Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA ODRADILA PRVI TRENING Veće ambicije u prvenstvu koje sledi

19.06.2023. 20:02 20:10
Piše:
Izvor: A. Predojević

U Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ sve JE bilo užurbano, pa i, u neku ruku, svečano. Prava letnja temperatira od preko 30 stepeni po Celzijusu, dočekala je fudbalere Vojvodine na prozivci, a onda i prvom treningu.

Okupili su se Novosađani uz jasnu želju da im novo prvenstvo donese bolje rezultate od prethodnog, a među prisutnima bili su i novajlija Asmir Kajević, kao i Đorđe Crnomarković, koji bi uskoro trebao da potpiše ugovor s crveno-belima. Opravdano su nedostajali reprezentativac Srbije Nikola Čumić i član državnog tima Malija Mamadu Traore, koji će se nešto kasnije priključiti saigračima.

Na spisku kandidata za tim našlo se čak 41 ime, a sportski direktor kluba Marko Jovanović i šef stručnog štaba Radoslav Batak napomenuli su to da će na pripreme na Mariborsko Pohorje 1. jula putovati njih 28. Do tada će, dakle, struka morati da iskristališe one na koje računa za novu sezonu i zbog toga Vojvodina će u prvom delu uz Novom Sadu odigrati dve kontrolne utakmice.

-Igrači su imali dovoljno vremena da se dobro odmore – rekao je Marko Jovanović. – Pojedinci su dobili pozive iz svojih reprezentacija, to su Čumić i Traore, pa će trener Batak da donese odluku kada će se oni priključiti radu. Krenuli smo s treninzima, momcima neće biti lako tokom priprema, a mogu da im poželim toliko da ih posluži zdravlje i da imaju više uspeha nego u prošlom prvenstvu. Želja nam je da budemo stepenicu više, jer imali smo veće ambicije od petog mesta koje smo osvojili. Lane smo krenuli praktično od nule, a rivali su imali kontinuitet u radu i to je moglo i da se primeti. Sada smo i mi stekli kontinuitet i, uz par pojačanja, sigurno je da nam je osnovna želja da se popnemo koju stepenicu više i vratimo Vojvodinu tamo gde i pripada.

Radoslav Batak je istakao svoju i klupsku nameru da posebno mesto posvete mladićima poniklim u klupskoj omladinskoj školi „Ilija Pantelić“.

-Brzo je prošao odmor i aktivno smo ga iskoristili – istakao je trener Novosađana. – U narednoj sezoni želimo da načinimo korak unapred, ali i da naš klub bude poznat po svojim mladim igračima. Namera nam je da ih promovišemo, ali će to da zavisi najviše od njih samih, odnosno od toga kako će se uklopiti u rad i koliko su spremni na odricanja. Od prvog dana bićemo maksimalno usredsređeni na ono što radimo i na osnovu toga postavićemo

takmičarske ciljeve. Namera nam je da, uz bolji plasman i igranje dominantnije uloge u našem prvenstvu, ostavimo što bolji utisak i u Evropi, jer Vojvodina za to ima uslove i to zaslužuje.

Tokom prvi desetak dana odigraćemo dve kontrolne utakmice, kako bismo došli do brojke od 28 momaka koji će da putuju u Sloveniju. Mladi igrači moraju da budu strpljivi i prate svoj biološki razvoj i, ukoliko sada ne dobiju priliku, da ostanu motivisani i posvećeni cilju koji pred sebe postave.

I stručni štab pojačan je za nekoliko poznatih imena.


Spisak igrača

Na spisku igrača koji su trenutno pod ugovoriom s Vojvodinom nalaze se: Lazar Carević, Nemanja Toroman, Ranko Puškić, Marko Bjeković, Milan Lazarević, Filip Antonijević, Igor Jeličić, Nemanja Ljubisavljević, Mamadu Traore, Đorđe Crnomarković, Asmir Kajević, Mirko Topić, Vladimir Miletić, Radomir Milosavljević, Aleksandar Busnić, Dejan Zukić, Uroš i Nemanja Nikolić, Filip Malbašić, Nikola Čumić, Iv Baraje, Uroš Kabić, Ivan Vukčević, Mihajlo Ivanović, Milan Vuidakov, Siniša Tanjga, Lukijan Abadžija, Milan Kovačev, Dragan Kokanović, Miloš Popović, Vanja Apostolovski, Uroš Paunović, Marko Kerkez, Luka Drobnjak, Lazar Jovanović, Stefan Bukinac, Uroš Vitas, Stefan Đorđević, Ognjen Bogunović, Branislav Milanov i Vuk Branković.


-S nama je sada Savo Pavićević, takođe nekadašnji igrač Vojvodine, koji ja sa mnom radio i u Nišu. U radu na fizičkoj pripremi tu je mladi Luka Miljević iz omladinske škole, kao i Bojan Neziri, takođe iz omladinskog pogona. Svi oni dobro znaju šta rad u Vojvodini znači i Nkoji su imperativi, pa smo ih, shodno tome, i birali. Znam da će svi oni da pokažu najpre ljudski, a onda i fudbalski kvalitet koji nesumnjivo poseduju – naglasio je Radoslav Batak.

Planirano je da tokom priprema u Sloveniji Novosađani odigraju četiri kontrolne utakmice i na Pohorju će ostati do 15. jula.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar