Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MALI KORAK PRAVI VELIKU RAZLIKU Pripremate sarmu, ali OVO sigurno NE ZNATE Evo kako ćete dobiti poseban specijalitet

30.10.2023. 15:13 15:37
Piše:
Foto: Youtube printscreen/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Za dobru sarmu nikad nije rano! A kako dočekujemo novu sezonu svežijih dana i prvi kiseli kupus za ovu sezonu, vreme je da se bacimo i na pripremu omiljenog recepta od ovog fermetisanog povrća - sarme.

Svako od nas ima poneki trik kako sprema ovo možda i najpopularnije zimsko jelo, od načina na koji je uvija do načina na koji je ređa u dubok lonac. Recepte smo svi manje-više nasledili od daleko iskusnijih kuvarica u porodici i malo je verovatno da postoji još nešto što ovom jelu može da se doda ili oduzme ili izmisli - a da rezultat bude još bolji.

Ali - ima.

Iako ste možda već oprobali da u svoju mrsnu sarmu u meso naseckate malo suvog mesa ili slanine, na društvenim mrežama se nedavno pojavio zanimljiv trik za koji vam je potrebna pomoć vašeg lokalnog mesara.

Naime, kada je jedna kreativna kuvarica otkrila da u smesu sa mesom dodaje i seckane komadiće slanine, razgovoru se pridružio drugi kuvar koji ju je posavetovao da umesto da sama secka slaninu, zamoli mesara da, dok melje sveže meso, u mašinu ubaci i koji komad slanine. Kako kaže, na taj način meso postaje sočnije, bogatije ukusom, a sama sarma dobija - novu dimenziju.

Jutarnji.hr

Autor:
Pošaljite komentar