brejk lopte Škot ne koristi. Novak tera protivnika na mrežu i osvaja poene za 3:3. 

Škot osvaja servis u 7. gemu za 3:4. Ređaju se lepi poeni, oba igrača su odlični. Đoković osvaja svoj servis 4:4. Škot je odlično odservirao za 4:5. Đoković nije dozvolio iznenađenje 5:5. Novak je načinio brejk, dve duple greške Škota za 6:5. Siguran je bio na svom servisu Đović i osvojio set i meč 7:5, 3:1.

Treći set

Firnli prvi servira. Pokušao je servis volejom da osvaja poene ali retern Novaka je ubitačan. Ipak Škot osvaja servis 0:1. Đoković siguran na servisu za 1:1. Firnli je uzvratio preciznim i snažnim servisima za 1:2. Novak je sada odgovorio ekspresno za 2:2. Krenuo je Škot odlično 40:0, potom, Novak stiže na 40:40. Svka duža razmena pripadala je Srbinu, snažno u bekend protivnika za brejk 3:2. 

Firnli osvaja dva poena na Đokovićev servis 0:30. Uz malo sreće Đoković se vratio na 30:30. Škot je podigao publiku na noge odličnim bekendom za ribrejk 30:40. Novak se vratio, ali Škot je poslao lopte blizu linije na bekend stranu Srbina i načinio ribrejk 3:3. Đoković ne koristi brejk loptu, Firnli sa dva asa osvaja poene za 3:4. Đoković osvaja svoj servis za 4:4. Sada Novak podiže publiku na noge, čita udarce protivnika ali ne koristi dve brejk lopte. Škot se izvukao za 4:5.

Đoković je osvojio servis za 5:5. Firnli sada osvaja poene i u razmeni udaraca, osvaja servis za 5:6. Firnli osvaja tri poena na Novakov servis, ima brejk loptu, Đoković izbacuje lopticu van terena i Škot pravi brejk za 5:7 i 1:2 u setovima.

Drugi set

Firnli je dobro počeo ovaj set. Dva puta na mreži uspešan, a potom dobre paralele za 0:1. Đoković je bio stabilan na svom servisu, bez iznenađenja za 1:1. Škot je uzvratio dobrom igrom i osvojio servis za 1:2. Novak se obratio svom timu za pomoć, Škot mu je osvojio dva poena, bilo je 40:40. 

Imao je prvu brejk loptu Firnli, ali se Novak asom izvukao. Potom, Škot snažno forhendom gađa blizu linije za 40:40. Novak sa malo sreće dolazi do 2:2. Firnli sada servira odlično za 2:3. Bez izgubljenog poena za Novaka, 3:3. Krenuo je u napad Novak u 7. gemu, duži poeni bili su njegovi za brejk 4:3.

Đoković odličan na svom servisu za 5:3. Uspeo je Firnli da dobije svoj servis, mučio ga je Novak riternima, ipak Škot je osvojio poen za 4:5. Škot je osvojio dva poena u 10. gemu ali nedovoljno za Đokovića 6:3 i 2:0 u setovima.

Set je trajao 44 minute.

Prvi set

Đoković prvi servira u meču. Veoma siguran je Srbin i poveo sa 1:0 u prvom gemu. Škot je servisom u telo naterao Đokovića da izbacuje lopticu van terena za 1:1. Ponovo je Novak siguran na svom servisu, kratki poeni za 2:1.

Firnli ponovo servira u telo, Đoković je uzeo dva poena na njegov servis ali je Škot ispeo da izjednači na 2:2. Majstorija Đokovića u 5. gemu, šetao je svog protivnika po terenu a potom skraćivao loptice za 3:2.

Uspeo je Firnli da se izbori sa Novakom u 6. gemu, dobar servis, pa dobra igra sa osnovne linije za 3:3. Đoković je odsevirao za 4:3, u ovom gemu nije bilo iznenađenja.

Kako je publika glasnije navijala za Škota, tako je Srbin jače udarao lopticu po njegovom bekendu i to je bilo dovoljno za prvi brejk 5:3. Potom, bez izgibljenog poena za 6:3 i 1:0 u setovima. Set je završen za 31 minut.


Meč je počeo...

Taj meč otvara program na Central kortu četvrtog dana takmičenja.

Novak i Firnli do sada se nisu sastajali.

Britanac je trenutno 277. na ATP listi.

Škot je na turnir došao na specijalnu pozivnicu organizatora. 

Đoković je u prvom kolu bio bolji od Kvalifikanta Vita Koprive iz Češke, 6:1, 6:2, 6:2, dok je Firnli slavio protiv Alehandra Moro Kanjasa iz Španije, 7:5, 6:4, 7:6 (12).

Đoković je odradio pripreme pred meč zajedno sa sinom Stefanom.

 

Autor:
Pošaljite komentar