Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSLE ČETVRTOG UZASTOPNOG TRIJUMFA CRVENE ZVEZDE NA KUPU RADIVOJA KORAĆA: O produženom nizu i Obradovićevom „after partiju“

18.02.2024. 13:40 17:33
Piše:
Foto: Crveno-beli ponovo šampioni, Foto: KSS

Dva različita poluvremena i još zanimljiviji „after parti“ obeležili su minuli „večiti derbi“ u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crvena zvezda je odbranila trofej i savladala Partizan sa 85:79. Imali su crno-beli kontrolu u prvom delu susreta i dvocifrenu prednost, ali im ni to nije bilo dovoljno protiv veoma raspoloženog Miloša Teodosića, koji je zasenio Kevina Pantera, verovatno i najvećeg tragičara zbog nekoliko promašaja na kraju.

Najveću pažnju je privukla konferencija za medije stratega „parnog valjka“, Željka Obradovića na kojoj je govorio o brojnim temama.


 Obradović odgovarao na pitanja „Dnevnika“

Trener Partizana Željko Obradović odgovorio je na pitanje „Dnevnika“ u vezi sa tim šta se promenilo u drugom poluvremenu.

– Kada se pogleda snimak biće i taj trenutak kada se Crvena zvezda vraća u utakmicu. Nismo iskontrolisali emocije, pravili smo greške, ali i ljudi koji su bili zaduženi za to. Onda se uđe u problem, a opet pričamo o kontroli emocija što je najbitnija stvar. U prvom poluvremenu smo uspevali da ih kažnjavamo, u drugom nismo. Ovo je već peta utakmica da igramo protiv njih. Sve je veoma slično što se taktike i igre. Ponovo ću reći da je maksimalna odgovornost na meni. Ne mogu da ih ubedim, šta god da radio – istakao je Obradović.


– Bila je ta stvar o tome da je Partizan državni projekat. Veća laž i neistina nije izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto i vreme je da se sve kaže. Apelujem na ljude iz mog kluba da se izađe sve crno na belo. Kako je Partizan i kako sam ja državni projekat. Najveća laž ikada izgovorena. Kao trener osvojio sam mnogo trofeja, a najponosniji sam na onaj ABA lige prošle sezone. Moj najveći trenerski uspeh. Svi znamo o čemu pričam. Pošto se pominju budžeti, da se vidi šta Partizan radi u Evroligi i kako to izgleda. I naravno, pošto je Partizan dobro organizovan klub i zahvaljujući tome da su napravili budžet i da smo najgledaniji klub u Evroligi. To sam obećao kada sam došao u Partizan i jedino obećanje koje sam dao, da ćemo stalno da igramo Evroligu. Treći put u nizu dolazimo ovde i nismo osvojili trofej. Znali smo šta nas čeka. Kako su trojica sudija bez ikakvog iskustva danas bili na utakmici. Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao i igračima. Mislim da su moji limiti uslovno rečeno prošli. U smislu, da ja ne mogu da utičem na njih – rekao je Obradović.


 Novosađanin nastavlja berbu trofeja

Košarkaš Crvene zvezde i Novosađanin Luka Mitrović govorio je posle svoje sedme titule Kupa Radivoja Koraća.

– Zahtevan meč, derbi, finale, žargonski rečeno – ulična borba. Obe ekipe su dale sve što su imale. Mi smo imali dovoljno strpljena, iskustva, ipak, dosta igrača zna kako treba da igra ovakve mečeve i kako se osvajaju trofeji, što je definitivno donelo pobedu – rekao je Mitrović.


Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos bio je zadovoljan partijom svojih izabranika.

– Utakmica je bila pravi derbi. Nismo dobro počeli, Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu do 15. minute uz vođstvo do deset poena. Veoma je važno kako smo odreagovali do kraja prvog poluvremena. U nastavku smo bili sjajni defanzivno i dopustili smo im mnogo manji broj poena. U napadu smo igrali pametno, pronalazili najbolja rešenja i zato želim da čestitam igračima na utakmici koju su odigrali. Nije lako igrati derbi u ovoj atmosferi i zadržati koncentraciju kako bi se ispoštovali svi planovi iz svlačionice. Čestitam igračima, ovo je veoma lep dan za celu organizaciju. Zasluge idu svima u timu do predsednika kluba. Želim da iskažem veliko poštovanje stručnom štabu – naveo je grčki stručnjak.


 Avramović: Silno želeli trofej

Bek Partizana Aleksa Avramović opisao je tok utakmice.

– Silno smo želeli da uzmemo trofej Kupa Radivoj Korać. Dobro smo krenuli i držali meč u nekoj kontroli. U drugom poluvremenu nismo imali pamet. Nismo imali našu timsku košarku. Imali smo napad za izjednačenje više puta, ali nismo uspeli da ih materijalizujemo. Zvezda je imala tih šest poena razlike i zasluženo su pobedili – poručio je Avramović.


Crvenoj zvezdi ovo je bila četvrta titula zaredom. Sada je i pred jednima i pred drugima period pauze od oko 10 dana, s obzirom na to da su na programu kvalifikacioni prozori svih reprezentacija.

V. M. Petrović

Kup Radivoja Koraća – šampioni

2003 – FMP

2004 – Crvena zvezda

2005 – FMP

2006 – Crvena zvezda

2007 – FMP

2008 – Partizan

2009 – Partizan

2010 – Partizan

2011 – Partizan

2012 – Partizan

2013 – Crvena zvezda

2014 – Crvena zvezda

2015 – Crvena zvezda

2016 – Mega

2017 – Crvena zvezda

2018 – Partizan

2019 – Partizan

2020 – Partizan

2021 – Crvena zvezda

2022 – Crvena zvezda

2023 – Crvena zvezda

2024 – Crvena zvezda

Autor:
Pošaljite komentar
ŠAMPION SE NE MENJA Crvena zvezda odbranila trofej u Kupu Radivoja Koraća

ŠAMPION SE NE MENJA Crvena zvezda odbranila trofej u Kupu Radivoja Koraća

17.02.2024. 23:01 23:10