Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Ivanić predvodio moćne Beograđane

02.10.2022. 19:03 19:07
Piše:
Foto: Dnevnik/Radivoj Hadžić

U lepoj atmosferi, pred preko 6.000 gledalaca i po idealnom vremenu, s pažnjom je očekivan prvi međusobni prvenstveni duel Mladosti GAT i Crvene zvezde.

Beograđani su imali ulogu apsolutnog favorita za pobedu, a već u 4. minutu arbitar Živković iz Niša bio je pozvan iz VAR sobe, posle starta na šut Mirka Ivanića, koji je završio u korneru. Naknadna odluka glasila je da je Dušan Mijić načinio prekršaj u šesnaestercu i da je reč o penalu, ali je golman Novosađana Aleksa Milojević pročitao udarac Aleksandra Pešića i odbranio kazneni udarac.

Nastavila je beogradska ekipa da pritiska odbranu Mladosti GAT, čiji su igrači, utisak je, bili impresionirani ukupnom atmosferom. A onda je, igrao se 12. minut, gostujuća ekipa izvela lepu akciju, lopta je stigla do Mirka Ivanića, koji je uputio fenomenalan udarac sa 25 metara i pogodio gornji levi ugao ovog puta nemoćnog Milojevića.

Šampion se nije zadovoljio vođstvom, već je nastavio s atacima, pa je u 16. minutu u prilici bio kangva, ali je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije pokušao je i Bukari, međutim čuvar mreže „gatovaca“ krajnjim naporom prebacio je loptu iznad prečke. U 22. minutu stopostotnu šansu imao je Pešić, čiji udarac glavom je završio u gol-autu.

Tek sporadično su u napad kretali učenici trenera Ristovskog, ali opasniju pretnju pred golom Borjana nisu uspevali da stvore. Ipak su ispeli da stvore nešto ravnopravniju sitauciju, a jedan od zapaženijih u njihovim redovima bio je bonus igrač Dragoljub Radoman. U 39. minutu slobodni udarac sa 20 metara „zaradio“ je Vidakov, ali je udarac Dimitrova Borjan zaustavio sigurnom intervencijom.

Zvezda je pretila uglavnom po bokovima, gde su Mitrović i Bukari stvarali dosta glavobolje svojim čuvarima. Igra se 42. minut kada je Mitrović bio oboren na levoj strani, a Kanga je odlično šutirao iz pomalo neuobičajene situacije, ali je Milojević ponovo odlično intervenisao. Na isteku 45. minuta, umalo je Maksimović savladao svog golmana, neoprezno vrativši loptu s 30 metara, ali je, srećom po novosadski tim, ona otišla kraj desne stative. U sledećem ataku lidera na tabeli, šutirao je i Mitrović, ali je golman Mladosti GAT još jednom bio na mestu.

Nastavila je Zvezda s ofanzivnom igrom i u nastavku, pa je Aleksandar Katai, koji je zamenio Osmana Bukarija, solidno šutirao u 51. minutu, zamalo pored stative. Odgovorio je Popović na drugoj strani, ali je Borjan bio oprezan. Utakmica je ušla u nešto mirniji tok, napadi Beograđana više nisu bili onako žestoki kao u prvom poluvremenu, ali su i dalje imali inicijativu i punu kontrolu igre.

Sevnula je Zvezdina kontra u 70. minutu, posle izgubljene lopte Arsića na sredini terena. Ona je stigla do Bena, koji je lepo video da sa suprotne strane stiže Aleksandar Katai, uposlio ga u pravom trenutku, pa Srbobrancu nije bilo teško da povisi rezultat.

Aktuelni prvak nije ništa želeo da prepusti slučaju, pa je u 79. minutu s 30 metara odlično slobodni udarac izveo Gelor Kanga, a lopta je zamalo fijuknula pored roglja gola Novosađana. U 84. minutu, nakon kornera, lopta je pala na zemlju u kaznenom prostoru ispred Milojevića, a najspretniji u gužvi bio je ponovo Mirko Ivanić i postavio već ubedljivih 0:3.

Konačno, dva minuta kasnije, u kaznenom prostoru oboren je Katai, a sudija Živković je bez razmišljanja po drugi put pokazao na belu tačku. Ovog puta izvođač je bio Gelor Kanga, koji je poslao loptu u jednu, a Milojevića u drugu stranu. U samom finišu, Lazar Arsić mogao je da postigne počasni gol za domaćina, ali je Borjan sjajno intervenisao i ostao je konačni rezultat 0:4.

Mladost GATCrvena zvezda 0:4 (0:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 6.000, sudija: Aleksandar  Živković (Niš). Strelci: Ivanić u 12. i 84. i Katai u 70. i Kanga u 87. minutu (penal). Žuti kartoni: Mijić, Vidakov, Dimitrov (Mladost GAT), a Rodić, Ben (C. zvezda).

MLADOST GAT: Milojević 7, Mijić 6 (Mandić 6), Kovačević 6,5, Tanasijević 6, Stanković 6 (Mlađović 6), Maksimović 6, Jočić 6, Popović 6,5, Dimitrov 6 (Arsić 6), Radoman 6,5 (Miladinović 6), Vidakov 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7,5, Eraković 7, Milunović 7 (Pankov 7), Dragović 7,5, Rodić 7 (Srnić), Kangva 7, Kanga 7,5, Bukari 8 (Katai 7,5), Ivanić 8,5, Mitrović 7,5, Pešić 7 (Ben 7,5).

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar