Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dačić: Žene su mnogo hrabrije i vrednije od muškaraca

08.03.2022. 18:30 19:43
Piše:
Foto: Tanjug/Rade Prelić

BEOGRAD: Povodom Međunarodnog dana žena, lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić organizovao je skup u sedištu te stranke i poručio da su žene mnogo hrabrije i vrednije od muškaraca.

Dačić je istakao da će, ako on postane premijer u njegovom timu biti većina žena.



Socijalistkinje su kolegama poklonile ružu i skrenule pažnju na ravnopravnost polova u društvu, navodi se u saopštenju koalicije SPS-JS-ZS.

Vulin: Žene su stub srpskog društva i države



Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin istakao je u Novom Sadu, na skupu žena PS posvećenom obeležavanju Međunarodnog dana žena, da su žene stub srpskog društva i države, uvek posvećene miru, napretku i stabilnosti.



Srpske žene su svojim radom i zalaganjem dale ogroman doprinos u jačanju i napretku naše države. Vi ste onaj bolji, vredniji, marljiviji deo našeg društva kome su porodica, mir, napredak, stabilnost i sigurnost najdragoceniji. Žene su te koje su najodgovorniji deo našeg društva zato što brinu ne samo o sebi, već i o onima koji su im dali život i ime, ali i o onima kojima su one dale život i ime. Hvala vam na neizmernoj ljubavi koju pokazujete prema svojoj državi, kao i na poverenju koje ukazujete državnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Zajedničkim snagama borićemo se da naša Srbija ostane jaka, stabilna i uspešna zemlja uprkos svim izazovima, poručio je Vulin



Vulin je rekao da je suština politike za koju se bori zajedno sa predsednikom Vučićem jačanje porodice, saopšteno je iz Pokreta socijalista.



U ovim modernijim i ne tako mudrijim vremenima, reč porodica je postala nešto čega se stide, nešto što je prevaziđeno, nešto što nas sputava i ograničava, ja u to ne verujem. Ja verujem u porodicu. Suština ljudskog bića je stvoriti porodicu, gajiti i podizati onog boljeg od sebe. Suština politike ove zemlje, suština politike Aleksandra Vučića je ojačati porodicu. A nema zdrave i jake porodice bez vas, poštovane žene, nema porodice bez vas i vašeg požrtvovanja, strpljenja i razumevanja, istakao je Vulin.

Zavetnici: Vratićemo dostojanstvo i poštovanje našim damama



Žena je stub porodice, čuvar vrednosti i najčvršći temelj našeg društva, poručili su iz Srpske stranke Zavetnici.



Zavetnici su na Dan žena istakli da su jedina politička organizacija koja je izabrala ženu za predsednika.



Vratićemo dostojanstvo i poštovanje našim damama, navodi se u saopštenju.



U saopštenju se citira i izjava profesora Dušana Prorokovića, koji je istakao da predsedničku kandidaturu Milice Đurđević Stamenkovski podržavaju brojni srpski intelektualci i javni radnici.



Zbog toga nam je političar profila Milice Đurđević neophodan na političkoj sceni, ne samo za naredne izbore, nego i za naredne decenije. Važno je da u ovim geopolitičkim okolnostima imamo snažnu patriotsku opciju kao što su Zavetnici, rekao je Proroković.

Tepić: Da žene imaju veću moć svet bi bio bolje mesto



Da je više žena na mestima odlučivanja, ratova i sukoba nikada ne bi bilo, jer žene ne bi dozvolile da svet bude ovoliko surov, komercijalan, kriminalan i bezosećajan, poručila je danas nosilac liste koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić na obeležavanju Međunarodnog dana žena.



Koalicija Ujedinjeni za pobedu Beograda organizovala je danas druženje sa sugrađankama, povodom Međunarodnog dana žena, a Tepić je navela da su problemi sa kojima se žene suočavaju isti bez obzira na stranačku pripadnost.



Zakon o rodnoj ravnopravnosti do danas nije usvojen, a da ironija bude veća, imamo vladu koja u svom sastavu nikada nije imala veći broj žena. Formalno, imenom i prezimenom, žene jesu tu, ali funkcionalno, ništa nisu uradile, rekla je Tepić, a saopštila ta koalicija.



Dodala je da žene moraju da se poštuju i da im se dozvoli da odlučuju onako kako smatraju da treba.

Autor:
Pošaljite komentar