RAFAELO TORTA koja će vas ostaviti bez reči MEKANA, KREMASTA i topi se U USTIMA
Rafaelo kuglice su možda najpoznatiji slatkiši na svetu, a od sličnih sastojaka možete da napravite i ukusnu rafaelo tortu.
Postoje one koje se peku, ali i one bez pečenja, pa je izbor na vama. Danas vam predlažemo recept za ukusnu rafaelo tortu koja se lako pravi.
Sastojci:
200 g svežeg sira
2 jajeta
50 g bademovog brašna
4 pune kašike kokosa
1 kašičica praška za pecivo
3-4 kapi tečne stevije
Za fil:
200 ml slatke pavlake
200 g krem sira
2-3 kapi tečne stevije
Za dekoraciju:
kokos
Napravite koru
Umutite sir, jaja i steviju, pa dodajte bademovo brašno i kokos. Sve lepo sjedinite i sipajte u silikonsku posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Napravite fil
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i steviju i nastavite da mutite dok se sastojci lepo ne sjedine.
Napravite tortu
Isecite koru na 2 dela, pa jednu premažite filom. Zatim preko stavite drugu koru i onda celu tortu premažite filom. Ukrasite kokosom i služite.
Dnevnik/ espreso