Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Priprema atentata pokušaj da se Srbija baci na kolena

22.01.2022. 12:12 15:22
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

BEOGRAD: Priprema atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića je očajnički pokušaj da se naša zemlja baci na kolena, izjavio je član predsedništva SNS Nikola Selaković.

Prema njegovom mišljenju, nužno je istražiti ko još iza toga stoji, pored razvlašćenih kriminalnih bosova, i po čijem političkom nalogu oni deluju.



On je naveo da nikada u našoj nacionalnoj istoriji nije bivalo da se velike državotvorne reforme dogode bez otpora onih kojima odgovara neuređenost sistema i da lovci u mutnom prepuste bez otpora svoje kriminalne poluge moći.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odlučnošću da Srbiju vrati u red uređenih i uspešnih država razumljivo razljutio mnoge, jer stanje društvene entropije je mnogima prirodno okruženje za lukrativnu delatnost, ocenio je on.



Selaković je poručio da je prirodna "koalicija interesa kriminalaca koji od ljudi prave ćevape, sa onima koji bi da nam otmu Kosovo i Metohiju, kao i onih koji bi da proganjaju i obespravljuju naš narod i koji ljudima ispiraju mozgove, onih koji pucaju u ljude i onih koji na naslovnim stranama crtaju mete na predsedniku Srbije".



Uveren sam da će predsednik Vučić nastaviti da Srbiju vodi bez straha, ponosno i uspravno, upravo onako kako je koračao kada su u Potočarima ka njemu letele kamenice, jer Srbija se nikada i ni pred kim više neće saginjati, saopštio je Selaković.

Petković: Pokušaj osvete srušenih kriminalnih bosova

Predsednik Aleksandar Vučić je odavno objavio bespoštedni rat kriminalnim organizacijama u Srbiji, a priprema atentata na njega je očito očajnički pokušaj osvete srušenih kriminalnih bosova, navodi se u izjavi člana Predsedništva SNS-a Petra Petkovića.



Petković navodi da se ti bosovi nadaju da će, ukoliko uklone jednu osobu, moći da zagospodare Srbijom.



Srbiju niko neće moći da blokira na putu razvoja kojim ju je nezaustavljivo poveo predsednik, jer moderna i uspešna Srbija je nacionalni projekat, i iza njega stoji, ne samo stranka na čijem je čelu predsednik Vučić, već i najširi slojevi našeg društva, spremni da brane ono što je poslednjih godina postignuto, saopštio je Petković.



On dodaje da su očekivani podsmeh i zluradost kojom su informaciju o pripremi atentata na predsednika, inače dobijenu iz relevantnih i kredibilnih izvora, propratili pojedini mediji i pojedinci.



Petković ocenjuje da takvi "nastupaju po nalogu jedne drugačije i možda i podmuklije grupe kriminalaca, koja bi takođe da prljavim novcem i na nasilan način preotme Srbiju".



Srbija nije zemlja beslovesnih ljudi, i naši građani veoma dobro umeju da razluče ko se za Srbiju bori, a ko bi da je obori, poručio je on.



Dodao je da će Srbija nastaviti da nezaustavljivo ide napred i da se nikada neće pristati na povlačenje pred onima koji bi da "našu zemlju rastrgnu na komade".

SDP Srbije: Pretnje Vučiću shvatiti ozbiljno

Socijaldemokratska partija (SDP) Srbije saopštila je danas da očekuje od nadležnih organa da hitno ispitaju sve informacije o planiranju atentata na predsednika Srbije i deluju u skladu sa time.



Pretnje se moraju shvatiti ozbiljno i verujemo da su naše institucije spremne i sposobne da reaguju na osnovu saznanja do kojih su došle uz pomoć Evropola, navela je SDP Srbije.



Ta stranka je takođe izrazila očekivanje da državni organi brzo i efikasno reaguju "kako bi se stalo na put organizovanim kriminalnim grupama".



Angažovanje nadležnih institucija na rasvetljavanju svih okolnosti sada je ključno i verujemo da država ima snage za naredne korake, saopštila je SDP Srbije.

SL: Srpski narod na KiM duboko zabrinut zbog pretnji

Srpski narod sa Kosova i Metohije je duboko zabrinut zbog informacija, do kojih su došle naše i evropske obaveštajne službe o nameri organizovanih kriminalnih grupa da izvrše atentat na predsednika Aleksandra Vučića, saopštila je danas Srpska lista.



Očigledan je cilj organizovanih kriminalnih grupa da se likvidacijom najboljeg među Srbima, spreči beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala u našoj zemlji koju je pokrenuo i vodi predsednik Aleksandar Vučić, i time zaustavi dalji razvoj i jačanje naše zemlje, navela je Srpska lista.



U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, Srpska lista pozvala je nadležne organe naše zemlje da preduzmu sve potrebne mere i osujete ove namere i zaštite život predsednika Aleksandra Vučića.

Palma: Istražni organi da utvrde ko i zbog čega preti

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da je pretnja ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića ozbiljna stvar i da ne treba niko da sumnja u tu informaciju.



Važno je da naši istražni organi celu stvar istraže do kraja, ne smeju da stanu dok se sve ne sazna, rekao je Marković gostujući na televiziji Hepi.



Prema njegovim rečima, treba istražiti ko je planirao atentat na predsednika Srbije i zbog čega, "da li je to planirano zbog rezultata koje Srbija postiže i na infrastrukturnom, ekonomskom, privrednom, socijalnom, međunarodnom planu".

Danas su rezultati Srbije takvi da iz opozicije ne mogu da uporede vreme kada su oni bili vlast u Srbiji i danas, izjavio je Marković Palma.



Govoreći o rezultatima referenduma o ustavnim promenama, on je pozvao tužilaštvo da pokrene postupke zbog, kako je naveo, pokušaja izborne krađe od strane predsednika Dveri u Jagodini.



Opozicija u Srbiji danas pokušava lažima i spinovanjem da dođe na vlast. Najbolji primer za to je snimak koji se pojavio iz Jagodine, u kome predsednik Gradskog odbora Dveri Stefan Vuk Milanović, koji je umrežen sa ostalima iz opozicije, poziva na izbornu krađu, odnosno da saopšte lažirane rezultate referenduma, rekao je Palma.



Kako je rekao, "krajnji njihov cilj nisu rezultati referenduma nego rezultati izbora 3. aprila, pa, pošto najveći deo njih iz opozicije neće preći cenzus da kažu evo pokrali su nas na izborima, kao na referendumu”.

Krkobabić: Pretnje Vučiću otkloniti u najkraćem roku

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, povodom saopštenja MUP-a da je ugrožena bezbednost i sam život predsednika Republike Aleksandra Vučića, izjavio je danas da te pretnje moraju biti otklonjene u najkraćem roku.

Ozbiljne, proverene pretnje traže energičan i krajnje profesionalan odgovor nadležnih organa Republike Srbije i moraju biti otklonjene u najkraćem roku. Bezbednost i zaštita života demokratski, neposredno izabranog predsednika Republike Aleksandra Vučića, kao i svih građana Republike Srbije, moraju biti naš imperativ, naveo je u izjavi za javnost Krkobabić, preneo je PUPS.                  

Autor:
Pošaljite komentar
Popović: Sačuvati bezbednost predsednika Vučića

Popović: Sačuvati bezbednost predsednika Vučića

22.01.2022. 09:37 09:39
Vučević: Sprečiti mafiju i njene jatake da ugroze Vučića

Vučević: Sprečiti mafiju i njene jatake da ugroze Vučića

21.01.2022. 23:00 23:03