Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Bez pobednika u večitom derbiju (video)

19.09.2021. 20:07 21:01
Piše:
Izvor: Fonet/A. Barda/ Večiti derbi

U 165. večitom derbiju Partizan i Crvena zvezda odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) i situacija na tabeli ostala je nepromenjena. Oba tima ima su svoje periode igre pa je remi i najpošteniji rezultat.

Crvena zvezda je bolje počela derbi, bolje stajala na terenu, više imala loptu. Lako je četa Dejana Stankovića sekla napade ,,večitog rivala“ i preuzimala posed. U 5. minutu imala je Zvezda i šansu preko Dionija, ali je Popović intervenisao. Nespretno su pre toga reagovali štoperi crno-belih što je uopšte bila slika bojažljivosti sa kojom su domaći ušli u meč. Nije bilo one agresivnosti ,,parnog valjka“ na koju smo ove sezone navikli, izabranicima Aleksandra Stanojevića su se ,,odsekle noge“ i nisu ličili na sebe. Tek povremeno crno-beli su nešto pravili ali je izostajao završni pas.

Natho je bio raspoložen ali nije imao saigrača koji bi ga ispratili. Preuzeo je Partizan, vremenom, inicijativu, i pritiskao rivala. Bilo je dobrih prodora i centaršuteva ali ne i šansi. Ipak, bilo je postora i za crveno-bele pa je Ivanić u 23. minutu imao zanimljiv šut koji je zaustavio Popović. Nešto kasnije veliku šansu imao je Katai ali je glavom pogodio prečku. Svemu je prethodio centaršut Rodića koji je bio sam na levoj strani i poslao upotrebljivu loptu. Utisak je da su crno-beli slabo pokrivali bokove što je Crevna zvezda obilato koristila. I, kada se činilo da ,,valjak“ nikad neće stvoriti veliku priliku lider na tabeli je sve demantovao i poveo sa 1:0. Najbolji pojedinac do tog trenutka na terenu, iznenada je šutirao iskosa sa 20-ak metara, iznenadio Borjana i postigao gol. Isti igrač mogao je ponovo da se upiše u strelce, malo kasnije, ali ga je ovog puta izblokirao Sanogo. Razigrali su se crno-beli i u 44. minutu izveli izvanrednu akciju. Urošević je bio u gol šansi ali umesto da šutira odlučio je da asistira što nije prošlo.


Minut ćutanja

Večiti rivali pre početka utakmice odali su poštu nedavno preminulom proslavljenom srpskom i evropskom košarkaškom stručnjaku – Dušan Dudi Ivkoviću. I navijači dva kluba ujedinili su se u tome što je bila prava poruka koja je morala biti poslata.


Na poluvremenu reagovao je Dejan Stanković, i u igru uveo mladog Lazetića, čime je hteo da dobije na ofanzivi. Međutim, Partizan je ponovo pripretio, ak i postigao gl, ali je on poništen zbog faula u napadu. Valjak je i inače bio konkretniji pa se činilo da izmena Dejana Stankovića nije uspela. Međutim, mladi Lazetić u 52. minutu pokazao je da može biti opasan i teret za odbranu crno-belih. Nešto kasnije u prilici je bio Rikardo ali je loše šutirao i pokazao da nije imao svoje veče. Isto je uradio i u 61. minutu i potvrdio malopre rečeno. Usledio je period brojnih grešaka, igrača obe ekipe. A, onda – šansa za Crvenu zvezdu. Slobodan udarac izveo je Falko, a Katai glavom gađao pored gola. Nikola Terzić, na drugoj strani mogao je da se proslavi, kada je posle solo prodora odlično šutirao ali zamalo pored gola. Što nije uspeo on jeste Katai, za izjednačenje, kada je na centaršut Rodića glavom postigao gol.

Utakmica je potom ušla u mirniji tok i ostalo je 1:1.           

PartizanCrvena zvezda 1:1 (1:0)

BEOGRAD: stadion Partizana, gledalaca: 15.000. Sudija: Simović (Lovćenac). Strelci: Natho u 36. za Partizan, a Katai u 84. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Saničanin, Zđelar, Urošević (Partizan), a Kanga, Sanogo, Lazetić (Crvena zvezda).

PARTIZAN: Popović 6, Miljković 6, Vujačić 6, Saničanin 6, Urošević 6,5, Zđelar 6,5, Jojić 6,5 (Holender), Marković 6 (Menig 6), Natho 7,5 (Šćekić 6), Jović 6,5 (Terzić 6,5), Rikardo 6.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6, Eraković 6 (Gajić 6), Dragović 6, Degenek 6, Rodić 6,5, Sanogo 6 (Stanić 6), Krstičić 6 (Lazetić 6,5), Ivanić 6 (Falko 6,5), Kanga 6,5, Katai 7, Dioni 6,5.

I. Lazarević 

Autor:
Pošaljite komentar