Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO) VOŠA veleobrtom DO POBEDE protiv Javora i do trećeg TRIJUMFA

23.09.2023. 21:46 21:51
Piše:
Foto: Dnevnik (Vanja Fifa)

Veleobrtom u intervalu nadoknade vremena Vojvodina je pobedila Javor sa 2:1 u susretu čiji je početak kasnio 15 minuta, zbog proloma oblaka koji je zadesio Novi Sad desetak minuta pre najavljenog početka meča. Gosti su bolje otvorili utakmicu po vrlo teškom, vodom natopljenom terenu.

Već je prvi njihov napad utišao malobrojne gledaoce koji su koji minut ranije, na poziv oficijelnog spikera, aplauzom pozdravili lekare specijaliste na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, koji se bore za život Vošinog fudbalera Džonatana Bolingija.

Početnu inicijativu gostiju, amortizovala je Vojvodina posle petnaetsak minuta igre. Period sopstvene nadomoćnosti nagovestili su Novosađani preciznom akcijom koju je započeo Radulović, nastavio Lazarević centaršutem, a završio Zukić promašajem merenim centimetrima. Dva minuta kasnije ponovo je Zukuć bio u povoljn oj poziciji, posle centaršuta Ivanovića, ali je ulogu glavnog junaka u petercu prpustio golmanu Manojloviću, čiji su refleks i odbrana za hvalu. Utisak koji je najavljivao toliko željenu rezultatsku prednost upotpunio je Radulović u 22. minutu. Opet pokraj stative.

U međuvremenu, sve do 30. minuta, visoke ocene za učinak u igri zadatka, čuvajući najopasnije Javorove napadače, zaslužili su Crnomarković pokraj Luea i Bukinac koji je motrio na Tanka. Na isteku, 30. minuta, međutim, kapitulirali su Bukinac i golman Carević, kada je Tanko odlično reagovao na Gojkovićevu asistenciju i Javoru obezbedio prednost. Isti igrač je do poluvremena još dva puta zapretio domaćem golu. Najpre ga je u 34. minutu Bukinac omeo taman toliko koliko je bilo potrebno da bi Carević sigurno intervenisao, baš kao i u poslednjem minutuj prvog poluvremena kada je nogom zaustavio loptu posle šuta strelca jedinog gola.

Drugi deo igre Vojvodina je započela sa dvojicom novih igrača u špicu napada: Ivanović je mesto prepustio Vukiću, a umesto Zukića utakmicu je nastavio koliko dojučerašnji Javorov strelac Kembel. Novi pljusak, dugotrajan koliko i poluvreme, od terena je stvorio poligon   Veliku priliku da angažovaniju i znatno hrabriju igru materijalizuje izjednačenjem propustio je Radulović u 62. minutu. Jeste šutirao u okvir gola, ali je poogodio golmana Manojlovića, koji je novom intervencijom obezbedio još jedan korak bliže epitetu junaka meča.  I u 81. minutu Vojvodina je bila nadomak izjednačenju: u kaznenom prostoru, na Vukićevu  povratnu loptu rezonski je reagovao Vukanović, koji je zamenio Malbašića, ali jedino je iznudio korner. Šansu utakmice, za spas barem jednog boda propustio je Radulović na isteku 88. minuta. Manojlović je velemajstorski odbranio njegov šut sa šest metara, da bi Skoko potom blokirao Lazarevićev šut.

U osmominutnom intervalu nadoknade vremena Vojvodina je, ipak, rezultatskim veleobrtom stigla do treće prvenstvene pobede: najpre je Radulović izveo korner, a najviši u skoku pred Manojlovićevim golom bio je Milosavljević za izjednačenje, da bi u sledećem napadu svoga tima Kajević iz jedanaesterca, posle prekršaja Ilića na Vukiću, postavio konačan rezultat za slavlje igrača domaćeg tima i oko 2.000 najprivrđenijih navijača koji su čekali i konačno dočekali dan za, kako im je i obećano u najavi utakmice, novi početak u pola belom, pola u crvenom.

L. Bakmaz

Vojvodina – Javor 2:1(0:1)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 2.000, sudija Marko Ivković (Lajkovac), strelci: Milosavljević u 90. i Kajević (11 m) u 90. za Vojvodinu, a  Tonko u 30. minutu za Javor , žuti kartoni: Milosavljević, Bukinac, Lazarević, trener Popović (Vojvodina), Skoko, Tojčić, Milošević, pom.trener Grujić (Javor). Crveni karton: pom.trener Grujić, trener Mirić (Javor).

VOJVODINA: Carević 6,5, Lazarević 6,5, Rosić 6 (Kajević 7), Crnomarković 6,5, Bukinac 6, Mateus 6, Milosavljević 7, Radulović 7, Malbašić 6,5 (Vukanović), Zukić 6 (Kembel 6), Ivanović 6 (Vukić).

JAVOR: Manojlović 6,5, Ilić 6, Kopitović 6, Skoko 6, Milošević 6 (Miletić), Petrović 6,5 (Eliomar), Tojčić 6,5, Bosić 6 (Obradović), Gojković 6, Tanko 6,5 (Ratković), Lue 6(Dolmagić).

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERI VOJVODINE I PARTIZANA VEČERAS OD 19 ČASOVA NA STADIONU KARAĐORĐE ODMERAVAJU SNAGE

FUDBALERI VOJVODINE I PARTIZANA VEČERAS OD 19 ČASOVA NA STADIONU KARAĐORĐE ODMERAVAJU SNAGE

06.08.2023. 10:38 10:43