Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO/VIDEO) NEVREME PUSTOŠILO SRBIJOM Padao led, poplavljene ulice, padalo drveće, GROM UBIO ČOVEKA KOD PROKUPLJA

27.06.2024. 17:57 21:03
Piše:
Izvor: screenshot/instagram/192.rs/RINA/Windy.com

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas hitno upozorenje na grmljavinske nepogode, praćene lokalnim pljuskovima i gradom za više okruga.

U planinskom selu Bresnica kod Prokuplja, grom je udario u traktor. Usled udara groma, traktor, na kojem su bile dve osobe se prevrnuo. Tom prilikom je jedno lice teško povređeno.

Kako je Kurir nezvanično saznao, drugo lice je preminulo. Informaciju o tome da je drugo lice preminulo, preneo je povređeni, koji je uspeo nekako da izađe iz šume i dođe do glavnog puta.

U Ljigu reke teku ulicama

Jako olujno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je Ljig. Obilna kiša praćena jakim vetrom čupala je drveće iz korena, a usled velike količine vode izlili su se bujični potoci.

„Putevi su odsečeni od sveta, pojedini meštani morali su biti evakuisani. Voda je ušla u domove, a u bujici su ostali zaglavljeni i automobili“, kaže za RINU jedan od meštana.

On dodaje da ovako silovito nevreme ne pamte ni najstariji meštani.

„Bilo je kiša jakih i ranije, ali je ovo apokalipsa. Imam skoro 70 godina i nikad ništa slično nisam doživeo. Ogromna šteta pričinjena je i ma poljoprivredi“, dodaje naš sagovornik.

Zbog katastrofalnih posledica nevremena u Ljigu se razmatra uvođenje vanredne situacije.


Obilne padavine u Kolubarskom okrugu, provala oblaka na auto-putu "Miloš Veliki"

U Valjevu, Mionici, Ljigu i Ubu posle 16 časova izbio je jak pljusak, a voda se ulila u nekoliko dvorišta i podrumskih prostorija u Mionici, na Ubu i u Ljigu gde su reagovali pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona na ispumpavanju.

Kišna kanlizacija nije mogla da prihvati velike količine vode na ulicama, javlja dopisnik RTS-a iz Valjeva, prenosi RTS.

U Valjevu je za manje od sat vremena palo 13 litara kiše po metru kvadrantom, a u Mionici su na terenu sve nadležne službe.

Na auto-putu "Miloš Veliki" kod Lajkovca pojedina vozila stoje u zaustavnoj traci zbog obilnih padavina.


Za dlaku izbegnuta tragedija u Leskovcu

Nevreme praćeno jakim vetrom rušilo je sve pred sobom i obaralo drveće, pa u videu koji je podeljen na Instagram profiju 192.rs vidi se trenutak u komee je vozač automobilua "za dlaku" izbegao tragediju jer se trenutak nakon prolaska puta iza automobila obrušilo drvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do kraja dana jaki pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije i na širem području Beograda, uz premešetanja ovih sistema u jugozapadnoj i južnoj visinskoj struji dalje prema severu i severoistoku.

Veoma jaki pljuskovi sa grmljavinom i oluja protutnjali su Šumadijom, Pomoravljem i Rasinskim okrugom, na jugoistoku Srbije, na delovima Kopaonika, u Kolubarskom okrugu i na širem području Beograda.

Lokalno u ovim predelima bilo je i grada i jakih nepogoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grmljavinski sistem iz Šumadije i Kolubarskog okruga premeštao se preko šireg područja Beograda ka Vojvodini, a na udaru su se našli Srem, jug Banata i Bačke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pored grada, jakih gromova i olujnog vetra, na pojedinim lokacijama Srbije do kraja dana u veoma kratkom vremenskom intervalu palo bi i i više od 30, lokalno i više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

I u Beogradu do kraja dana pljuskovi sa grmljavinom, u delovima grada uz jače nepogode, grad, olujni vetar i obilne pljuskove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nestabilno vreme zadržaće se sve do večernjih časova, potom bi usledili postepeno smirivanje vremena.

Dnevnik.rs/Tanjug/Telegraf.rs

Autor:
Pošaljite komentar
UPALJEN METEOALARM NA PODRUČJU SREMA Nevreme napravilo HAOS u Pirotu! RHMZ se oglasio hitnim saopštenjem (FOTO, VIDEO)

UPALJEN METEOALARM NA PODRUČJU SREMA Nevreme napravilo HAOS u Pirotu! RHMZ se oglasio hitnim saopštenjem (FOTO, VIDEO)

27.06.2024. 15:37 15:44