Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

okoTVoko: Svadba, svadba... na svim televizijama

09.09.2023. 12:00 11:41
Piše:
Izvor: R. Hadžić, Aleksandar Filipović

Darko Lazić se proslavio u „Zvezdama Granda” s pesmom „Ti, kraljice srca moga” koju je u originalu pevao Šaban Šaulić. E, sad, da li je treća sreća ili druga sreća, čini se da je konačno pronašao ženu svog života.

Novinari su se trudili da prebroje njegove brakove i vanbračne zajednice. Svadbu iz Brestača su direktno pratili TV Blic, Kurir, Pink, Prva, Informer, Hajp, Republika TV, Telegraf, 24 sedam...

Najduhovitiji su bili, po običaju, u emisiji „Paparaco lov” sa sjajnim izborom muzike, dobrom montažom i ironičnim komentarima. I tabloidni novinar mora da ima stav a ne da izmišlja ili da bude društveno-politički radnik koji samo prenosi tračeve sa događaja. Događaj je medijski pratilo toliko  medija koji su otkrivali svaki detalj. Da se nisi obećao drugoj, pitao je sveštenik, aludirajući na prethodne Lazićeve veze. Dozvoljeno je venčanje sredom iako to nije praksa. U principu je to dan kad bi trebalo da se posti ali je meni bio mrsan te je za ljubitelje mesa iz Rumunije nabavljen vo od 700 kila. Darkov hali-gali s kilogramima je posebna tema - uspevao je da se ugoji i da smrša.

Zanimljiv podatak je da su sva svetla medija bila usmerena na bivšu suprugu Anu Sević sa kojom ima i ćerku Lorenu. Iako su se sporili na sudu oko nekih para, Darko je otac njenog deteta i Ana je došla da ispoštuje bivšeg supruga što je sjajni primer za Srbiju gde obično vlada nasilje u porodici, vade se pištolji i hladno oružje. Time je Ana Sević pokazala lep primer.

Darko je, kao tipični Sremac, nestaško, imao dva braka i jednu vanbračnu vezu iz koje, takođe, ima dete. Pošto je Sremac, njegov karakter me ne čudi, setite se samo Mikija iz Kupinova. Prosto Sremci su takvi, ali o njima nekom drugom prilikom. Na svadbi je mladencima pevao Petar Grašo što je neverovatan pomak za naše narodnjake. E, sad, za koji honorar? To se niko i ne pita za najpoznatijeg pevača u regiji.

Ali zato su novinari svuda zavirivali pa i u dekoraciju sale za venčanje, za koju jedan portal tvrdi da je Darko potrošio 50.000 evra. Otkupljivao je i mladu, a kažu da je ispred sale za venčanje bio vozni park od milion evra. Neke novine su ceo događaj prozvale „svadbom od milion evra”. Reporteri su išli i po Brestaču i većina stanovnika ovog malog sela ima lepo mišljenje o svom sugrađaninu. Mada je Darko bio prilično nestašan u saobraćaju te mu je i oduzeta dozvola . Ipak, seo je u lamborgini i otišao po mladu. Znate Sremce, hoću kako ja hoću. Inače, zaprosio je devojku Katarinu koju poznaje još od pre 15 godina ali tada nisu bili jedno za drugo. Sada je izgleda prava stvar što je pesmom potvrdio i Petar Grašo. Kumu nije menjao - Andreana Čekić je došla pravo sa letovanja iz Grčke.

Ne poznajem opus kume ali kad je davala intervjue mnogobrojnim medijima, imao sam osećaj kao da slušam Vesnu Zmijanac. Verovatno ćete se šokirati - otkud sad ovaj Saša Filipović zna sve te podatke kad smo mislili za njega da poznaje samo hitove sa Opatijskog festivala i Beogradskog proleća. Pa, seo sam jedan dan i odgledao sve te silne reportaže o svadbi ovog pevača. Ostao sam u čudu, zar je to događaj koji moraju da prate baš svi mediji. Da li su to toliko bitne informacije kad znam koliko ljudi teško žive i koliko se bore za svaki dinar i da je baš teško vreme.

Darku svaka čast, pustio je suzu, pokazao koliki je emotivac ali da li su naša sudbina samo Zvezde Granda i da li baš svi moramo da pratimo tu muziku i da gledamo samo ovakve događaje. Da li postoji barem jedan komercijalan medij koji će se baviti nekim drugim temama. Poznato mi je da smo voajerska masovna kultura. Setite se samo kako se prenosila svadba Brene i Bobe, te prodavala na VHS kasetama. Isti slučaj je bio i sa čuvenom svadbom Cece i Arkana. Koliko se sećam, televizija Prva je prenosila svadbu Aleksandre Prijović. Da li je publika gladna svega u svakodnevnom životu pa gleda tuđi glamur i bogatstvo? Kažu sociolozi da je to normalna pojava u svakom društvu i da su tako i Englezi gledali venčanje kraljevske porodice ali reći ću sledeće - imamo hiperinflaciju novih televizija i jednih te istih lica u medijima. Ili je Jeca na televiziji ili Darko, a neki talentovani mladi pevač, pobednik prestižnih takmičenja, peva u nekom skromnom lokalu. Kod nas talentovane pevačice zabavne muzike beže u psihologe.

Ko ima sreće, taj ima i tri braka i pare i slavu. A ko nema sreće taj može da broji sitniš u novčaniku i da kuka nad svojom karmom. To nije pravedno, ali, dame i gospodo, tražili ste kapitalizam, pa uživajte. Nije vam valjalo vreme kad su pevale Vesna Zmijanac, Zorana, Tijana Dapčević, Madam Piano, kad su bila samo tri kanala i četvrti NS plus i kad je Manda pevao „S one strane duge” i Bebi Dol isto pevala o dugi. To nije valjalo da bismo te ljude cenili i danas kako treba, pa uživajte u novim vremenima. Stoga bežanija, ili u IT stručnjaka ili u Zvezde Granda. Ali ovi novi pevači neće imati šansu kao Darko Lazić. Sad su glavni članovi žirija. Kao što će učesnici „Nikad nije kasno” imati samo jednu šansu da budu poznati pa makar i na pet minuta.

Aleksandar Filipović

Autor:
Pošaljite komentar
okoTVoko: Metar mog sela, Vojvodina cela

okoTVoko: Metar mog sela, Vojvodina cela

02.09.2023. 13:00 12:13
okoTVoko: Sok posle kojeg ostaje gorak ukus

okoTVoko: Sok posle kojeg ostaje gorak ukus

26.08.2023. 13:00 14:31
okoTVoko: Zverinjak uživo

okoTVoko: Zverinjak uživo

19.08.2023. 13:00 11:40