Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Petu sezonu na vojvođanskom "Jugu" fudbaleri Sloge iz Temerina okončali na desetom mestu

12.06.2022. 18:01 18:05
Piše:
Izvor: J. Grlić

Za razliku od ranijih sezona na vojvođanskom ‘’Jugu’’, kada su opstanak jurili u poslednjem kolu, fudbaleri Sloge iz Temerina, ovog puta su do cilja stigli bez turbulencija.

Trku su okončali na desetoj poziciji, sa skorom od jedanaest pobeda, pet remija i 14 poraza, pri čemu je jesenja etapa bila neuporedivo uspešnija, jer je tokom proleća samo Indeks osvojio manje bodova.

– Ovo nam je bila peta sezona među vojvođanskim ligašima, posle gubitka srpskoligaške vize. Konačan plasman smo za nijansu popravili u odnosu na prethodne dve godine, iako je proleće bilo za zaborav. Svesno smo tokom zimske pauze promenili tim, akcenat smo stavili na mlade snage, ali 12 osvojenih bodova u nastavku trke, posle berićetne jeseni, predstavlja skroman učinak – sumirao je utiske Jovan Balaban, predsednik Sloge.

Crveno-beli su dva kola bili i na liderskoj poziciji. Jesenas su premašili očekivanja, predvođeni trenerom Dušanom Medićem. Tada je blistao Darko Grujić, sa 12 golova, ali zajedno sa Boškom Papovićem i Markom Vujovićem, nastavio je u Podunavcu.

– Rizikovali smo sa podmlađivanjem, istovremeno rasteretili klupski budžet. Imali smo odličnu zalihu bodova, procenili smo da ne možemo doći u situaciju da strepimo za status.


Pastor: Podmlađivanje ima cenu

Kapiten Sloge Robert Pastor bio je pouzdan na poziciji levog beka.

– Podmlađivanje ekipe je imalo cenu, platili smo je slabijim rezultatima tokom proleća, ali više mladih igrača je dobilo šansu da se dokazuje i stiče skustvo. To je i bio jedan od ciljeva – rekao je Pastor.


Stručni štab je dao maksimalan prostor bonus igračima Itanu Dervišiju, Đorđu Proliću, Petru Markoviću i Draganu Boriću, koji je deo mečeva preskočio zbog povrede. Temerinci su jesen završili na visokom 5. mestu, a onda je usledio pad pet stepenika niže, zbog samo tri prolećne pobede sa Cementom (2:1), Radničkim iz Šida (2:0) i Indeksom (2:1). Najviše je zaboleo poraz na domaćem terenu od Slobode (0:6), uzroku promene trenera i povratka Mirka Davidovića.

– Pratili su nas i kadrovski problemi, na prste jedne ruke mogu da izbrojim utakmice na kojima smo imali svih 18 imena u protokolu. Kod pojedinih igrača bilo je malo i zasićenja, jedva su čekali kraj, kada su shvatili da ne možemo ni gore ni dole i da smo bezbedni u sredini.


Bez izrazitog strelca

Posle odlaska Darka Grujića, golgetera lige, crveno-beli su ostali bez izrazitog strelca. Itan Derviši, Zoran Jakšić i Srđan Kočiš, postigli su po tri gola. Đorđe Prolić i Nenad Grgić, bili su precizni po dva puta.


Pred kraj prvenstva, posle pauze od osam meseci, u tim se vratio vezista Stefan Banović. Pet godina na čelu kluba, obeleženo je stabilnim funkcionisanjem. Zajedno sa saradnicima, obezbedio je uslove za nesmetan rad seniorskig tima i mlađih kategorija, ali... 

– Trenutak je da neko drugi nastavi umesto mene da vodi klub. Protekli period je iziskivao puno vremena i odricanja, najviše je trpela porodica, pa želim da to promenim. Za Slogu ću uvek biti na raspolaganju i pomagati, ali ne više kroz funkciju predsednika – rekao je Jovan Balaban.

Mirko Davidović je, u prethodnom mandatu, proveo čak osam godina u klubu. Jedan period kao pomoćni trener, a potom tri sezone kroz samostalan rad. Povukao se početkom septembra 2020. godine, pri čemu je, u međuvremenu, imao epizodu u Mladosti iz Bačkog Jarka.

– Ne mogu da budem zadovoljan bilansom u finišu prvenstva. Tim sam vodio devet kola, na nekoliko mečeva, igra je bila ispred rezultata, ali pišu se bodovi. Videli smo na koga možemo da računamo za sledeću sezonu, predstoji puno posla oko sklapanja kadrovskog mozaika – kazao je trener Sloge Mirko Davidović. M. Menićanin

Autor:
Pošaljite komentar