Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„DNEVNIK” SAZNAJE: NOVOSAĐANIN J. F., KOJI JE POKUŠAO SAMOUBISTVO NAKON ŠTO JE USMRTIO PARTNERKU, IMAO ZABRANU PRILASKA Osumnjičenom za ubistvo žene u Velikom ritu određen pritvor

09.05.2024. 06:54 07:05
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Tridesetšestogodišnji J. F. iz Novog Sada, koji je, kako se sumnja, 20. aprila popodne u novosadskom naselju Veliki rit nožem usmrtio svoju partnerku A. A. (29), nalazi se u pritvoru koji mu je određen po izlasku iz bolnice, saznaje„Dnevnik”.

On je krajem aprila pušten sa Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, gde je primljen sa višestrukim teškim ubodnim ranama i posekotinama koje je sam sebi naneo i odmah potom mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema našim saznanjima, J. F. je ubio svoju nevečanu suprugu A. A. u kući njenog brata u Ulici Baja Pivljanina broj 16 u Velikom ritu, uprkos zabrani prilaska koja je određena zbog sumnje u nasilje u porodici.

Prema rečima komšija, on je sa sada pokojnom A. A., sa kojom ima troje dece, živeo u Bangladešu, ali ga je ona napustila i došla kod brata u Veliki rit. Uprkos zabrani prilaska, J. F. je, kako navode poznanici, često dolazio i nagovarao nevenčanu suprugu da mu se vrati. Pretpostavlja se da je iz tog razloga došao i tog kobnog 20. aprila, samo dva dana pre nego što će mu isteći mera zabrane prilaska, kada je sa više uboda nožem usmrtio nevenčanu suprugu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

Kako je za „Dnevnik” rečeno u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, J. F. ne prolazi kroz evidenciju lica protiv kojih je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ali je formiran predmet (upisnik za predmete nasilja u porodici) na osnovu izveštaja PU Novi Sad o izrečenim hitnim merama od 21. marta 2024. godine. Tužilaštvo je, kako navode, dan kasnije, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog da se hitna mera privremene zabrane mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj produži za 30 dana, što je usvojeno rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu.


Kačio njene slike na Fejsbuku

Prema rečima poznanika, J. F. nije mogao da prihvati činjenicu da ga je A. A. napustila.

- Na Fejsbuku je kačio slike i snimke na kojima je A. A. uz ljubavne i tužne pesme. Bilo je i onih koje govore o rastanku i patnji - napominje naš sagovornik i dodaje da je dva dana pre ubistva J. F. objavio 73 fotografije, a na čak 70 je pokojna A. A.


Kako pojašnjavaju u Tužilaštvu, produženje mere je određeno do 22. aprila. Dodaju i da su zaprimili izveštaj policije u kom je bio podnet zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Centru za socijalni rad grada Novog Sada.

- Grupa za koordinaciju i saradnju se sastala na redovnom sastanku dana 15. Aprila, gde je razmatran slučaj i na osnovu raspoloživih podataka procenjen je srednji stepen rizika, te je naloženo hitno postupanje po prispeću izveštaja iz policije radi utvrđivanja okolnosti radi podnošenje tužbe za zaštitu od nasilja u porodici u odgovarajućem postupku - pojašnjavaju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i dodaju da sada pokojna A. A. nije imala izrečenu meru zabrane prilaska nevenčanom suprugu J. F.

Tekst i foto: D. Nikolić

Autor:
Pošaljite komentar
DETALJI ZLOČINA U VELIKOM RITU Brat ubijene NE MOŽE DA PREŽALI: Ubica ga je poslao u prodavnicu i u međuvremenu mu ubio sestru

DETALJI ZLOČINA U VELIKOM RITU Brat ubijene NE MOŽE DA PREŽALI: Ubica ga je poslao u prodavnicu i u međuvremenu mu ubio sestru

22.04.2024. 10:27 10:50
J. F. POKUŠAO SAMOUBISTVO NAKON ŠTO JE USMRTIO PARTNERKU U NOVOSADSKOM NASELJU VELIKI RIT Nije mogao da prihvati činjenicu da ga je napustila

J. F. POKUŠAO SAMOUBISTVO NAKON ŠTO JE USMRTIO PARTNERKU U NOVOSADSKOM NASELJU VELIKI RIT Nije mogao da prihvati činjenicu da ga je napustila

23.04.2024. 09:26 09:47
KŠ: Uhapšen pod sumnjom da je ubio partnerku

KŠ: Uhapšen pod sumnjom da je ubio partnerku

13.02.2018. 10:21 10:23