Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZAKUVAO ŠEF SALE: Čorba od raštana

25.09.2023. 11:35 12:01
Piše:
Foto: Saša Popović/Čorba od raštana

U ove kasne letnje dane, pravo je vreme za raštan. A šta bolje od njega može da se napravi nego lagana letnje-jesenja čorba.

Sastojci:

4 veze raštana (za četiri osobe)

1 veća glavica crnog luka

1 šargarepa

1 veza peršuna

1 paštrnak

1 manji koren celera

2 čena belog luka

2 krompira srednje veličine

lovorov list

so, biber

sitno seckani list peršuna

Dobro izdinstajte sitno seckani crni luk, šargarepu, peršun, paštrnak i celer. U međuvremenu očistite raštan, izdvojite srednji korenasti deo i nasecite ga na tračice. Tako pripremljen raštan obarite desetak minuta i procedite.

Savet plus
Ko voli, prilikom serviranja u tanjir može da doda i kašiku pavlake ili kajmaka

U izdinstani luk i zelen dodajte krompir isečen na krupnije kocke. I njega prodinstajte. Zatim ga sjedinite s pripremljenim raštanom. Dodajte lovor, posolite, pobiberite i, ako niste kulinarski čistunci, sipajte i kašičicu nekog suvog začina ili pola kocke supe. Nalijte vodom da ogrezne i kuvajte oko 45 minuta. Pred kraj, kašikom zgnječite koju kocku krompira, kako biste dobili gušću čorbu. Dodajte i sitno seckani beli luk. Kad ugasite vatru, ubacite list peršuna.

Tekst i foto: Saša Popović

Autor:
Pošaljite komentar