Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

58. Dnevnikov turnir: Trostruka radost Puačine kompozicije

05.01.2023. 09:02 11:21
Piše:
Izvor: F. Bakić/Momenat sa utakmice ekipa Parking servis-M tim sport

Ubedljivom pobedom prošlogodišnjeg finaliste turnira, tima MM Braća Milanović u susretu sa bačkopalanačkom Mladosti sa 5:0 najavljen je siguran pohod favorita u završnicu takmičenja Dnevnikovog turnira u malom fudbalu.

Bez jednog od najboljih igrača Cvetkovića Milanovići su se plasirali među 16 najboljih seniorskih ekipa. Interesantno je da su golove postigli novajlije u sastavu, Ilić dva i Mirosavljev jedan, dok su preostala dva delo starosedeoca Poznanovića. 

I treći sastav, iz Puačine serije ekipa u svim starosnim kategorijama, pobedom je upotpunio lanac uspeha. Ovoga puta omladinski sastav, u konkurenciji seniora, Puača Erker inžinjering eliminisao je Sport medžik sa 5:1. Uz Puačinog trostrukog strelca Pavlovića i Pribića koji je dodao još dva gola, čestitke za ubedljiv trijumf zaslužuje i golman Šovljanski, koji je sigurnim intervencijama u fazi skeniranja vrednosti suparnika, omogućio sigurnu osnovicu saigračima za prolaz u osminu finala. U međuvremenu, odbranio je i oba protivnička penala. 

Utakmicama prvog kola, po jednostrukom bod sistemu u grupama, takmičenje su započeli i učesnici turnira u mlađim kategorijama. Ako sudimo na osnovu učinka prvog dana, tada kao par favorita u kadetskoj konkurenciji možemo da izdvojimo ekipe M tim sport i Puača Kafana Jedno mesto, koje su ubedljivim pobedama nagovestile rezultatsku računicu u svoju korist. Puačini kadeti su sa 6:0 pobedili vršnjake tima Stovlini sinovi. Po dva gola za pobednički tim postigli su Hese i Jovanov, a po jedan gol na pobednički zbir dodali su Uroš Đurić i Galović. Povoljnu priliku za počasni gol propustio je Vrkić, koji nije iskoristio penal posle tri kornera.

Osveženje u dosadašnjem razvoju turnira organizovanom timskom igrom uneli su igrači ekipe M tim sport, koji su znatno lakše nego što su najave nagoveštavale sa 7:1 pobedili tim Carigrada. Petostruki strelac za eMovce bio je Srđan Borovina, dok su po jedanput mrežu tresli Gutalj i Jovanović. Počasni gol za Carigrad postigao je Andrić. Kurioziteta vredan podatak jeste da je Andrićevim golom u osmom minutu Carigrad poveo sa 1:0, da bi jedan minut kasnije Borovina svojim prvim golom iz serije izjednačio, a u završnim momentima prvog poluvremena i svoj tim doveo do prednosti. Serijom u nastavku susreta M tim sport je upotpunio utisak da mu priliči uloga favorita u nastavku takmičenja.


Direktorov zlatni pogodak

Svaki takmičarski dan generalni sponzor turnira Merkur iks tip organizuje nagradnu igru za gledaoce. Tri promoterke ubacuju lopte na tribine, a ko loptu uhvati šutira tri penala sa sedam metara u tablu na kojoj su četiri kružna otvora, prečnika pola metra. Vrednost pogotka, zavisno od rupe, vredi 5.000, 8.000, 10.000 i 15.000 dinara. U dve serije po troje takmičara, ni jedan od 18 pokušaja nije unovčen. U dogovoru sa agentom sponzora, direktor turnira Veselin Vilotijević dobio je pravo na jedan bonus šut, ali u korist jedine predstavnice lepšeg pola. I pogodio je, za nagradu od 15.000 dinara, u korist srećne dobitnice Anje Kampić.  


U krugu rezultatski najneizvesnijih mečeva spada i susret petlića Gale 7 kamp – Omladinac beli 4:3. Obe ekipe demonstrirale su visok nivo svojih škola, tako da u nastavku takmičenja u grupama možemo da očekujemo pozicije koje im najavljuju prolaz u nokaut sistem.

Što se utakmica veterana tiče Autogalan Veternik je pobedom protiv GSP Nezavisnost sa 5:2 učvrstio vodeću poziciju u grupi, golovima Rakića i Lazarevića po dva i Šarenca jedanput. S druge strane Filipović i Radulović su devetog minuta održavali rezultatsku ravnotežu 2:2. Prvo pluvreme, ipak, završeno je vođstvom Veterničana, koje je potvrđeno u drugom delu sa još dva pogotka. U njihovom današnjem susretu sa ekipom Planeks 365 iz Bačkog Jarka biće odlučen i lider grupe, ali i drugoplasirani tim koji nastavlja takmičenje u polufinalu. Bačkojaračani su, inače, ugasili i poslednju nadu Parking servisa, jednog od favorita, barem što se procene pojedinačnih igračkih vrednosti tiče. Zanimljivo je da je Parking servis sve tri utakmice u grupi gubio sa po jednim golom razlike, a da su Vuković, Milosavac i Rašjovan promašili sve dosuđene penale u njihovu korist, a bilo ih je ukupno osam. U susretu sa Jaračanima dva puta su izvodili najstrožu kaznu. 

Do kraja takmičenja na Dnevnikovom turniru u malom fudbalu preostalo je još šest takmičarski dana: 1/16 finala – 5. januar, osmina finala – 8. i 9. januar, četvrt-finale – 13. januar, polufinale – 14. januar i finale – 15. januar. Sve utakmice igraju se u Spensovoj maloj dvorani. Ulaznice za celodnevni program staju 200 dinara.  

L. B-z

Favoriti u skladu sa renomeom

Posle ekipe MM Braća Milanović i preostali favoriti u šesnestini finala Dnevnikovog tutnira u malom fudbalu pozitivno su odgovorili i na izazove drugog kola. Ubedljivo, kako i priliči timu koji brani treće mesto u tradicionalnoj Dnevnikovoj „paradi majstora malih terena“, ekipa Cirih Bač je sa 7:1 eliminisala Moto Master. Po dva gola za pobednički tim postigli su Radović, Živkucin i Šmit, a seriju za trijumf završio je Dragnić. Poraz je jedinim golom za mastere ublažio Papović.

U susretu Eko pet 021 i kaćkog Vulkana nije bilo pobednika u osnovnom delu meča. Obe ekipe postigle su po jedan gol: strelac za Eko pet bio je Bajić, a za Kaćane Ris. Boljim izvođenjem penala (2:3) takmičenje nastavlja tim Vulkan Kać.

I Eldorado će igrati u osmini finala. Prolaz je obezbedio pobedom od 3:2 protiv ekipe Kamen Blešić. Dvostruki strelac Lazarević i Papović, koji je postigao pobedonosni gol, najzaslužniji su za pobedu, dok su golove za eliminisani kolektiv dali Batinić i polovina.

Program u sredu, u skladu sa očekivanjima, zatvorio je branilac titule Maksbet, pobedom protiv ekipe Bife Una Sokerbet sa 3:1. Istina, braća Nestorović, Samardžija i ostali u ekipi Une u znatnoj meri bili su ravnopravni takmaci favorizovanim liderima turnira, koje je predvodio Veselin Guberinić, branilac pojedinačnog trofeja namenjenog najboljem igraču turnira, zajedno za majstorima „petobanke“ Tomičićem, Čičićem, Celinom, Žeravicom i ostalima. Na poluvremenu ni jedan tim nije imao rezultatsku prednost (1:1, golovima Joksovića za Unu i Tomičića za Maksbet). U drugom delu, međutim, kockice pobedničkogmozaika složili su Maksbetovi strelci za prolaz u osminu finala Čičić i Celin.

L.B-z

Autor:
Pošaljite komentar