Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Mladost GAT protiv Kolubare za opstanak (18.45)

05.04.2023. 09:06 09:08
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda/ Saša Marković u duelu s Aleksandrom Kataijem u Beogradu

Odigrali su dobru utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu fudbaleri Mladosti GAT, ali nisu uspeli da izbegnu poraz u duelu s liderom Crvenom zvezdom (2:4).

Ipak, učenici trenera Nenada Lalatovića pokazali su da imaju zavidan kvalitet i dva puta su, golovima Milana Vidakova, bili u vođstvu protiv crveno–belih. Na njihovu žalost, nisu uspeli da izdrže u istom ritmu i u drugom poluvremenu, u finišu susreta, primili su dva gola, koja su ih udaljila od ostvarenja sna i sportske senzacije.

Ukoliko to vremenski (ne)uslovi budu uopšte dozvolili, Novosađani večeras igraju novu, izuzetno važnu utakmicu, u kojoj će biti domaćini ekipi Kolubare. Dva kola pred početak plej–auta, ne treba posebno isticati koliko bi „gatovcima“ značilo da osvoje sva tri boda i približe se rivalima u bitci koju vode za plasman u baraž.

– Čitava naša ekipa u Beogradu odigrala je dobro i pokazala da može mnogo više od onoga na šta upućuje pozicija na tabeli – istakao je Saša Marković, iskusni vezni fudbaler Mladosti GAT, koji je, zajedno s Vidakovim, bio najistaknutiji igrač  u duelu sa Zvezdom. – Nažalost, nismo uspeli da osvojimo makar bod, ali na to smo već zaboravili, pošto je večeras pred nama nova najvažnija utakmica. Dočekujemo Kolubaru i biće to susret u kojem nećemo imati drugog izbora, osim da pobedimo. Vidi se napredak u našoj igri od dolaska trenera Lalatovića, ali to ćemo morati da potvrđujemo u svakom narednom duelu.


Besplatno na tribine

I večeras će kapije na stadionu „Karađorđe“ biti otvorene, pa će zainteresovani besplatno moći da se nađu na tribinama. Početak susreta zakazan je za 18.45 časova, uz TV prenos na trećem premijum kanalu Arena sporta.


Markovića devet i po godina nije bilo u srpskom fudbalu, jer je, po odlasku iz Partizana, karijeru gradio u Španiji i na Kipru. Zbog toga mu je, kako sam kaže 32–godišnji fudbaleri, bilo potrebno određeno vreme da se ponovo adaptira na našu ligu.

– Čini mi se da sam se konačno privikao na domaće prvenstvo. Na razmišljam, ipak, o sebi, već o čitavom našem timu koji je kvalitetan, ali je ušao u seriju lošijih rezultata. Voleo bih da je baš večeras prekinemo i nadigramo tim iz Lazarevca, kao nagoveštaj toga da možemo da stignemo do opstanka. Kolubara ima individualni kvalitet, ali ne bih u njoj nikoga posebno da ističem. U fokusu nam je svima to kako ćemo mi da izgledamo na terenu i ubeđen sam da ćemo da budemo pravi. Posle nas čeka i duel s imenjakom u Lučanima, ali ćemo o toj utakmici pričati kada prođe ova, večerašnja.

Marković je podvukao da je optimista u finišu sezone i da veruje u svoje saigrače i sebe.

– Moramo, jednostavno, da budemo pozitivni i da tako razmišljamo. Svako od nas ponaosob, u to sam siguran, uložiće sve od sebe kako bismo ispunili cilj. To zaslužuju svi ljudi iz kluba, trener Lalatović i članovi njegovog stručnog štaba, ali to dugujemo i sami sebi. Bilo bi lepo kada bi nas i novosadska publika podržala u većem broju, ali, svejedno, znamo jako dobro šta nam valja da činimo – poručio se Saša Markovič.

Kako stvari stoje, Mladost GAT će moći da računa na sve igrače, pošto su se bolesni i lakše povređeni pojedinci oporavili. Jedino je i dalje van stroja Srđan Grabež.

A. Predojević

Spartak dočekuje Crvenu zvezdu (18.45)

Fudbaleri Spartaka osvojili su važan bod protiv kragujevačkog Radničkog u prošlom kolu Superlige Srbije kada su odigrali nerešeno 2:2. Subotičani su sa novim šefom struke Milanom Milanovićem bili nadomak pobede i ostaje žal što se nisu vratili u Bačku sa tri boda. Remi u Kragujevcu je značajan za Spartak, pred duel sa šampionom, Crvenom zvezdom koji se igra danas od 18.45 sati na Gradskom stadionu u Subotici.

Strateg Spartaka Milan Milanović rekao je da ekipa mora da se izbori za bodove.

– Siguran sam da igračima ne treba poseban motiv kada igraju sa Zvezdom i da je nadmetanje sa šampionom izazov za njih. Imamo još dve utakmice do kraja ligaškog dela sezone i bodovi su nam preko potrebni. Beograđani su favorite, ali nisu nepobedivi, a Napredak i Mladost GAT su nam pokazali da odbrana Zvezde nije kvalitetna kao napad, tako da verujem da dobrom igrom možemo do povoljnog rezultata – rekao je Milanović.


Sgolubovimauvek teško

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Miloš Milojević pred utakmicu u Subotici istakao je da je zdravstveno stanje u njegovoj ekipi solidno i da ima manjih problema, mada ništa nije zabrinjavajuće.

– Spartak ima nekoliko kvalitetnijih pojedinaca, Srećkovića, Krstića, kao i Šimuru. Ima novog trenera koji je poznat po stabilnim rezultatima svuda gde je radio i mislim da je njima glavni cilj da se zadrže u eliti. Neće nam biti lako u Subotici, kao što nikada nije bilo, ali mislim da ako pružimo kvalitetnu igru možemo da očekujemo dobar rezultat. Moramo da vodimo računa o svakom igraču i celoj ekipi Spartaka – poručio je Milojević.


Kapiten „plavih” Nikola Srećković smatra je da očekuje tešku utakmicu, ali i da veruje u tim i osvajanje bodova.

– Svesni smo protiv koga igramo i da je Crvena zvezda favorit, iako igramo na domaćem terenu. Mi ćemo izaći na teren sa namerom da se nadigravamo i pokušamo da osvojimo makar bod. Zbog naše publike ćemo probati da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i probamo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u borbi za opstanak u ligi – jasan je Srećković.

S. Stojiljković

Superliga Srbije – 29. kolo

KRUŠEVAC: Napredak – Mladost(L)    (18)

Danas

BEOGRAD: Partizan – Voždovac (16.30)

NOVI SAD: Mladost GAT – Kolubara   (18.45)

SUBOTICA: Spartak – Crvena zvezda (18.45)

Sutra

NOVI PAZAR: Novi Pazar – Radnik     (16)

KRAGUJEVAC: Radnički (K) – Radnički (N)   (16)

IVANJICA: Javor– Čukarički     (18)

Petak

BAČKA TOPOLA: TSC – Vojvodina       (17) 

1. Crvena zvezda

28

24

4

0

75:13

76   

2. TSC

28

17

7

4

48:20

58 

3. Čukarički

28

17

5

6

51:30

56   

4. Partizan

28

16

6

6

56:27

54   

5. Vojvodina

28

13

11

4

44:26

50  

6. Novi Pazar

28

14

5

9

36:28

47 

7. Voždovac

28

11

6

11

23:38

39  

8. Radnički (K)

28

9

7

12

28:28

34 

9. Kolubara

28

9

6

13

21:44

33

10. Napredak

28

8

6

14

22:30

30

11. Javor

28

7

8

13

27:46

29

12. Radnički (N)

28

6

8

14

29:48

26

13. Spartak

28

5

10

13

24:37

25

14. Mladost (L)

28

4

9

15

32:42

21

15. Radnik

28

4

8

16

20:43

20

16. Mladost GAT

28

4

6

18

 20:45

18

 

U poslednjem kolu prvog dela prvenstva (9. aprila) sastaće se: Radnički (N) – Javor, Čukarički – Partizan, Voždovac – TSC, Vojvodina – Novi Pazar, Radnik – Napredak, Mladost(L) – Mladost GAT, Kolubara – Spartak, Crvena zvezda – Radnički (K). 

Autor:
Pošaljite komentar