Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stiže nova ljubavna komedija: „Ala je lep ovaj svet“

28.08.2022. 17:59 18:01
Piše:
Foto: Nemanja Miščević

BEOGRAD: Ljubavna komedija „Ala je lep ovaj svet” u režiji Filipa Čolovića, koja je nastala po tekstu Andreja Šepetkovskog, nakon premijernog prikazivanja u okviru 46. festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, stiže i na bioskopsko platno već narednog meseca, budući da je velika premijera u bioskopu zakazana za 22. septembar.

Publiku u bioskopima čeka jedna savremena i duhovita filmska priča u produkciji kuće „Blue Butterfly“i Telekoma Srbija, koja oslikava naše društvo kroz prizmu različitih životnih situacija u kojima se nalaze likovi koje ćemo videti u ovoj priči.

Glavne junake ove posve drugačije ljubavi čine anđeo Ljubiša, kojeg igra Nikola Pejaković, koji pokušava da spoji nespojivo, neafirmisani reditelj Bata, kojeg je oživeo Andrija Kuzmanović, Una, koju je otelotvorila Anđelka Prpić, popularna i harizmatična TV voditeljka i policijski inspektor Trišić, kojeg igra Andrej Šepetkovski koji će nas nervirati, zasmejati, ljutiti, rasplakati kao i sama ljubav.

Film „Ala je lep ovaj svet”, kako saopštava produkcija, krasi izuzetna vizuelna prepoznatljivost, nepretenciozna komika, a opet topla priča koja će nas zagrliti i podsetiti na osećaj kada nas je neko poslednji put voleo.

Autorsku ekipu čine reditelj Filip Čolović, scenaristi Andrej Šepetkovski i Filip Čolović, direktor fotografije Saša Srećković dok glumačku ekipu čine Nikola Pejaković, Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović i mnogi drugi.

Inače, ekipa filma snimila je i seriju pod nazivom „Šetnja sa Lavom“, koja će prema rečima reditelja Filipa Čolovića, biti zasebno delo, a koju ćemo gledati nakon bioskopske distribucije na kanalu Superstar TV.

– To su zasebna dela. Imaju drugačiju dramaturšku strukturu. Čak smem da kažem da će i određene scene koje će ući i u seriju i u film biti drugačije čitane. Film bi trebalo da ima potpuno drugačiji sentiment od serije – rekao je za medije Čolović u toku snimanja i dodao da je film malo nadrealniji, komičniji zahvaljujući doprinosu Nikole Pejakovića. – U „Šetnji sa lavom“ Pejaković se pojavljuje u jednoj sceni, dok je u film stožer i gura ga u komičnu stranu, koju imamo i u seriji na drugačiji način. Tumači propalog anđela koji ima zadatak da spaja ljude, ali mu ne polazi za rukom zbog toga što spaja nespojivo. Veruje da u svima klija ljubav, ali njegovi slučajni uzorci nikako da uspeju. U jednom trenutku poželi da spoji dvoje glavnih junaka koji nemaju mnogo zajedničkih stvari.

Smotanog intelektualca koji postaje pravi mangup u filmu igra Andrija Kuzmanović, koji je rekao da je priča veoma zanimljivo napisana i da vodi negde.

– Napisano je kao komedija ali mi je igramo kao dramu. Mislim da smo našli momenat između drame i komedije – rekao je Kuzmanović novinarima tokom snimanja serija i filma, te dodao da je Bata zamišljen kao tragikomičan lik koji sve doživljava kao neku tragediju i životnu školu, a zapravo sve što se dešava oko njega je komedija, ali je njemu najmanje smešno.

Anđelka Prpić je rekla da se često čini da je njen lik na ivici ukusa i stila i da bi bilo lepše da je malo više svoja, ali dodaje da vremenom vidimo da je tu sa razlogom i da je devojka koja ima itekako osećanja i dubinu.

– Meni je bilo najzanimljivije u tumačenju Une da nađem meru između neukusa, povremenog, i simpatija koje treba da izazove – rekla je tada Anđelka Prpić, koja je još na početku snimanja ovog projekta istakla da joj je drago što pomeraju lestvicu serijskih formata. – To je svakako zbog toga što je tekst pisao glumac, naš kolega Andrej Šepetkovski i što je pisao nešto što njega zanima.

Pored Nikole Pejakovića, Andrije Kuzmanovića i Anđelke Prpić u filmu i seriji gledaćemo i Anicu Dobru, Baneta Vidakovića, Tihomira Stanića, Branku Pujić, Andriju Miloševića, Slobodana Ćustića, Miljanu Gavrilović i druge.

V. Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar