Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TURSKE GLUMICE ZBOG KOJIH GLEDAMO SAPUNICE: Od njihove orijentalne lepote zastaje dah

10.01.2024. 12:23 13:26
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Tur­ske se­ri­je su na­ši­ro­ko gle­da­ne, a osim za­ni­mlji­vih za­ple­ta, ko­ji su sva­ka­ko ti­pič­na po­ja­va sa­pu­ni­ca, ve­li­ku pa­žnju pri­vla­če nji­ho­ve glav­ne ak­ter­ke.

Ka­ko zbog svo­je ha­ri­zme, šar­ma, ta­ko i zbog pre­kra­snih oči­ju, buj­ne ko­se, bli­sta­vih osme­ha, ali i zgod­nih te­la. Osim to­ga što je gle­da­nje tur­skih se­ri­ja, sva­ko­dnev­na po­ja­va u mno­gim do­ma­đin­stvi­ma, i nji­ho­ve glu­mi­ce i glum­ci su po­sta­li omi­lje­ni me­đu te­le­vi­zij­skim gle­da­o­ci­ma. Od ovih glu­mi­ca za­sta­je dah, a do­vo­ljan je sa­mo je­dan po­gled na ne­ku od ak­tu­el­nih se­ri­ja da bu­de ja­sno za­što je to ta­ko.

Asli En­ver

Ta­ko je do­ma­ću pu­bli­ku odu­še­vi­la i glu­mi­ca iz se­ri­je „Očev iz­bor“, a to je pre­le­pa i za­no­sna Asli En­ver, ko­joj je, na­kon go­di­na lo­ših od­lu­ka, pri­vat­no ali i po­slov­no na­po­kon kre­nu­lo na bo­lje, te su joj se sve koc­ki­ce po­slo­ži­le. Na­i­me, sla­vu ovoj ve­o­ma ha­ri­zma­tič­noj glu­mi­ci do­ne­la je ulo­ga u se­ri­ji „Istam­bul­ska ne­ve­sta“, na­kon če­ga je mno­gi­ma za­pa­la za oko. Ova 39-go­di­šnja de­voj­ka je ro­đe­na u Lon­do­nu, te je u nje­mu ži­ve­la 12 go­di­na. Glu­mu je di­plo­mi­ra­la na jed­nom Sve­u­či­li­štu u Istam­bu­lu, a ne kri­je i da joj je na tom umet­nič­kom pu­tu mno­go po­mo­gla maj­ka, s ob­zi­rom da je Asli di­jag­no­sti­ko­va­na dis­lek­si­ja u ra­nom de­tinj­stvu. Iako je ima­la po­te­ško­ća, one ni­su uti­ca­le na nje­nu glu­mač­ku ka­ri­je­ru. Sa sve­ga 19 go­di­na je po­če­la da sni­ma se­ri­je, me­đu ko­ji­ma je i ulo­ga u na­ve­li­ko po­pu­lar­noj se­ri­ji „Su­lej­man Ve­li­čan­stve­ni“. Tri go­di­ne je bi­la u bra­ku sa svo­jim ko­le­gom Bir­ka­nom So­ku­lu­om, da bi se raz­ve­li 2015. go­di­ne, što je na nju osta­vi­lo ve­li­ki trag. Mu­zi­čar Mu­rat Bo­za joj je vra­tio ve­ru u lju­bav, ka­da su se upo­zna­li na sni­ma­nju fil­ma „Bra­te moj“, a po­sle tri go­di­ne ve­ze su re­ši­li da ras­ki­nu. To je uti­ca­lo da Asli po­sta­ne psi­hič­ki ne­sta­bil­na, te i da ima manj­ka sa­mo­po­u­zda­nja. Na­kon to­ga, uplo­vi­la je u lju­bav­nu ve­zu sa pred­u­zet­ni­kom Ber­ki­nom Gok­bu­da­kom, da bi se na­kon ne­ko­li­ko me­se­ci, u no­vem­bru pro­šle go­di­ne, uda­la za nje­ga.

Ha­ti­dže Sen­dil

Kroz hit se­ri­je „Di­la“, „Sud­bi­na“ i ne­dav­no pri­ka­za­nu „Iz­da­ja“, lju­bi­te­lji tur­skih se­ri­ja ima­li su pri­li­ku da do­bro upo­zna­ju i glu­mi­cu Ha­ti­dže Sen­dil. Ova pre­le­pa de­voj­ka je ro­đe­na u 2. av­gu­sta 1983. go­di­ne u Istam­bu­lu, a od­ra­sla je u An­ta­li­ji. Po­red uspe­šne ka­ri­je­re ko­ju je ostva­ri­la igra­ju­ći u mno­gim tur­skim se­ri­ja­ma i fil­mo­vi­ma, ona je ostva­re­na i kao mo­del. Pre 22 go­di­ne je uče­stvo­va­la na tak­mi­če­nju za Mis Tur­ske gde je po­ne­la ti­tu­lu tre­će­pla­si­ra­ne. Pr­vu glu­mač­ku ulo­gu ima­la je u spo­tu jed­nog tur­skog mu­zi­ča­ra, a upo­re­do sa tim je po­če­la i da ide na ča­so­ve glu­me. Ona je uda­ta za ko­le­gu glum­ca, ko­ji je ujed­no i pro­du­cent, Bu­ra­ka Sa­gi­a­sa­ru. To se do­go­di­lo 2015. go­di­ne, a dve go­di­ne na­kon to­ga do­bi­li su si­na Ka­na. Ve­li­ki je lju­bi­telj mo­de i gar­de­ro­be, a tom pri­li­kom je i iz­ja­vi­la: „O mo­di vo­lim da raz­mi­šljam ne kroz tren­do­ve, ne­go kroz to­ko­ve ko­ji se raz­vi­ja­ju i me­nja­ju“. Osim to­ga obo­ža­va i par­fe­me, a ka­da su u pi­ta­nju nje­ni ko­zme­tič­ki ri­tu­a­li, na­gla­si­la je da je njen pri­o­ri­tet, od­kad zna za se­ve, zdra­va is­hra­na, dok je ne­iz­o­stav­ni deo nje­ne sva­ko­dne­vi­ce sva­ka­ko sport i ne­ga ko­že.

Mer­jem Uzer­li

Tu je sva­ka­ko i ne­za­o­bi­la­zna Mer­jem, Ne­mi­ca tur­skog po­re­kla, ko­ja je na­ši­ro­ko po­zna­ta i pre­po­zna­tlji­va po ulo­zi Hu­rem, ko­ju je tu­ma­či­la u kult­noj se­ri­ji „Su­lej­man Ve­li­čan­stve­ni“. Iako je bi­la ve­li­ka glu­mi­ca, te su je pre­po­zna­va­li lju­di ši­rom sve­ta, ona je od­lu­či­la da da­nas ži­vi po­vu­če­ni­jim ži­vo­tom u Ber­li­nu, te se u pot­pu­no­sti po­sve­ti od­ga­ja­nju svo­je de­ce. Upra­vo je u cen­tru Ber­li­na otvo­ri­la rad­nju zdra­vih slat­ki­ša, a svoj pri­vat­ni ži­vot uspe­šno kri­je od jav­no­sti. Svo­je­vre­me­no je bi­la oka­rak­te­ri­sa­na kao kri­vac za ras­pad bra­ka glum­ca Ha­li­ta Er­gen­ča, ko­ji je tu­ma­čio Su­lej­ma­na u već po­me­nu­toj se­ri­ji. Ta­da se go­vo­ri­lo o to­me da se on raz­veo od svo­je že­ne, što se is­po­sta­vi­lo kao ne­tač­no. Njen ne­ka­da­šnji ve­re­nik je uči­nio da joj pri­vat­ni ži­vot bu­de u ra­su­lu, na­kon što ju je na­go­va­rao da po­ba­ci be­bu ka­da je osta­la trud­na. Zbog to­ga su i ras­ki­nu­li, a ona je ima­la i živ­ča­ni slom, zbog ko­jeg je uma­lo tra­gič­no za­vr­ši­la, da ni­je po­tra­ži­la struč­nu po­moć. Ne­dav­no je ro­di­la i dru­go de­te, u pi­ta­nju je de­voj­či­ca, a jav­no­sti ni­je po­znat njen otac. Na­ga­đa se da je reč o glum­cu Ka­gla­ru Er­tu­gru­lu, s ko­jim je Mer­jem već du­že vre­me u ve­zi.

Ozge Ja­giz

Mno­gi su za­pa­zi­li mla­du glu­mi­cu Ozgu ka­da je tu­ma­či­la ulo­gu u se­ri­ji „Mo­ja le­va stra­na“. Ova je ro­đe­na 10. apri­la 1997. go­di­ne u Istam­bu­lu, a od­u­vek je ve­ro­va­la u to da će jed­nog da­na po­sta­ti ve­li­ka glu­mač­ka zve­zda, što se i do­go­di­lo. Za­vr­ši­la je stu­di­je ko­mu­ni­ko­lo­gi­je, da bi tek 2018. go­di­ne za­pli­va­la u glu­mač­kim vo­da­ma i po­če­la da gra­di svo­ju ka­ri­je­ru. Iza se­be ima mno­ge ulo­ge u po­zo­ri­šnim pro­duk­ci­ja­ma i se­ri­ja­ma, a za­hva­nju­ju­ći ne sa­mo svom ta­len­tu već i le­po­ti, do­pa­la se mno­gim agen­ti­ma ko­ji su ubr­zo po­če­li da je an­ga­žu­ju, te joj da­va­li ulo­gu za ulo­gom. Ta­ko­đe, ona je u lju­bav­noj ve­zi sa po­pu­lar­nim glum­cem Gok­ber­kom Der­mi­ci­em.

Ber­gu­zar Ko­rel

Još jed­na glu­mi­ca pri­vla­či pa­žnju svo­jim sa­vr­še­nim iz­gle­dom gde god da se po­ja­vi. Mno­gi je se se­ća­ju po ulo­zi Še­he­re­za­de u na­ve­li­ko po­pu­lar­noj sa­pu­ni­ci „Hi­lja­du i jed­na noć“. Upra­vo je na tom sni­ma­nju upo­zna­la i svog su­pru­ga, glum­ca Ha­li­ta Er­gen­ča. U svo­je slo­bod­no vre­me, ova Tur­ki­nja obo­ža­va da igra od­boj­ku, a taj­na nje­ne le­po­te i fit fi­gu­re je fi­zič­ka ak­tiv­nost, ali i zdra­va is­hra­na. Dnev­no po­pi­je ba­rem li­tru i po vo­de, je­de is­klju­či­vo or­gan­sku is­hra­nu, pe­čur­ke i hra­nu pu­nu pro­te­i­na.

Iva­na Ja­pun­dža

Autor:
Pošaljite komentar
HUREM, MAŠA I MEDVED Evo kako čuvena turska glumica slavi rođendan svoje ćerke (FOTO)

HUREM, MAŠA I MEDVED Evo kako čuvena turska glumica slavi rođendan svoje ćerke (FOTO)

08.01.2024. 20:04 20:09