Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kandidat Zavetnika Erac BRUTALNO VREĐAO i PRETIO predsedniku Ruske stranke Marku Petroviću

28.11.2023. 15:06 15:34
Piše:
Izvor: Screenshot YouTube RTS Beogradska hronika Jutarnji program/Srpska stranka Zavetnici/Portal Krug/Ilustracija

Do nedavno član Srpske stranke Zavetnici, a sada predsednik Ruske stranke u Kraljevu, Marko Petrović, prilikom obraćanja javnosti izneo je detalje neprijatnosti koje je doživeo prilikom dolaska u zgradu  Gradske uprave, kako bi proverio šta mu je potrebno od dokumentacije da bi predao izbornu listu svoje partije.

-Imao sam slučaj da sam se susreo ispred drugog ulaza Gradske uprave sa narodnim poslanikom Strahinjom Ercem, koji mi je tom prilikom uputio mnogo uvredljivih izraza i ono što je najgore pretio ubistvom. Citiram: „izbošću te nožem ne znaš šta te čeka. To su reči narodnog poslanika, kandidata za gradonačelnika Zavetnika i kandidata za narodnog poslanika koalicije okupljene oko Dragana Đilasa. Na prošloj konferenciji za medije sam argumentovano dokazao da sarađuju sa Draganom Đilasom, da sarađuju sa svim tim ljudima koji su duboko povezani sa kriminalom i koji su samo marionete, pa su tako Zavetnici umesto državotvorna opozicija postali ekspozitura Dragana Đilasa i Marinike Tepić. Iste one Marinike koja je u Narodnoj skupštini zamislite podnela rezoluciju da se izglasa da smo mi genocidan narod. Dakle, to Zavetnicima ne smeta, ne smeta njima ništa, samo kako bi došli do vlasti. A uz to, u nedostatku argumenata, u nedostatku politike, narodni poslanik, dakle čovek sa imunitetom, preti građanima grada Kraljeva- izjavio je Petrović.

Petrović ističe da je pretnje koje je dobio shvatio vrlo ozbiljno.

-Obzirom da se radi o licu koje već jedanput odgovaralo, to jest vodio se postupak protiv njega za nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva. Takođe radi se o licu koje u prošloj kampanji, znamo svi jako dobro potezao nož na jednog funkcionera tada vladajuće stranke, potezao je i pištolj koji je bacio ispod auta prilikom nailaska patrole policije za šta postoji i video snimak. Dakle, sve što govorim, govorim argumentovano, govorim sa dokazima. Ja sam odmah, nakon tog događaja juče obavestio Policijsku upravu u gradu Kraljevu. Jutros sam bio i sastavljena jei službena beleška koju ću vam posledati da možete da snimite. Mislim, ja sam dobio odgovor iz tužilaštva da će proces ići jako teško obzirom da se radi osobi koja ima imunitet Republike Srbije. Obzirom da je Skupština raspuštena ja zahtevam od tužilaštva i uputiću pismeni zahtev da se tužilac, na osnovu Zakona o narodnim poslanicima, na pismeni način obrati skupštinskom Odboru za administrativno budžetska i mandatno imunitetska pitanja, sa zahtevom da se narodom poslaniku Strahinji Ercu ukine imunitet, kako bi mogao da odgovara za pretnju ubistvom- najavio je Petrović.

Marko Petrović se još pita, da li je to politika koju zagovara partija, čiji je do jučerašnji član i dodaje da on ne želi da živi u takvom Kraljevu i da ne želi da građani žive u takvom Kraljevu i takvoj Srbiji.

-Strahinja Erac govori o nekom nacionalnom okupljanju. Videli smo da su na republici ušli u koaliciju sa Dverima. Postavlja se pitanje zašto nisu na lokalnom nivou u koaliciji sa Dverima. Zbog toga što nisu mogli da se dogovore oko resora, nisu mogli da se dogovore oko mesta na listi i zbog toga Dveri i Zavetnici u Kraljevu idu samostalno, a na republici promovišu neko nacionalno okupljanje. Da li oni stvarno miste da građani ne vide šta oni rade  i da li zaista misle da niko u Srbiji ne primećuje ko ih je okupio i šta se zaista krije iza takvog jednog okupljanja. Ono što takođe želim da kažem, što je neverovatno, što sada i ovaj postupak opravdava svojevremeno se sećam da je Strahinja Erac napravio saradnju sa Ivanom Matovićem i Starosedeocima, dakle sa ljudima koje grad Kraljevo zna da je isti taj starosedelac, kako sebe naziva, pretukao bivšu ženu, udružio se sa Lopovskim frontom koji finansije dobijaju od Albanaca sa Kosova i Metohije, za šta postoje dokazi. Tako da mene sada i ne čudi ova pretnja po ugrožavanje bezbednosti, pretnja ubistvom koju sam dobio od Strahinje Erca- zaključio je Petrović.

Sada kao član Ruske stranke uspeo je da prikupi dovoljan broj potpisa i na lokalne izbore u Kraljevu izaći će prvi put sa brojem 11 na listiću.

Autor:
Pošaljite komentar