Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) TIJANA BOGIĆEVIĆ JE PREDSTAVLJALA SRBIJU NA EVROVIZIJI pre sedam godina, ali NIJE PROŠLA U FINALE! Konačno priznala: „Sve je to bilo nekako zbrda-zdola, danas bih sve drugačije”

20.05.2024. 13:58 14:34
Piše:
Izvor: Dnevnik i Youtube Printscreen/Eurovision Song Contest

Pop pevačica Tijana Bogićević ima brojne hitove koji na Jutjubu broje više od 20 miliona pregleda, a pre sedam godina predstavljala je Srbiju na Evroviziji.

Međutim, nije uspela da se domogne finala te 2017. godine, kada je u Ukrajini pevala pesmu „In Too Deep”. U razgovoru za Dnevnik Tijana priznaje da bi ponovo predstavljala svoju zemlju, odnosno, pre svega da bi se rado prijavila na domaći izbor za srpskog predstavnika - na „Pesmu za Evroviziju”. Otkrila nam je i kakvu pesmu bi ovoga puta volela da predstavi inostranoj publici.

– To bi bila pesma u kojoj mogu ja da budem ja. Da to bude nešto što ja skroz osećam i pesma u kojoj mogu da budem iskrena – priznaje Tijana, osvrćući se na svoje učešće na Evroviziji. – Kada sam išla na Evroviziju i predstavljala Srbiju sve je to bilo nekako zbrda-zdola, što se mene tiče. O tome bismo mogli detaljnije da pričamo i da se nađemo drugi put da razgovaramo na tu temu. U svakom slučaju,  mislim da bih sada mnogo drugačije pristupila svemu.

I pre nego što je predstavljala Srbiju, Tijana Bogićević je nastupala na Evroviziji. Prvi put je bila pratnja Danici Radojčić Nini 2011. godine, kada je pevala prateće vokale za pesmu „Čaroban”.

Tijana se u razgovoru za naš list osvrnula i na ovogodišnju Evroviziju, na kojoj je pobedu odneo Švajcarac Nemo s pesmom „The Code”, koji joj se, kako priznaje, nije preterano dopao.

 

– Ja tog čoveka nisam ni primetila. Ne znam. Baš iskreno vam kažem, kad god je on pevao ja sam išla nešto drugo da radim. Meni je Hrvat Bejbi Lazanja bio najbolji, ubedljivo. Teja Dora je bila odlična, ona je meni bila favorit i na našem domaćem izboru i odlično je odradila ceo nastup. Doduše, mislim da svet još uvek nije spreman za takvu poruku kakvu „Ramonda” nosi. Ali smatram da je Bejbi Lazanja potpuno pokraden, to je bilo nepravedno, apelujem da se to više ne dešava (smeh) – naglašava Tijana Bogićević i dodaje da je muzika na ovom takmičenju pala u drugi plan, ali da joj to ne smeta. – Šta ima meni da smeta? Opet je pesma bitna i ceo taj scenski nastup treba da prati tu neku pesmu. Poslušaću malo više tog Švajcarca, ali sam mu stvarno dala šansu. Obično ipak dobra pesma pobedi, nije baš da pobede bezveze pesme. Ali, neka, neka bude taj festival za scenski nastup, biće i neki drugi za pevanje, neki za klasičnu muziku, za sve ima prostora.

Ceo intervju sa Tijanom možete pogledati na našem Jutjub kanalu u nastavku: 

Tijanini hitovi broje više od 20 miliona pregleda na Jutjub kanalu. Svojim vokalnim umećem, Tijana godinama unazad širi svoju publiku, te je tako postala jedna od predvodnica nove generacije domaće pop scene u Srbiji. Kako naglašava, drago joj je što i njene kolege, poput Jelene Tomašević, koja je nedavno objavila novi album pod nazivom „Iskrena”, istrajavaju u onome po čemu su prepoznatljivi, a to je kvalitet. Sviđa joj se što se sve češće odlučuju i za nove autore, što, kako smatra Tijana, izuzetno doprinosi karijeri jednog izvođača. 

 

– Primetan je iskorak u pop muzici. Autori su se malo promenili, to je super, jer stvarno kao da smo svi u ovom žanru zaglavljeni sa istim autorima. Iako, naravno, Aleksandra Milutinović, koja nam svima pravi muziku, piše divne pesme i dalje ima inspiraciju, ali dobro je da ima i novih autora, koji su se malo infiltrirali na našu scenu – objašnjava Tijana Bogićević, osvrćući se upravo na naziv novog albuma Jelene Tomašević, podvlačeći paralelu sa svojim poslom. – Treba biti iskren u muzici. Ja jedino i mogu da budem iskrena. Meni to nije izazov, već nešto što je normalno. Izazov je verovatno oni kojima na muziku gledaju kao na biznis. Oni možda razmišljaju da pred publiku izađu sa nečim drugim, ali moraju sa onim što se prodaje. A meni je lako.

Kako dodaje, trudi se da i u životu, osim u muzici, uvek bude iskrena prema ljudima.

– Odlučila sam da i u partnerskim vezama u prijateljstvima uvek kažem istinu, jer jedna laž uvek vodi ka drugoj, trećoj, petoj. Onda se sve sruši. Tako da, ukoliko ste iskreni, ne lažete i idete srcem ne možete nikad da izgubite – tvrdi popularna pevačica.

Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar
Tijana Bogićević: Novosađani cene dobar zvuk

Tijana Bogićević: Novosađani cene dobar zvuk

15.10.2022. 18:06 18:09
POP SIMFONIJA U MTS DVORANI! Publika uglas pevala sa pevačicom Tijana Bogićević na njenom koncertu

POP SIMFONIJA U MTS DVORANI! Publika uglas pevala sa pevačicom Tijana Bogićević na njenom koncertu

19.02.2024. 14:29 14:46
SA SEVERA NA JUG: TIJANA BOGIĆEVIĆ nastupa na rasprodatim koncertima širom Srbije

SA SEVERA NA JUG: TIJANA BOGIĆEVIĆ nastupa na rasprodatim koncertima širom Srbije

20.11.2023. 10:35 10:46