Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POBEDA NAD ALKALOIDOM Rukometaši Voše na najlepši način otvorili takmičenje u LE Premijera zadovoljila i NAJIZBIRLJIVIJE SLADOKUSCE

18.10.2023. 16:31 16:36
Piše:
Izvor: RK Alkaloid

Konačno su se složile sve kockice, pa su i rukometaši Vojvodine pružili partiju dostojnu svojih kvaliteta i renomea kluba.

To se dogodilo na evropskoj sceni, u EHF Ligi Evrope, pobedivši (31:26, 15:13) u Skoplju Alkaloid. Igrali su Novosađani tečno, nadahnuto, vešto vođeni s klupe, gde su ključ prvih bodova u drugom po redu evropskom takmičenju držali Vukašin Vorkapić, Milan Milić, Boris Puhovski i Andrej Trnavac.

Donekle se očekivalo više od Makedonaca, ali Vojvodina je na terenu delovala moćno, pa im nije ni dozvolila da dođu do izražaja, gde je iskustvo Rojevićevih pulena presudilo. Voša je igrala dobro s spolja, agresivno odbranu, kojom su komandovali Pušica i Vukovljak, su dobro zatvarali, snalazili se s igračem manje, jednostavno teško im je bilo dati gol.


Danci apsolutni favoriti

Silkeborg dolazi u utorak u Novi Sad u 2. kolu Lige Evrope.

– Oni su apsolutni favoriti. Primera radi dobili su La Riohu 10 golova razlike, u prejakom danskom prvenstvu sve redom pobeđuju... Mi u tom meču nemamo šta da izgubimo, treba da uživamo i da damo maksimum. Očekuje nas mnogo jak protivnik, zato pozivan verne navijače da dođu i da uz pomoć punih tribina pokušamo da iznenadimo danskog predstavnika Silkeborga – rekao je Rojević.


Bekovi, predvođeni znalcem iskusnim Puhovski, su bili na visini zadatka, dok je Milić odirao celu utakmicu na visokom nivou, čak je pokazao i neke nove momente poput šuta sa zemlje. Golman Trnavac je činio čuda, čak pet penala Makedonci nisu realizovali. Jedino, možda se od pivota malo više očekivalo, ali verujemo da će do utorka kada dolazi Silkeborg da dođe sve na svoje mesto.

– Jako sam zadovoljan kako su se momci borili i koji su pristup meču imali. Dobro smo skenirali rivala, koji nam nije ništa novo servirao. Ono s čim nisam u potpunosti zadovoljan je to što nam se desi da imamo male krize, ali se uglavnom dese tehničke greške, promašeni ziceri ili ishitreni šutevi. Da smo njih realizovali i da smo imali manje neiznuđenih grešaka rezultat bi bio i ubedljiviji. Kod vođstva od sedam golova to nam se desilo, čime smo ih vratili na svega dva gola razlike, umesto da smo otišli na osam-devet. Imam osećaj kao da pomislimo da je kraj utakmice i onda se opredelimo za neke šuteve koje inače ne koristimo. Na tome treba da radimo u narednom periodu. Kada bi smo i tu, nazovimo, disciplinu igre doveli do maksimuma, onda bi to sve mnogo bolje bilo.


Želeli, ispunili

Igru Borisa Puhovskog u domaćem šampionatu Vošine pristalice prilično su kritikovale. Ali, kada je bilo najvažnije, Belorus je pokazao klasu, odigrao iskusno, zrelo, pogotovo kada se lomilo sredinom drugog poluvremena.

– Odigrali smo odličan meč. Ovo nam je bila prva evropska utakmica, želeli smo dobar početak i uspeli smo. Za ovaj meč smo se spremali više od nedelju dana. Nije bilo lako, ali smo uspeli da odigramo kako smo želeli. Alkaloid nije mogao da nas iznenadi, jer smo bili spremni za njih. Ova dva boda su važna, idemo dalje – rekao je Puhovski.


Vojvodini, prema Rojevićevim rečima, treba konstantnost svih 60 minuta.

– Naravno da su greške neminovne, ali vidljivo je to da je iz utakmice u utakmicu smo sve bolji.


Liga Evrope - 1. kolo

Grupa A

Kristijansted – Rajn Nekar 20:26

Nant – Benfika 37:28

Grupa B

Gornjik Zabrže – AEK Atina 30:21

Kriens Lucern – Hanover 23:31

Grupa C

Gorenje Velenje – Vintertur 34:26

Kuenka – Savehof 22:30

Grupa D

Povaška Bistrica – Braga 26:34

Neke – Skjern 39:25

Grupa E

Elverum – Lovćen 37:25

Flenzburg – Kadeten 46:32

Grupa F

Silkeborg – La Rioha 34:25

Alkaloid – Vojvodina 26:31

Grupa G

Fućse Berlin – Chamberi 24:22

Dinamo – Scout 52:24

Grupa H

Tatabanja – Konstanca 24:29

Sporting – Hobri Glogov 37:20

Utakmice drugog kola igraju se 24. oktobra.


Utrčavanje na "dva" je nešto što je dalo rezultat.

– Tražili smo što više utrčavanja bez lopte, ispostavilo se da nisu mogli da nađu rešenje za to.

Kada su se Skopljaci približili na dva gola zaostatka Rojević je zatražio tajm-aut na kojem je od izabranika tražio da ne šutiraju van devet metara, da moraju da budu strpljivi do šanse, da igraju široko, da napadaju "jedan na jedan" i da sa ukrštanjima i utrčavanjima da to reše. 

– Istina, u nameri smo uspeli, tj. pogodili i utakmicu smo lagano rešili. Ovom prilikom bih izdvojio na prvom mestu golmana Trnavca, a potom Milića i Puhovskog – istakao je Boris Rojević.

Jovo Galić

Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO) RUKOMETAŠI VOŠE U UTORAK (20.45) POČINJU TAKMIČENJE U GRUPNOJ FAZI LE Bodovi od Alkaloida protiv eventualne glavobolje

(FOTO) RUKOMETAŠI VOŠE U UTORAK (20.45) POČINJU TAKMIČENJE U GRUPNOJ FAZI LE Bodovi od Alkaloida protiv eventualne glavobolje

16.10.2023. 15:20 17:37