Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Sloga iz Temerina na deobi četvrte pozicije u Vojvođanskoj ligi – jug

02.12.2021. 11:26 11:28
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Ekipa Sloge iz Temerina

Jesenja etapa pete uzastopne sezone na vojvođanskom ‘’Jugu‘’ posle gubitka srpskoligaške vize, ukrašena je najboljim plasmanom fudbalera temerinske Sloge, koji će prolećni nastavak prvenstva dočekati na deobi četvrte pozicije s imenjakom iz Erdevika.

Tri kola pre kraja prvog dela, bili su Temerinci i na liderskoj poziciji, a poslednjih 270 minuta obeležili su porazi od Indeksa, Donjeg Srema 2015 i RFK Novog Sada 1921, usled čega je i došlo do klizanja na tabeli.

– Pre početka trke, cilj je bio da budemo prepoznatljivi po lepom fudbalu i da sakupimo dovoljno bodova za miran prolećni let. Bili smo poučeni iskustvom iz prethodnih sezona, kada smo slamku spasa hvatali u poslednjem kolu. Skockali smo dobar tim, iako igračka lepeza nije bila preširoka, a okosnicu su činili igrači sa srpskoligaškim stažom. Nijednog momenta se nismo zanosili borbom za prvo mesto, mada nam se pred kraj jesenjeg dela otvorio put ka liderskoj poziciji. Možda smo se nekom učinili kao potencijalna opasnost, pa je u finišu bilo sudijskih grešaka na našu štetu – rekao je Jovan Balaban, predsednik Sloge.

Posle reyultatskog preokreta i poraza na premijeri od Erdevičana, usledila je serija odličnih rezultata. Naročito berićetan bio je oktobar, kada su Temerinci nanizali pet uzastopnih pobeda.


Kapiten oslonac tima

Koliko kapiten Vaso Zelić, kao štoper, nedostaje timu, videlo se tokom završnih 180 minuta, koje je preskočio zbog crvenog kartona protiv Indeksa. Na ta dva meča, odbrana je kapitulirala šest puta.

– Na premijeri sam imao peh i zbog napuklog rebra kasnije pauzirao mesec dana. Obojili smo jesen pozitivnim tonovima, a dobra hemija i ozbiljan rad trasirali su nam put ka vrhu – naglasio je Zelić.


– Nije bilo pritiska oko plasmana i momcima smo rekli da dišu punim plućima. Opravdali su poverenje koje smo u njih imali i ne mogu nikom ništa da zamerim. Najbolji pokazatelj učinka igrača su pozivi klubova iz višeg ranga i već sada smo suočeni s problemom kako da sačuvamo tim. Raduje me povratak navijača na tribine, poslednji put ovako dobru posetu beležili smo u srpskoligaškom društvu. Prvi poraz na gostovanjima upisali smo tek u 13. kolu. Moglo je da bude i bolje, ali nema razloga za nezadovoljstvo – dodao je Balaban.

Neizbežno je da se ne istakne doprinos trenera Sloge Dušana Medića. Mnogi su bili sumnjičavi kada je, posle epizode u Srbobranu, koji je nesrećno ispao s vojvođanskog „Severa”, on preuzeo kormilo Temerinaca. Dokazao je da posvećenost pomera letvicu naviše.

– Od početka zajedničkog rada, bio sam svestan ljudskih vrednosti i igračkih kvaliteta momaka. Napravili smo dobar rezultat, malo ko je verovao da možemo da stanemo uz rame vodećima. Nismo se osvrtali na prognoze, pesimiste smo demantovali na terenu, mada ostaje žal zbog tri poraza u finišu. Platili smo ceh kartonima, povredama i “tankoj” klupi – napomenuo je Medić.

Najbolji strelac lige Darko Grujić postigao je 12 golova. Nemanja Rankov je branio na šest mečeva, a tri više upisao je Dušan Vojvodić. Odbranu su nosili kapiten Vaso Zelić, Nemanja Kragović i levi bek Robert Pastor, uz odličnog Nemanju Tomića, pođednako sigurnog na štoperskoj i bekovskoj poziciji. Zapaženu minutažu, imali su Boško Papović, Marko Vujović, Igor Pavićević i Nemanja Stojšić, dok se Srđan Kočiš, u drugom delu jeseni, ustalio među starterima.

– Imali smo sistem s konkretnim zadacima i nije bilo previše eksperimentisanja. U vatru smo ubacili bonusa Itana Dervišija, kao pokazatelja da, uz posvećenost i nastavak ozbiljnog rada, može da se napravi iskorak. Miloš Bogavac je morao više, znam ga od ranije, malo ga je poremetila povreda. Očekujem da na proleće bude među nosiocima igre, jer njegov kvalitet nije sporan. Mladi talas, s Milošem Ergarcem, Petrom Markovićem i Đorđem Prolićem, uživa moje poverenje. Igrali smo otvoreno, na gol više, o čemu svedoči i činjenica da je naš vezista vodeći strelac lige. U zbiru utisaka, zadovoljan sam pređenim putem i pogledom na tabelu. Napravljen je čvrst temelj za prolećna iskušenja – poručio je Medić.

M. Menićanin

Autor:
Pošaljite komentar