Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SUPERLIGA SRBIJE Voša pala u finišu derbija

02.12.2023. 15:27 19:12
Piše:
Foto: I. Mršić

Partizan – Vojvodina  3:1 (0:0)

Partizan je sačuvao lidersku poziciju na superligaškoj tabeli pobedom u derbiju 17. kola protiv Vojvodine sa 3:1. Najzapaženiji pojedinac derbija u prvom poluvremenu bio je golman Vojvodine Carević. Zahvaljujući njegovim pravovremenim postavkama i sigurnim intervencijama Partizan nije uspeo da materijalizuje snažniji utisak o vrednostima svog kolektiva u odnosu na novosadski sastav, opredeljen na odbranu sopstvenog gola.

Najpre je golman Vojvodine izlaskom u šut Saldanji u 19. minutu nagovestio odličnu formu, da bi potom zaustavljao šuteve, redom: Zahida u 34. Saničanina jedan minut kasnije, Saldanje u 37. i Kanutea u petom minutu nadoknade vremena. U zbiru „crno-belih“ prilika za vođstvo, ipak, izdvojili smo šansu u 23. minutu, kada ni Carević ne bi uspeo da zaustavi loptu, da ju je Kalulu stigao na pet metara udaljenosti od gola. Bila je to precizno izvedena akcija u trouglu Kalulu, Zahid i Antić, ali je začetnik akcije Kalulu zakasnio da reaguje na Antićevu asistenciju s leve strane. Za to vreme, osim pokušaja u prvih 15-ak minuta da stignu do protivničkog šesnaesterca, Novosađani su praktično svu veštinu baratnja loptom usredsredili na građenje odbrambenog bedema ispred odličnog Carevića, sa sigurnim centralnim bekovima Rosićem i Crnomarkovićem u osnovi takvog opredeljenja.


Duljaj: Odlična utakmica, pokazali smo karakter i zasluženo pobedili

Bila je odlična utakmica sa obe strane. Protivnik je bio odličan u organizaciji odbrane, imaju sjajnog trenera, Popovića koga poštujem, rekao je trener fudbalera Partizana Igor Duljaj posle pobede protiv Vojvodine (3:1). "Pokazali smo karakter posle primljenog gola, da se ne predajemo, časno osvajamo poene. Čestitke Vojvodini i treneru, želim im puno uspeha. Zahvaljujem se navijačima, bez njih ne bismo mogli ništa", rekao je Duljaj. Pre meča sam rekao igračima da ne moraju ništa, samo da daju sve od sebe, dodao je on. "To je ono što je važno. Kako treniramo, tako i igramo i obrnuto. Postoje igrači koji mogu u svakom trenutku da promene tok utakmice. Sad su to bili Menig i Baždar. Sledeća utakmica je Grafičar u četvrtak", poručio je Duljaj, a preneo Tanjug.


Sa dva pokušaja u prvih pet minuta drugog poluvremena Vojvodina je nagovestila ofanzivnije izdanje, na šta je domaćin odgovorio vođstvom u svom prvom pokušaju u 57. minutu. Svoj prvenac u crno-belom dresu postigao je Kanute, koji je odlično reagovao na odbitak od Crnomarkovića, na udaljenosti od 19 metara, posle Nathovog pokušaja. Rezultatski minus probudio je Novosađane. Njihovi uzastopni napadi, koji su usledili, rezultirali su izjednačenjem u 67. minutu: centrirao je Zukić, a gol za izjednačenje postigao Nikolić. Da bi lider na tabeli, ipak, sačuvao prednost u odnosu na najvećeg rivala, doprineo je Zahid dva minuta pre kraja, da iz gužve koju nije jednostavno opisati, iskoristi asistenciju Kalulua za svoj šesti gol u sezoni i 14. pobedu Partizana, koju je iz jedanaesterca overio Saldanja svojim 11. golom u prvenstvu, posle prekršaja Giorbelidzea na njemu.

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 5.500, sudija Miloš Milanović (Ćuprija), strelci: Kanute u 53. i Zahid u 88. i Saldanja u 90 minutu (11 m) za Partizan, Nikolić u 67. minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Kanute, Natho, Saldanja, Belić, Jovanović (Partizan), Milosavljević, Crnomarković (Vojvodina).

PARTIZAN: Jovanović 6, Stojković 6 (Filipović), Ilić 6,5, Saničanin 6, Antić 6,5, Belić 6, Kanute 7 (Menig), Kalulu 6,5 (Trifunović), Natho 6 (Baždar), Zahid 7, Saldanja 6. 

VOJVODINA: Carević 7, Lazarević 6, Rosić 6,5, Crnomarković 6,5, Giorbelidze 6, Zukić 6, Milosavljević 6, Vukanović 6, Nikolić 6,5, Malbašić 6 (Kembel 6), Ivanović 5,5 (Radulović ).

 

  L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA GOSTUJE PARTIZANU (subota, 15.30) Novi derbi, računica stara

VOJVODINA GOSTUJE PARTIZANU (subota, 15.30) Novi derbi, računica stara

01.12.2023. 15:56 16:24
VOJVODINU, POSLE ZVEZDE NA KARAĐORĐU, U BEOGRADU OČEKUJE PARTIZAN Voša iz derbija u derbi

VOJVODINU, POSLE ZVEZDE NA KARAĐORĐU, U BEOGRADU OČEKUJE PARTIZAN Voša iz derbija u derbi

30.11.2023. 14:40 14:46