Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dvojica srpskih dečaka ranjena kod Štrpca kada je na njih pucao Albanac

06.01.2023. 16:24 17:56
Piše:
Izvor: Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM

BEOGRAD: Dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, rođaci S.S. (11) i M.S. (21) u trenutku napada su išli pored puta i nosili Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i, kako se navodi, "tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi".

U toku je transport dece u Kliničko bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KiM ocenila je da je reč o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

"Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić", ocenjuje Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć.

Lekar: Jedan dečak ranjen u nadlakticu, drugi u šaku, moraće na dalje lečenje

ŠTRPCE: Jedan dečak koji je ranjen danas u Gotovuši kod Štrpca, kada je iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, pogođen je u predelu nadlaktice i moraće na dalje lečenje u Gračanicu, jer je metak najverovatnije ostao u nadlaktici, rekao je doktor Zoran Zrnzević.

"Drugi momak, ranjen je u predelu šake, a metak je ostao u ruci, tako ako da će i on morati dalje na hirurgiju", rekao je Zrzević nakon što je dečacima ukazana prva pomoć.

Ranjeni, 21. godišnji Miloš Stojanović rekao je da su on i dečak izašli po badnjak i da je do pucnjave došlo kada su želeli da se fotografišu.

"Izašli smo na put da se slikamo, posle slikanja je naišao auto, ne znam koji i ispalio metak. Ja sam pogođen u ruku", rekao je Stojanović. Kako navodi jedan od očevidaca, Nedeljko Stanojević, do napada je došlo na ulazu u selo, a da je posle pucnjave napadač pobegao sa lica mesta.

"Došli smo na ulaz u selo, stali smo da se slikamo. Došao je čovek, izvadio pištolj, otvorio prozor i pucao na nas", rekao je Stanojević Dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je prethodno Kancelarija za KiM.

Petković: Pokušaj ubistva dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca

BEOGRAD: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nazvao je današnji oružani napad na dvojicu srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca "pokušajem ubistva" i ocenio da je neko Srbima želeo da priredi "krvav Božić".

"Pokušaj ubistva dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca. Na decu pucao Albanac, po kazivanju meštana, iz vozila u pokretu. Miloš i Stefan imaju prostrelne rane. Pucano je na njih dok su nosili badnjake. Neko je želeo da nam priredi krvav Božić", napisao je Petković na Tviteru.

Dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć.

Blokiran put Štrpce-Uroševac posle napada na srpske dečake u Gotovuši

ŠTRPCE: Meštani su blokirali regionalni put Štrpce-Uroševac nakon što su dvojica srpskih dečaka ranjena danas u Gotovuši kod Štrpca kad je na njih iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, javlja izveštač Tanjuga.

Do ranjavanja je došlo bez ikakvog povoda, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, rođaci S.S. (11) i M.S. (21) u trenutku napada su išli pored puta i nosili badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Kosovska policija se oglasila

PRIŠTINA: Kosovska policija objavila je danas saopštenje povodom ranjavanja dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca, u kojem je navela da su "dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 31 godinu, ranjene vatrenim oružjem od strane nepoznatog lica koje se nalazilo u putničkim vozilom u pokretu koje se kretalo iz Štrpca u pravcu Uroševca".

U saopštenju na Fejsbuku navodi se da su povređeni upućeni u Centar porodične medicine u Štrpcu, a nakon ukazane prve pomoći kolima Hitne pomoći poslati su u Gračanicu na dalje lečenje, kao i da su van životne opasnosti.

"Policija je preduzela sve radnje, a potom su policijski istražitelji i kriminalistički tehničari Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca iz Uroševca, izašli na lice mesta i pristupili uviđaju. Put koji vodi ka Štrpcu blokiran je trenutno u oba smera. Dodatne informacije biće blagovremeno saopštene", dodaje se u saopštenju kosovske policije.

Autor:
Pošaljite komentar