Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Uoči priprema FK Vojvodina za novu takmičarsku sezonu: Stabilan prvi korak osnov je svemu

08.06.2022. 08:16 08:20
Piše:
Izvor: Milan Rastavac, foto: Youtube Printscreen

Razlika između velikih i malih, između ostalog, jeste i u dometu odskoka prilikom pada. Veliki, po pravilu, odskoče visoko, mali ostaju prizemljeni.

Vojvodina jeste pala, žestoko, tresnula je da boli... Istovremeno, u Srbiji nema fudbalskog poštovaoca koji ne bi bio saglasan u pogledu zavidne Vojvodinine pozicije u srpskom fudbalu. Tako razmišljaju u upravi kluba, saglasni s njima su u stručnom štabu, dok igračima ne preostraje ništa drugo nego da veruju i da verom u skočnost Vojvodine posle pada odgovore na izazov koji su navijači pred klub postavili moratorijumom na akciju „uprava napolje“.

Posle prozivke šefa stručnog štaba Milana Rastavca i nekoliko treninga na terenima Boškov centra niti je moguće sabirati utiske, još manje izvoditi zaključke o spremnosti ekipe za iskušenja koja slede. O emocijama, međutim, moguće je u svakom trenutku.

– Srećan sam, došao sam kući i radim u klubu u kome sam ponikao i sve se to dešava uz vrlo prijatnu emociju – kazao je Rastavac. – Dugo sam u Vojvodini i uz Vojvodinu, većinu ljudi u klubu poznajem od ranije tako da smo saradnju vrlo brzo uspostavili. Znao sam šta me čeka, u šta ulazim, spremio sam se da pomognem u rešavanju problema i to se sada dešava.


Nešković produžio ugovor

Član mlade reprezentacije Srbije Mihailo Nešković (22) produžio je ugovor sa Vojvodinom na još dve godine. U prethodnoj sezoni 11 puta je igrao u prvenstvenim utakmicama i tri puta je učestvovao u susretima za Kup Srbije. Ni jedan meč nije odigrao svih 90 minuta.


Kratka takmičarska pauza manje je odgovorala igračima, više njihovim trenerima. Prvi nisu imali vremena ni da odmor pošteno isplaniraju, drugi nisu morali da brinu o fizičkom izgledu igrača, njihovoj „kilaži“ i kondiciji.

– Naši igrači su svesni šta ih čeka – nastavlja Rastavac. – Moj prvi utisak je formiran na osnovu susreta sa ogromnom količinom mladosti. To je vrlo mlad tim i ta mladost se reflektuje i osvežava sve okolo. Sledićemo opredeljenje koje je Vojvodinu krasilo kroz istoriju kluba da poštuje svoju omladinsku školu i da traži čvrstu vezu između škole i prvog tima. Svi će dobijati priliku da postanu značajan deo takmičarskopg sastava. Unutar prvog tima zadržavaće se toliko koliko na pravi način iskoriste poverenje koje im je ukazano.

Uz razumevanje tradicionalnog opredeljenja u „pola belom, pola u crvenom“ i poštovanje vrednosti omladinske škole „Ilija Pantelić“, izvesno je da bez pojačanja u prelaznom roku neće da bude lako uspostaviti vezu između želje i namere da se do željenog odskoka i stigne.

– To jeste izvesno i to jeste proces na kome ćemo da radimo. Svesni smo dokle možemo da dobacimo u ovom momentu. Ne zanosimo se da ćemo u jednom prelaznom roku i sa dva-tri rešenja rešiti sve naše probleme u vezi sa sastavom. Jasno nam je da će to da bude proces u kome moramo da napravimo stabilan prvi korak i da onda radom, vremenom, dođemo u situaciju da pripremimo dobar i pouzdan drugi, treći i svaki naredni korak u prelaznim rokovima koji će da uslede – naglasio je Rastavac.


Želje Vukadinović, Medojević...

Trener Vojvodine Milan Rastavac poželeo je da, iz kruga igrača kojima ističe ugovor, zadrži Miljana Vukadinovića.

– Vukadinović jeste naša želja – potvdio je naš sagovornik. – Pregovori traju i videćemo kako će da se završe.

Želja uprave jeste i nekadašnja uzdanica Vojvodine Slobodan Medojević, koji se pre 10 godina otusnuo put Bundeslige.

– Ne bih da otkrivam detalje oko nekih pojedinačnih imena. Ali, klub ima ambiciju da neke od svojih značajnih igrača iz prethodnog perioda i koji su aktivni u svojim klubovima vrati u Vojvodinu i ponudi im da budu deo kolektiva – ostao je zagonetan Rastavac.


Prvi deo priprema Vojvodina će realizovati na terenima u svojoj bazi u Veterniku. Drugi deo, do početka nove takmičarske sezone, planiran je na slovenačkom Pohorju, gde će uslediti i pet kontolnih utakmica sa klubovima iz okruženja.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar