Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić o Stefanoviću:  Unutrašnje stvari rešavamo u stranci

12.10.2021. 13:08 13:09
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Nebojša Stefanović, kao ministar odbrane radi dobro svoj posao, a da je sve ostalo što je imao da mu kaže o drugim stvarima, učinio još pre godinu dana.

Vučić je ponovio da će odnose među stranačkim kolegama rešavati unutar stranke, dok će se onime što se tiče države, baviti nadležni organi.

Na pitanje da li je problem što se ovako važni skupovi, poput Sajma naoružanja, dešavaju u trenutku kada je ministar Stefanović izložen optužbama i da li to kvari ugled zemlje u svetu, Vučić je odgovorio da o takvim stvarima nisu pričali ni sa kim od stranih gostiju, koji su, kaže, pristojni, poštuju suverenitet Srbije i ne bi pitali ni važnije i logičnije stvari od nečeg takvog.

On je rekao i da Stefanović dobro radi svoj posao kao ministar odbrane i da nikakav problem nije video, niti neku neozbiljnost ili neodgovornos u svemu što je urađeno u prethodnih meseci.

“Vrhovni sam komandant Vojske Srbije i mogu da sudim. Nemam nikakav priblem, to šta imam ili nemam da kažem Stefanoviću, to sam mu rekao pre godinu dana I, što se mene tiče, to sam tada završio. Drugo je pitanje oko drugih ljudi i odnosa nadležnih organa”, rekao je Vučić.

Dodao je da se prate objave u medijima I da je samo u poslednjoj sedmici zabeleženo ukupno 61 odsto negativnih objava o njemu, a 39 odsto o svima ostalima iz vlasti i opozicije, i to samo u mejnstrim medijima.

“Toliko o diktaturi, neslobodi u Srbiji i kako svi smeju da govore samo lepo. I o tome ko je žrtva napada. Ne brinite o Stefanoviću, unutrašnje stvari rešavamo kako treba, a ono što je pitanje države rešavaju nadležni organi”, rekao je Vučić.

Idem na poligraf sa N1

Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da ode na poligraf u prisustvu novinara N1 koji bi odredili pitanja o Jovanjici i Belivuku i odabrali poligrafistu kojeg god oni hoće.

Novinar N1 prethodno je postavio pitanje otkud to, kako je rekao, da se, kada je reč o Jovanjici, baš sad pojavila sumnja da su bila dogovorena pitanja za poligraf, kao i da se priča da je glavni poligrafista brat šefa njegovog kabineta Ivice Kojića. Takođe je postvljeno i pitanje - i kako to da neko ko ima 1,6 tona marihune, nije učinio veliko krivično delo?

"Vi odredite pitanja koja će da se postavi i na svako pitanje ću da odgovorim", poručio je Vučić.

Što se tiče Jovanjice kazao je da je na nadležnim organima da završe svoj posao i da će to biti i učinjeno.

Utvrdiće da li su neki policajci negde nešto preterali ili nisu, dodao je on.

"Odakle vama priča da je moj brat na bilo koji način u tome učestvovao, to ste ponavljali dve godine i to 6.357 puta ste lagali i obmanjivali javnost i nikada niste rekli izvinite, a sada imate i susdsku presudu da ste obmanjivali javnost. Kao i što ste optuživali mog brata da nije pokazao ličnu kartu i da je svojim leđima i bubrezima napao pendrek. Jedan dan se zalažete da se kanabis legalizuje i da bude normalno da gajimo marihunanu, a da posle to bude najveći zločin", kazao je Vučić.

Poručio je da niko nije rekao da posedovanje marihuane nije zločin i da taj čovek neće da odgovara.

"Odgovaraće i protiv njega se vodi sudski postupak", kazao je Vučić i dodao da je reč o osobi koja je dve godine u pritvoru, što nije isto što i kazna, kao i da je posao tužilaštva da podigne optužnicu.

Nisam rekao da nije krivično delo, ali nije u rangu onih koji su ubijali ljude, klali i pravili ćevape, dodao je Vučić.

Istakao je da je presudom suda utvrđeno da su političarima kojima je N1 davao sate i sate prostora obmanjivali javnost.

Vučić navodi da su se sprdali sa tim što je Andrej Vučić prebijen tvrdeći da nije pokazao ličnu kartu, a onda "kukali zbog jede čvrge i šamara koje je negde neko dobio.

"Toliko o moralu i licemerju tih političara. Vučića ubijte i zakoljite, a mi ćemo da kukamo i da pravimo proteste zbog krvavih košulja... To možda može kod vas, ali ne u ozbiljnim državama", poručio je Vučić.

Autor:
Pošaljite komentar