Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KRAJ ZVEZDINOG EVROPSKOG PUTA Crveno-beli izgubili od Jang Bojsa 2:0

28.11.2023. 20:44 23:24
Piše:
Izvor: pixabay.com

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su završili ovosezonsku evropsku priču, iako su uložili puno snage i želje da nadigraju Jang bojs.

Gosti iz Beograda su promašivali šanse koje su stvarali, a bilo ih je o-ho-ho, uz to i sreća im je potpuno okrenula leđa, dok su Švajcarci to maksimalno koristili i pokazali da, ipak zasluženo, na proleće odlaze u nokaut fazu Lige Evrope.

Iako je veče u Bernu obeležila temperatura vazduha od jednog stepena ispod nule, tribine stadiona Vankdorf bile su ispunjene gotovo do poslednjeg mesta. Utakmica koja je odlučivala o tome ko će, uz Mančester siti i Red bul Lajpcig, da prezimi u Evropi, a ko će od nje da se oprosti do sledeće sezone, očigledno je izazvala veliku pažnju fudbalskog miljea u Švajcarskoj.

Već na isteku 3. minuta veliku priliku, posle greške odbrane Jang bojsa, imao je Endiaje, nije najbolje šutirao, pa je Raćiopi uspeo da otkloni opasnost po vlastiti gol. Šteta što crveno-beli nisu poveli odmah na početku, jer minut kasnije mogao je Šerif Endiaje da se iskupi. Prošao je po levoj strani Hvang, zavrnuo loptu na drugu stativu, a napadač iz Senegala glavom je uputio - pored gola. Nastavili su Beograđani s atacima, pa je u 6. minutu Bukari šutirao iz, za njega, veoma dobre pozicije, međutim, lopta je prohujala iznad prečke.

Nažalost, kazna je, kao svojevrsni sportski usud, prosto morala dausledi i dogodila se u 8. minutu. Ugrinić je centrirao iz kornera u peteracZvezde, Ivanić je glavom prebacio loptu do Benita na drugoj stativi, njegov udarac Glazer je uspeo da amortizuje, ali se ona, od noge mladog Nedeljkovića, vratila u gol i Jang bojs je poveo.

Nisu odustajali od ofanzivne igre fudbaleri iz Beograda, nepovoljan rezultat na to ih je terao, jer nisu imali šta da čekaju. To je, očekivano, otvaralo prostor za kontre domaće ekipe, koje su bile sve drugo, samo ne naivne. Posle bega Elije po desnoj strani u 21. minutu, mogao je Ensame da uradi nešto više, nije dobro zahvatio loptu glavom i ona je završila u gol-autu.

Katastrofalno je reagovao Osman Bukari u 24. minutu, kada je izašao sam pred golmana Raćiopija. Međutim, poslednji pas koji je pružio sam sebi, bio je malo duži, što je omogućilo čuvaru mreže Jang bojsa da zasluži ovacije domaćinu naklonjene publike. Nije vredelo ništa Beograđanima to što se Bukari uhvatio za glavu, svestan toga šta je promašio, kada je rezultat ostao onaj s negativnim predznakom za njegov tim.

Kada već Zvezdini igrači nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu, učinili su to, po drugi put, Švajcarci. U 29. minutu, ponovo posle kornera, lopta je stigla do desnog bočnog Levina Bluma, koji je imao puno vremena da se namesti i, udarcem slabijom, levom nogom, pogodi desni donji ugao Glazerovog gola.

E, tada je situacija postala veoma ozbiljna i krajnje nepovoljna za Baharov tim. Evropa je sve brže klizila iz njegovih ruku i nogu, gubeći se negde u daljini i okrećući se na stranu Jang bojsa, pa je izraelski trener već tada da morao da počne da razmišlja o tome šta može da promeni i nekako spasi stvari.

Krenuo je tim iz Beograda na sve ili ništa početkom nastavka, dok je domaćin, zadovoljan razvojem situacije, nastojao da umiri ritam susreta. Ipak, u 57. minutu Hvang je pokušao da iznenadi Raćiopija udarcem kroz noge Bluma, ali ni on, baš kao ni naš tim, nije imao sreće i lopta se, od stative, odbila u polje.

Baš šteta!

I nije se tu završilo... U 61. minutu probuđeni Bukari je pobegao po desnom boku, uposlio usamljenog Mijatovića, a njegov udarac je za nekoliko milimetara završio kraj levog direka gola aktuelnog švajcarskog prvaka. A šta tek reći za šansu Krasoa u 63. minutu, kada je ostao oči u oči sa Raćiopijem, a ovaj je uspeo da skine i tu loptu? Z

Zvezda se borila, stvarala i promašivala, ali sportska sreća sinoć nije bila na njenoj strani.

Mogao je u 72. minutu Ensame da stavi tačku na utakmicu, loše je zahvatio loptu posle centaršuta Garsije i ona je odskakutala kraj gola. Potom je centrirao s levog boka Rodić, a Mijatović je, neometan, samo okrznuo loptu glavom, nedovoljno da joj pruži putanju ka mreži Švajcaraca. Igralo se bez gardova, ređale su se prilike na obe strane, ali su u nastavku mreže mirovale. Nije se ništa promenilo ni u 83. mintutu, kada je Hvang šutirao sa 19 metara, a golman Jang bojsa još jednom bio na visini zadatka.

Pesmom navijača Švajcaraca završena je zanimljiva, uzbudljiva, pa i pomalo čudna utakmica, u kojoj je prvak Srbije odigrao sasvim solidno, ali je na kraju poražen.

 

A. Predojević

BERN: Stadion Vankdorf, gledalaca: 32.000, sudija: Dani Mikeli(Holandija). Strelci: Nedeljković (ag) u 8. i Blum u 29. minutu.

JANG BOJS: Raćiopi 8 – Blum 7, Kamara 6,5, Benito 7, Garsija 6,5 – Maleš 6,5 (od 46. Koli 7), Nijase 7, Monteiro 6,5 (od 74. Čaiva 6,5) – Elija 7, Ugrinić 7, Ensame 6,5 (od 74. Ganvula 6,5).

CRVENA ZVE3DA: Glazer 6 – Nedeljković 6, Dragović 6,5, Điga 6,5, Rodić 6 – Mijailović 6,5 (od 84. Katai -), Stamenić 6 (od 58. Lučić 7) – Bukari 5,5, Hvang 7 (od 90 1. Kanga -), Ivanić 6,5 (od 58. Kraso 6) – Endiaje 5 (od 46.

Mijatović 6).



G grupa

Jang bojs – Crvena zvezda 2:0

Mančester s. – RB Lajpcig 3:2

1. Mančester s. 5 5 0 0 15:5 15

2. RB Lajpcig 5 3 0 2 11:9 9

3. Jang bojs 5 1 1 3 6:11 4

4. C. zvezda 5 0 1 4 5:12 1

Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) DELIJE OKUPIRALE BERN: Evo šta je 5.000 navijača uradilo pred UTAKMICU Zvezde s Jang Bojsom

(VIDEO) DELIJE OKUPIRALE BERN: Evo šta je 5.000 navijača uradilo pred UTAKMICU Zvezde s Jang Bojsom

28.11.2023. 19:34 19:43