Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAPITEN VOJVODINE DEJAN ZUKIĆ VERUJE U REPREZENTATIVCE SRBIJE: Orlovi mogu do iznenađenja na EP

13.06.2024. 15:37 15:46
Piše:
Foto: Korać, Zukić i Kembel na prvom treningu Voše, foto: FK Vojvodina

Dvadesettrogodišnji Dejan Zukić, kako stvari trenutno stoje, ostaće, s kapitenskom trakom oko ruke, predvodnik ove generacije fudbalera Vojvodine.

Tokom proteklih dana i nedelja bilo je dosta informacija o tome da se njega  interesuje moskovski CSKA, ali do eventualnog dogovora i transfera još nije došlo. Mladić rođen u Bačkom Jarku, međutim, time nije opeterećen i na početku priprema stavio se na raspolaganje šefu stručnog štaba Novosađana Božidaru Bandoviću.

– Glavom i telom sam i dalje u Vojvodini – rekao je Zukić. – Javio sam se šefu na prozivku, a jedino što znam je to da je ponuda iz Rusije stigla, ali, za sada, o njoj ne razmišljam. Stoga, nemojte ništa da me pitate o eventualnom odlasku, molim vas. Usredsređen sam na obaveze koje su pred svima nama tokom priprema, jer u novoj sezoni imamo mnogo ciljeva. Svesni smo da su očekivanja od nas velika, pa nam je osnovna ideja da što spremniji dočekamo prve zvanične utakmice.


Veličković za lepu budućnost

I pre zvaničnog početka letnjeg prelaznog roka (27. jun – 13. septembar), Vojvodina je dovela dvojicu novajlija. To su Rumun Mihai Butegan i Marko Veličković iz lučanske Mladosti.

– Upoznao sam novajlije u ponedeljak, na treningu – naglasio je Zukić. – Veličkovića, doduše, znam iz našeg prvenstva, igrao sam protiv njega i ubeđen sam da je reč u mladiću koji ima ozbiljan potencijal i pred kojim je lepa fudbalska budućnost.


Razmak između dva prvenstva bio je veoma kratak. Crveno–beli su u prošlom osvojili četvrto mesto, žele da odu još više u novom, pa se ne žale zbog kratkog perioda letnjeg odmora.

– Takav je život fudbalskih profesionalaca i na to smo se navikli. Tokom pauze nisam se preterano odmarao, već sam radio na svemu onom što je stručni štab postavio kao obavezu pred svakog od nas. Najbolje poznajem svoje telo, znam šta mi je potrebno i trudio sam se da sve zadatke u potpunosti odradim. Bio sam nekoliko dana i na obali Jadranskog mora, ali sam siguran da spreman dočekujem  novi ciklus rada.


Vukiću završena pozajmica

Stefan Vukić nije uspeo u prošlom prvenstvu da se nametne trenerima Vojvodine, pa je otišao na pozajmicu u rodni Niš, gde je nosio dres Radničkog. Taj period je sada iza njega, pozajmica je završena i on se vratio u Novi Sad i stavio na raspolaganje treneru Bandoviću.


Pred Novosađanima su, između ostalog, i kvalifikacije za Ligu Evrope, u kojima startuju od drugog kola.

– Imamo i kvalitet i potencijal da ispunimo zamisli i želje, kako nas samih, tako i naših navijača. Ni ne znam to ko su nam potencijalni rivali u kvalifikacijama, ali to i nije mnogo bitno. Ono što je jedino važno je da se maksimalno spremimo, uigramo i te predstojeće duele dočekamo na način na koji to i želimo.

Prvog dana rada je, osim obaveznih lekarskih pregleda, održan i prvi trening crveno–belih. Na njemu nisu bili svi igrači na koje Bandović računa za sledeću sezonu.

– Trojica igrača su nam nedostajala, zbog obaveza koje su imali prema državnim timovima iz zemalja čije boje brane. To su Andrija Radulović, Vukan Savićević i Kaleb Zadi Seri, koji su dobili nekoliko dana više da se odmore, ali ih očekujemo da nam se pridruže u narednim danima.

Nezaobilazna tema u fudbalskim krugovima sigurno je početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Reprezentacija Srbije će, posle više od dve desenije posta, nastupiti na ovom događaju i to u C grupi, u kojoj igra sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

– Naravno da ću da pratim EURO, tim pre što očekujem da naša reprezentacija sigurno prođe u drugu fazu i tamo napravi iznenađenje. Verujem da tim selektora Dragana Stojkovića može da stigne do četvrtfinale, čak i među četiri najbolje selekcije, pa ću svim srcem da navijam za „orlove“ – podvukao je Dejan Zukić.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
DEJAN ZUKIĆ NE RAZMIŠLJA O PONUDI IZ RUSIJE: „Glavom i telom sam i dalje u Vojvodini“

DEJAN ZUKIĆ NE RAZMIŠLJA O PONUDI IZ RUSIJE: „Glavom i telom sam i dalje u Vojvodini“

12.06.2024. 14:40 15:06
POČINJE 17. EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU; U Orlove verujemo, vatreno krštenje protiv Gordog Albiona u nedelju uveče; POGLEDAJTE CEO RASPORED

POČINJE 17. EVROPSKO PRVENSTVO U FUDBALU; U Orlove verujemo, vatreno krštenje protiv Gordog Albiona u nedelju uveče; POGLEDAJTE CEO RASPORED

13.06.2024. 12:16 12:41
STRAHINJA PAVLOVIĆ OBJASNIO KAKO ĆE ČUVATI KEJNA: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat (VIDEO)

STRAHINJA PAVLOVIĆ OBJASNIO KAKO ĆE ČUVATI KEJNA: Meč protiv Engleske najteži na EP, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat (VIDEO)

13.06.2024. 14:53 14:58
PIKSI TVRDI DA ZNA SASTAV ZA ENGLEZE: Ko bi mogao da počne taj duel?

PIKSI TVRDI DA ZNA SASTAV ZA ENGLEZE: Ko bi mogao da počne taj duel?

Pred najboljim fudbalerima Srbije u nedelju je veliki, najveći ispit ove generacije.
13.06.2024. 15:11 15:19