Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NBA: Jokiću falilo dodavanje za tripl-dabl; Lilard trojkom UZ ZVUK SIRENE doneo pobedu Milvokiju (video, foto)

15.01.2024. 10:26 10:37
Piše:
Izvor: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

MILVOKI: Košarkaši Milvokija pobedili su na svom terenu posle produžetka ekipu Sakramenta rezultatom 143:142 u noćašnjem meču NBA lige.

Milvoki je do trijumfa stigao trojkom Demijana Lilarda uz zvuk sirene. Lilard je bio najefikasniji u svom timu sa 29 poena, osam asistencija i četiri skoka.

"U trenutku kada sam promenio pravac ušao sam u prostor gde sam mogao dobro da vidim koš - bio je to prilično komotan šut. Bila je ovo kvalitetna pobeda protiv dobrog tima", rekao je Lilard za američke medije posle meča.

Grčki košarkaš Janis Adetokumbo zabeležio je tripl-dabl u ekipi Milvokija sa 27 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Malik Bizli je postigao 23 poena, dok je Bobi Portis dodao 22 poena uz 10 skokova.

Kod gostiju, najbolji je bio Deron Foks sa 32 poena, dok je Malik Monk dodao 28. Kevin Uerter je postigao 26 poena uz 10 skokova. Domantas Sabonis ostvario je tripl-dabl, pošto je zabeležio 21 poen, 15 asistencija i 13 skokova.

Košarkaši Majamija savladali su na svom terenu ekipu Šarlota rezultatom 104:87. U pobedničkom timu istakao se Bem Adebajo sa 24 poena i 10 skokova. Srpski reprezentativac Nikola Jović bio je starter u ekipi Majamija, a za 28 minuta na terenu postigao je pet poena i imao je sedam skokova, dve asistencije i dve blokade.

U ekipi iz Šarlota najbolji je bio Teri Rozijer sa 26 poena, dok je Lamelo Bol ubacio 21 poen uz 10 uhvaćenih lopti.

U ostalim noćašnjim utakmicama NBA lige, postignuti su sledeći rezultati: Denver - Indijana 117:109, Minesota - LA Klipers 109:105 i Portland - Finiks 116:127.

Jokiću asistencija falila za tripl-dabl (video)

Košarkaši Denvera savladali su Indijanu rezultatom 117:109 u derbiju NBA lige.

Izuzetno šutersko veče imao je Nikola Jokić (12/13 iz igre, 1/2 penali), kome je falila jedna asistencija za tripl-dabl učinak.

Somborac je susret završio sa 25 poena, 12 skokova, devet asistencija, dve ukradene lopte i jednom blokadom.

Identičan košgeterski učinak imali su i Džamal Marej, koji je dodao i osam asistencija, odnosno Majkl Porter, koji je imao osam skokova i pet asistencija.

Eron Gordon je ubacio 20 poena, uz to dodao 10 skokova, dok je dvocifren još bio Kentavijus Koldvel-Poup sa 11 poena.

Na drugoj strani, Brus Braun je imao 18 poena, 10 skokova i šest asistencija, Badi Hild je ubacio 16, dok su po 12 postigli Ajzea Džekson, Benedikt Maturin i Endru Nebhard, uz dodatak da na ovom meču nije bilo Tajrisa Haliburtona.

U uvodnim minutima Eron Gordon iz Denvera je bio taj koji je uglavnom poentirao, brzo stigao do dvocifrenog učinka, dok je Jokić svoje prve poene upisao posle pet minuta košarke.

Fokusirao se Nikola na ostalo, skokove i asistencije, te na taj način dao doprinos u prvoj četvrtini, koja je završena nerešeno, 28:28.

Sredinom druge četvrtine Jokić je ušao u problem, pošto mu je svirana i treća lična greška, zbog koje je morao na klupu sve do velike pauze.

Morao je Koldvel-Poup da povuče u tim momentima, a sa četiri trojke, to se svakako može reći i za Portera.

Stekao je Denver maksimalnih 9 u završnici prvog poluvremena, međutim, gosti su uzvratili u samom finišu i nošeni Braunom, bivšim igračem Nagetsa, razliku spustili na posed zaostatka, 60:57.

Treću četvrtinu bolje je otvorila Indijana, pre svega zahvaljujući Badiju Hildu koji je pucao iz svih oružja.

Malo po malo, Jokić je preuzimao stvari u svoje ruke, za razliku od prvog poluvremena, sada je više išao ka košu.

Ne mnogo, ali dovoljno da predvodi Nagetse do novog vođstva, koje je u toj deonici najviše išlo do 8.

Početkom poslednje deonice Di Andre Džordan je isključen, tako da se Jokić nije mnogo odmarao.

Ušao je i nastavio tamo gde je stao, vodeći svoj tim do prve dvocifrene prednosti, koja je najviše išla do 12, prvi put na oko tri minuta pre kraja.

Indijana je probala da se vrati, ali sa jednom ovako prosečnom partijom, nije mogla da naudi šampionu.

Denver je stigao do 28. trijumfa u sezoni, u vrhu je Zapadne konferencije, dok je Indijana na učinku 23-16 i trenutno je šesta na Istoku.

Tanjug/B92/Dnevnik

Plasman obezedio Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
NBA LIGA: Jokić sa novim tripl-dablom vodio Denver do pobede, Indijana bolja od Atlante

NBA LIGA: Jokić sa novim tripl-dablom vodio Denver do pobede, Indijana bolja od Atlante

13.01.2024. 17:37 17:41