Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DEVETA UZASTOPNA POBEDA Crno-beli tricom zakucali liderstvo

20.10.2023. 22:27 22:39
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Spartak ŽK – Partizan 0:3 (0:0)
SUBOTICA: Gradski stadion, gledalaca 4.500, sudija Pavle Ilić (Kragujevac), strelci: Todorović u 70. Severina u 77. i Saldanja u 81. minutu, žuti kartoni: Kanute, Natho (Partizan).

SPARTAK ŽK: Vulić 6, Bijelović 6, Tanasijević 6 (Prijović), Kerkez 6, Ćalasan 6,5, Stanojev 6 (Stajković), Todoroski 6,5 (Jocić), Vidaković 6, Đurasović 6,5, Tošeski 6 (Mijić), Ubiparip 6 (Mudrinski).

PARTIZAN: Jovanović 7, Stojković 6,5, Ilić 6,5, Marković 7, Antić 6, Belić 6, Kanute 6 (Nikolić 7), Kalulu 6 (Severina 6), Natho 7,5, Zahid 7, Saldanja 7 (Baždar). 

Četvrtom uzastopnom pobedom protiv Spartaka u Subotici (3:0), fudbaleri Partizana učvrstili su lidersku poziciju na superligaškoj tabeli. Sva tri gola Beograđani su postigli posle 70 minuta ubedljivije igre. U prvom delu Partizan je bio konkretniji tim, mada su u prvih pola sata igre Subotičani kontrama po bokovima odgovarali na izazove liderovih fudbalera. Iz polučasovnog nadmudrivanja između dva šesnaesterca iskočio je jedino Natho, predvodnik Partizanovog tima u svojoj petoj sezoni među crno-belima. Na isteku devetog minuta, sa 20 metara testirao je Vulićevu budnost na golu, na šta je Spartakov golman odgovorio uspešnom paradom u donji levi ugao. S druge strane vredan momenat izdvajanja, u nizu bezuspešnih pokušaja domaćih igrača da loptu doture do isturenog Ubiparipa,  jeste akcija Ćalasana u 24. minutu. Sa leve strane je na oko pet metara od gola uputio loptu paralelno sa golaut linijom, na šta nije bilo spremnih odgovora njegovih saigrača, samo nogu da podmetnu, što bi značilo i rezultatsku prednost.

U poslednjoj trećini prvog dela Beograđani su apsolutno zagospodarili terenom. Opsedali su domaći gol, projektujući težište igre u šenaestercu, gde je svojim intervencijama golman Vulić istakao kandidatuiru za najbolheg pojedinca prvog dela. Istina, u 36. minutu bio je savladan kada je šutirao Kanute, posle asistencije Zahida, ali je pouzdanog asistenta u odbrani gola golman Spartaka imao u levoj stativi. Osokoljen činjenicom da hrabre i sreća prati Vulić je u dva navrata odlično reagovao. Najpre u 37. minutu kada je presekao loptinu putanju, posle Stojkovićeve asistencije ka Saldanji unutar peterca, a potom i u poslednjem minutu prvog poluvremena odličnom reakcijom i odbranom preciznog i snažnog Nathovog šuta sa 25 metara.

Drugi deo igre započeo je sa po jednim šutem prema obojici golmana, najpre ka Vuliću, potom i  prema Jovanoviću, oba puta neprecizno, ali sa jasnom naznakom kakva su uputstva igrači dobili u svlačionicama za vreme odmora. U međuvremenu, Nikolić je u sastavu Partizana nasledio Kanutea, što smo prepoznali kao Duljajevu nameru da pojača špic napada, uz Saldanju koji nije dolazio do izražaja u prvih 45 minuta. Ispostavilo se da je bio u pravu.

Angažovanija igra na obema stranama rezultirala je i uzbuđenjima, najpre pred golom Partizana gde je u 59. minutu Todorovski šutirao sa desetak metara pravo u golmana Jovanovića, a dva minuta kasnije Ilić je poslao loptu u mrežu domaćeg tima, ali je proverom video asistenta ujstanovljeno da je to učinio rukom.

Konačno, u 70. minutu Partizan je poveo. Jubilarni, 10. korner izveo je Natho, Nikolić je na prvoj stativi glavom prebacio loptu na suprotnu stativu, gde ju je na oko šest metara dočekao Marković i šutirao iz prve pod prečku. Odgovorili su domaći dva minuta kasnije preko Đurasovića. Njegov šut odbranio je Jovanović, a odbijenu loptu u uspešan kontranapad pretvorio Nikolić, uposlio je Severinu čiji je duži for, u situaciji jedan na jedan, na vreme uočio golman Vulić.  Nikolić je asistirao i strelcu drugog gola u 77. minutu. Ovoga puta Severina je savladao Vulića, a četiri minuta kasnije i Severina se majstorskim potezom upisao u listu strelaca za značajnu Partizanovu prednost od tri gola razlike, što je bio i konačan rezultat utakmice.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
JASAN CILJ VEZISTE PARTIZANA ZAHIDA Nadam se da ćemo obezbediti plasman u Ligu šampiona

JASAN CILJ VEZISTE PARTIZANA ZAHIDA Nadam se da ćemo obezbediti plasman u Ligu šampiona

20.10.2023. 12:26 12:34