Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

12 NEVEROVATNIH UPOTREBA ZA ALUMINIJUMSKU FOLIJU Ona je najkorisnija stvar koju imate u kući

13.06.2024. 21:14 21:45
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Aluminijumska folija je jedan od onih predmeta za domaćinstvo koji se često potcenjuje u smislu svoje svestranosti. A možete je upotrebiti zna neke genijalne načine…

Aluminijumska folija je osnovni element u većini kuhinja, često se koristi za umotavanje ostataka ili oblaganje pleha za pečenje. Međutim, njen potencijal se proteže daleko izvan kulinarskih aplikacija. Od trikova za čišćenje do čuvanja biljaka, evo nekoliko genijalnih načina da koristite aluminijumsku foliju u svakodnevnom životu:

1. Naoštrite makaze: Vremenom, makaze mogu postati tupe i neefikasne. Presavijte komad aluminijumske folije nekoliko puta, a zatim ga isecite makazama da biste bez napora naoštrili sečiva.

2. Sprečite da vam zagori pita: Kada pečete pite, sprečite da kora zagori tako što ćete ivice prekriti trakama aluminijumske folije. Ovo omogućava da se fil temeljno skuva bez žrtvovanja izgleda i ukusa kore.

3. DIY levak: Ostali ste bez levka? Oblikujte aluminijumsku foliju u konus i koristite je za sipanje tečnosti ili precizno prebacivanje sastojaka u posude.

4. Povećajte efikasnost peglanja: Postavite list aluminijumske folije ispod navlake daske za peglanje. Folija reflektuje toplotu, efikasno pegla obe strane tkanine odjednom, smanjujući vreme peglanja.

5. Poliranje srebrnog pribora: Vratite sjaj zatamnjenom srebrnom posuđu tako što ćete posudu obložiti aluminijumskom folijom, dodati sodu bikarbonu i ključalu vodu. Potopite srebrninu u rastvor i gledajte kako se mrlja prebacuje na foliju, ostavljajući vaš srebrni pribor blistavim.

6. Poboljšajte Wi-Fi signal: Pojačajte svoj Wi-Fi signal kreiranjem reflektora od aluminijumske folije. Jednostavno ga postavite iza rutera da preusmerite signal ka željenoj oblasti, poboljšavajući povezivanje.

7. Uklonite tvrdoglavu rđu: Borite se protiv rđe na metalnim površinama tako što ćete zgužvati aluminijumsku foliju u kuglu i trljati je preko zahvaćenog područja. Folija deluje kao abraziv, uklanja rđu bez oštećenja donje površine.

8. Sačuvajte banane: Produžite život bananama umotavanjem peteljki u aluminijumsku foliju. Ovo sprečava da gas etilen, koji ubrzava sazrevanje, pobegne, čuvajući banane svežim duže.

9. Zaštita od kapanja boje: Kada farbate zidove ili plafone, umotajte kvake na vratima i druge elemente aluminijumskom folijom kako biste sprečili kapanje boje i prskanje. Folija se prilagođava različitim oblicima, pružajući pouzdanu zaštitu.

10. Zaštite sadnice: Zaštitite mlade biljke od štetočina tako što ćete napraviti kragnu od aluminijumske folije oko osnove svake sadnice. Ovo deluje kao barijera, odvraćajući insekte i glodare bez potrebe za štetnim hemikalijama.

11. Omekšajte smeđi šećer: Očvrstite smeđi šećer tako što ćete ga umotati u aluminijumsku foliju i peći u rerni nekoliko minuta. Vlaga zarobljena folijom će omekšati šećer, što ga čini lakim za ponovnu upotrebu.

12. Napravite sami kalup za kolače: Budite kreativni u kuhinji tako što ćete oblikovati prilagođene kalupe za kolače od aluminijumske folije. Presavijte i oblikujte foliju u željene oblike, omogućavajući beskrajne mogućnosti pečenja.

Dakle, sledeći put kada posegnete za aluminijumskom folijom, razmislite o bezbroj načina na koje ona može da pojednostavi zadatke i reši svakodnevne izazove.

Krstarica

Autor:
Pošaljite komentar
UMOTAJTE KLJUČ U ALUMINIJUMSKU FOLIJU Evo zašto to treba da uradite, nikad nećete pogoditi šta će se desiti

UMOTAJTE KLJUČ U ALUMINIJUMSKU FOLIJU Evo zašto to treba da uradite, nikad nećete pogoditi šta će se desiti

09.02.2024. 17:33 17:59
DA ČOVEK NE POVERUJE  Lopovi ukrali aluminijumske skele na tek novoizgradjenoj brzoj saobraćajnici ka Valjevu

DA ČOVEK NE POVERUJE  Lopovi ukrali aluminijumske skele na tek novoizgradjenoj brzoj saobraćajnici ka Valjevu

29.12.2023. 14:40 14:47