Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Pripadnici ROSU pretukli trojicu Srba, prebačeni u KBC Kosovska Mitrovica

23.09.2021. 13:25 16:53
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

KOSOVSKA MITROVICA: Trojica Srba, koje su danas pretukli pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na administrativnom prelazu Brnjak, prebačena su u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede, javlja Kosovo onlajn.

Prethodno je portal objavio da su pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napali su trojicu lokalnih Srba - Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Kako dodaje, pozivajući se na izjave očevidaca, napad na Srbe nije bio ničim izazvan, a jedan od pretučenih Dragiša Vlašković zadobio je teže povrede.

Vlaškoviću je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Zubin Potok.

Jedan od pretučenih Srba: Udarali me, psovali i pretili

Dragiša Vlašković, jedan od trojice Srba kojeg su pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinaca Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, ispričao je za Kosovo onlajn da su im pretili i psovali ih, kao i da su ga udarali po leđima i ustima i izbili mu zub.

Vlašković koji je, kako navodi Kosovo onlajn, pretučen kada je sa dvojicom prijatelja pošao da seče drva, naglasio je da nije bio na barikadama.

"Nešto su vikali na albanskom, ja nisam razumeo, izbacili su me na asfalt, udarali po leđima, po ustima, izbili su mi zub", naveo je Vlašković.

Vlašković kaže da je "bilo krvi" i da je tražio vodu, ali da niko nije hteo da mu je da.

"Psovali su nas, i majku, pobićemo vas. Da ll su sada posumnjali da idemo na barikade, ne znam", rekao je Vlašković.

Kosovo onlajn prethodno je objavio da su trojica Srba, koje su danas pretukli pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na administrativnom prelazu Brnjak, prebačena u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede.

Ranije je objavljeno da su pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napali su trojicu lokalnih Srba - Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Elek: Dvojica Srba sa teškim povredama glave i grudnog koša

Dvojica od trojice Srba koje su jutros pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinaca Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, zadobili su teške telesne povrede i hospitalizovani su na odeljenju hirurgije KBC Kosovska Mitrovica, izjavio je za Tanjug direktor te zdravstvene ustanove Zlatan Elek.

Elek je naveo da su Dragiša Vlašković i Zoran Tomović primljeni sa teškim kontuzionim povredama glave, grudnog koša i tela koje su posledice udaranja, gaženja i šutiranja.

Dodao je da je njihovo zdravstveno stanje trenutno stabilno, ali promenljivo.

"Zabrinjavajuće su psihičke poslediče koje će sigurno ostati. Oni su dovedeni u pratnji policije pod rotacijom, vidno uplašeni i prepadnuti", rekao je Elek.

On je rekao da su povređeni hospitalizovani na odeljenju hirurgije, gde se odvijaju sve dalje dijagnostičke procedure, a više informacije o njihovom stanju biće poznato u večernjim satima.

Trećem pretučenom Srbinu, Jovanu Takovu zdravstvena pomoć pružena je u Domu zdravlja Zubin Potok.

Kosovska policija negira da je pretukla trojicu Srba

Kosovska policija negirala je danas navode medija da su njeni pripadnici pretukli trojicu Srba u blizini administrativnog prelaza Brnjak, ali je priznala da je izvršila proveru tri kamiona, odnosno njihovih vozača.

Policija je u saopštenju odbacila kao lažno pisanje medija da su njeni pripadnici pretukli Srbe, tvrdeći da je cilj takvih navoda da se dezinformiše javnost i ulije osećaj nesigurnosti.

U saopštenju se navodi da niko od učesnika protesta nije zaustavljen niti je bilo kontakta sa njima na administrativnim prelazima, ali se priznaje da je policija sprovela kontrolu tri kamiona, odnosno njihovih vozača.

Kako se navodi, oni su vozili iza kolone policajaca i time ugrozili bezbednost policajaca i policijsku akciju, prenosi Unmik pozivajući se na prištinske medije.

Policija tvrdi da su vozači kasnije pušteni i da su dobili instukcije da se jave u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

U saopštenju se navodi da kosovska policija deluje u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima kako bi garantovala poštovanje javnog reda i mira, što uključuje slobodu kretanja robe i ljudi na svim administrativnim prelazima.

Kosovska policija: Blokade na severu pojačane šljunkom

Građani sa severa Kosova ojačali su danas šljunkom barikade kojima blokirali puteve na prelazima Jarinje i Brnjak u znak protesta zbog uredbe Vlade Kosova o reciprocitetu za registarske tablice.



To je saopštila Kosovska policija, a prenosi prištinski portal Ekonomija onlajn.

Portparol Kosovske policije Baki Keljani izjavio je da je situacija na severu Kosova nepromenjena i da nema incidenata.

"Situacija je skoro ista. Postoje barikade sa obe strane. Sada je dodat i šljunak. Situacija je generalno mirna", rekao je Keljani za Radio Slobodna Evropa.

Specijalne jedinice Kosovske policije obezbeđuju područje blokirano vozilima na Jarinju.

Autor:
Pošaljite komentar
Četvrti dan blokada na Jarinju i Brnjaku zbog akcija Prištine

Četvrti dan blokada na Jarinju i Brnjaku zbog akcija Prištine

23.09.2021. 08:19 08:26