Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SVI SAD TRAŽE TELO MALE DANKE (2) Policija češlja teren, evo HRONOLOGIJE STRAVIČNOG ZLOČINA

05.04.2024. 06:43 07:40
Piše:
Izvor: MUP, Tanjug video printskrin

Najtužniju vest cela Srbija čula je juče: mala Danka je ubijena, a osumnjičeni za ovaj grozni zločin uhapšeni.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić u mestu Banjsko Polje kod Bora sinoć je zaustavljena zbog mraka, a pretpostavlja se da će se danas nastaviti u selu Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih za ubistvo, javlja reporter Tanjuga iz Banjskog polja. 

Trenutno nema novih informacija u vezi potrage za telom devojčice, zbog čijeg su ubistva juče uhapšene dve osobe.

Pretpostavlja da se pretražuju druga mesta, kao i da je juče, osim divlje deponije, gde su, po prvim izjavama, počinioci zločina bacili telo devojčice, pretraga izvršena na nekoliko lokacija, između ostalog pretražena je i kuća jednog od osumnjičenih, Srđana Jankovića u selu Luka.

U kući su, kako javlja reporter Tanjuga, bili i pripadnici Žandarmerije, a pretražili su i salaš dede osumnjičenog, koji se nalazi nekoliko kilometara odatle.

U međuvremenu, javnost žali i  pokušava da sastavi kockice cele užasne slike.

Detaljnu hronologiju događaja koji su doveli do ubistva Danke Ilić juče je na konferenciji za novinare izneo ministar policije Bratislav Gašić. Rasvetljen je ključnih nešto manje od sat vremena - od dolaska Dankine majke Ivane Ilić sa ćerkom i sinom u Banjsko polje, do dolaska prve patrole policije, nešto pre 14 sati tog utorka, 26. marta.

On je juče saopštio da je Danku Ilić i njenog brata majka dovela u Banjsko polje u 13.10 sati. Odranije je poznato da su se dovezli u porodičnom belom "fordu".

Deca su se igrala u dvorištu porodične pojate, a Ivana ih je slikala. Poslednju sliku dece je poslala mužu Milošu Iliću u 13.22 sati. Dankin ujak Stefan Dragomirović u izjavi za "Blic", datoj u nedelju popodne, rekao je da je njegova sestra snimila tu sliku tačno u 13.20 sati.

Ubice stižu u Banjsko polje

Prema iskazu jednog od osumnjičenih za ubistvo, njih dvojica su tog utorka bili na radnom zadatku u Banjskom polju, gde je trebalo da provere šaht u Ozrenskoj ulici. Stigli su u 13.20 sati.

Nestanak Danke

Pošto je poslala, nažalost, poslednju fotografiju, nešto malo posle 13.22 sata, Dankina majka je otišla do automobila po vodu jer joj je sin ožedneo. Kada se vratila, Danke nije bilo.

Dankin ujak Stefan Dragomirović ranije je ispričao medijima da Dankina majka nije odmah digla opštu uzbunu jer je verovala da je Danka negde u blizini i da će je sama pronaći.

Pošto danke nigde nije bilo, majka je u tačno 13.41 sati pozvala muža, a u 13.45 i policiju.

Ministar Gašić je juče izjavio da je negde "u periodu od 13.45 do 13.52 sati Danka izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom", i da su to potvrdila dva očevica.

Juče je MUP objavio prvu fotografiju "fijata pande", kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku. Kako se vidi na fotografiji, ona je zabeležena 26. marta, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 časova i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika.

Vreme kada je snimljen "fijat panda" poklapa se s podatkom da je Dankina majka oko 13.50 sati, tražeći ćerkicu, videla beli auto i muškarca koji stoji pored njega. Tokom istrage se ispostavilo da je reč o "fijat pandi" u kojem su bili osumnjičeni S. J. i D. D.


Nema tela, ima dela

Policija je, opsežnim pregledima automobila, našla krv u automobilu osumnjičenih, i to je bila prva informacija koja je dovela do razrešenja slučaja.

- Ako su bili tragovi u vozilu, analizom tih tragova krvi moguće je bilo uporediti ih s nespornim tragovima majke i oca i zaključiti da se radi o tragovima male Danke. Zatim se dalje nastavlja istraga, verovatno se dalje obrađuju predmeti vezani za taj predmet  - rekao je dr Dušan Keckarević, molekularni biolog, za Novu S.  – Traži se sve što može dovesti do razrešenja ovog slučaja, a najvažnije je, rekao je, pronaći telo ili delove tela. – Potrebna je potvrda da se radi o telu Danke Ilić – kaže dr Kockarević.

Glavni izazov je ovo što čeka cela Srbija: da se pronađe telo devojčice. Dokazi su prikupljeni, a smatram da već sada ima dovoljno dokaza za optužnicu - rekao je Časlav Ristić, penzionisani inspektor Beogradse policije.

- U ovom slučaju, ako se Dankino telo ne pronađe, biće "nema tela - ima dela" jer ima dovoljno dokaza - poručio je.


Kako se sve desilo

- Vozilo u kome su bili (osumnjičeni) S. J. i D. D. je ispred kapije bilo dva i po minuta, a prema izjavi osumnjičenih tu su stali zbog potrebe za toaletom. Kada su krenuli devojčicu su udarili na nekih 30 do 40 metara od mesta zaustavljanja. Automobilom je upravljao osumnjičeni D. D, dok je S. J, koji je bio suvozač, izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, prebacio zadnji deo vozila preko alata - rekao je juče Gašić.

Dankin otac stigao u Banjsko polje, sreo osumnjičene, koji su ga slagali da je nisu videli, iako je bila u gepeku

Miloš Ilić, Dankin otac, došao je na mesto nestanka svoje ćerke oko 13.55 sati. Već u 13.57 je zaustavio "fijat pandu" u kojem su bili Janković i Dragojević. Pitao ih je da li su videli Danku, a oni su ga slagali da nisu, iako su u tom trenutku krili onesvešćenu Danku u gepeku svog automobila.

Prva patrola policije je u 13.59 stigla u Banjsko polje po pozivu majke i počela zvaničnu policijsku potragu. Ali već je bilo prekasno.

Oko 14 sati osumnjičeni Janković i Dragojević su se krenuli u "fijat pandi" Starobanjskim putem i ubrzo stigli do divlje deponije, gde su izbacili telo Danke Ilić s desne strane puta. Kod deponije su se zadržali minut i 40 sekundi, posle čega su se vratili u firmu.

Janković kasnije istog dana priključio potrazi za Dankom Ilić, svestan da je učestvovao u njenom ubistvu. Ipak, kažu psiholozi, ovo je jedan od najčešćih ponašanja krivaca, što policija takođe zna i sigurno je bila potvrda sumnji u tog osumnjičenog.

Autor:
Pošaljite komentar
IGOR JURIĆ: Danka je heroj, njena žrtva mora biti veliki nauk za sve

IGOR JURIĆ: Danka je heroj, njena žrtva mora biti veliki nauk za sve

04.04.2024. 22:52 23:02
MINISTAR GAŠIĆ IZNEO DETALJE O UBISTVU DANKE ILIĆ: Priznali i do detalja opisali zločin; OCU REKLI DA JE NISU VIDELI

MINISTAR GAŠIĆ IZNEO DETALJE O UBISTVU DANKE ILIĆ: Priznali i do detalja opisali zločin; OCU REKLI DA JE NISU VIDELI

04.04.2024. 15:04 15:38