Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POČINJE RUKOMETNA ARKUS LIGA SRBIJE Voša i Jugović na otvaranju

17.09.2021. 16:21 16:31
Piše:
Foto: rkv.rs

Počinje takmičenje u Arkus rukometnoj ligi Srbije. Titulu brani Vojvodina, a pored nje u Grupi A su Metaloplastika, Dinamo, Crvena zvezda, Radnički, Novi Pazar, Obilić i Jugović, koji će biti rival Novosađanima u prvom kolu. Komšijski derbi se igra u subotu od 18 časova na Slanoj bari, a ulaz je besplatan.

Jedan od najboljih igrača u protekloj sezoni u redovima crveno–belih Aleksandar Kurteš istakao se i u dvomeču sa Kadetenom, a o utakmici sa Kaćanima je rekao:

– Drago mi je da igramo protiv Jugovića, koji se vratio u Superligu. Klubu sa velikom tradicijom je mesto u eliti, jer Jugović je poznat i po tome što je dao veliki broj vrhunskoh rukometaša i reprezentativaca. Nekoliko igrača u našoj ekipi je poteklo u Kaću, a sada su nosioci igre u Voši. Utakmice ova  dva kluba uveki su privlačile veliku pažnju, kao i sada, kada smo mi apsolutni favorit. Jugoviću neće nedostajati ni borbenosti ni motiva, kao ni nama. Naš cilj je jasan, samo pobeda dolazi u obzir. Spremni smo za dugu i napornu sezonu – rekao je pivot Aleksandar Kurteš.

Imajući u vidu da je Kurteš ponikao u Jugoviću, u ovom meču emocije će staviti u drugi plan i profesionalno će pristupiti meču.

– Kod mene će postojati motiv više da odigram dobro, da se u lepom svetlu predstavim protiv kluba u kome sam proveo sedam–osam godina i ispunim očekivanja trenera Rojevića. Za Jugović me vežu lepa sećanja, kao i moju porodicu. Otac, stric, brat i ja smo igrali u Jugoviću, zato i ima posebno mesto u mom srcu.

Voša je apsolutni favorit, što potvrđuje i Aleksandar.

– Ne možemo da bežimo od te uloge posle osam uzastopnih titula. Jako ja važno da dobro otvorimo sezonu, a znamo da su te prve utakmice uvek nezgodne i teške. U svakoj utakmici od nas se traži i očekuje maksimum, kao i to da odbranimo sva četiri trofeja. Nadam se da ćemo uspeti da opravdamo očekivanja – poručio je Kurteš.

J. Galić

 

BOŠKO RUDIĆ Šampion izraziti favorit

Jugović je pet dana pred početak prvenstva promenio trenera, a poverenje je ukazano Bošku Rudiću.

–  Nastupajuća sezona za nas će biti izuzetno teška, pošto četiri ekipe ispadaju. U hodu ćemo rešavati kadrovska pitanja jer je izuzetno teško naći slobodnog igrača. Bitno mi je da momci hoće da rade. Naša grupa je mnogo kvalitetnija od druge i gotovo sve ekipe će da se bore za plej–of. Duga je sezona, videćemo  šta će da se dešava – rekao je Rudić.

Utakmica sa Vojvodinom za Jugović nije od presudne važnosti.

– Šampion je izraziti favorit, ne samo protiv nas, već celog šampionata. Mi treba da se okrenemo ekipama koji su tu sa nama po kvalitetu i koje će u drugom delu biti članovi plej–auta. Za nas je mnogo važnija utakmica u sledećem kolu protiv Novog Pazara. Zato u susret sa Novosađanima ulazimo bez rezultskog opterećenja, tim pre što ne znamo u kom sastavu ćemo istrčati na teren. Tek posle poslednjeg treninga znaću s kojim sastavom raspolažem.

Rudić je s Jugovićem kao igrač prigrlio evopski Čeleny kup, dok je s Vojvodinom kao trener osvojio dve titule (2016. i 2017), Superkup i Svesrpski kup.

– Vojvodina i Jugović su moji klubovi. Drago mi je što su uspostavili saradnju u vezi igrača, na dobrobit jednih i drugih – naglasio je Rudić.

Subota

Arkus liga, grupa A (M) – NOVI SAD: Vojvodina – Jugović (18), PANČEVO: Dinamo – Obilić (18), KRAGUJEVAC: Radnički – Novi Pazar (18).

Arkus liga, grupa B (M) – LESKOVAC: Dubočica 54 – Spartak (18), KOSTOLAC: Rudar – Šamot 65 (19).

Arkus liga (Ž) – NOVA PAZOVA: Mladost NP – Bor RTB (16), ŠABAC: Medicinar – Vrbas (17), JAGODINA: Jagodina – Crvena zvezda (19), KRAGUJEVAC: Radnički – Bekament BB (20).

Prva liga

Vojvodina (M) – SRPSKA CRNJA: Vojvoda Stepa – Hercegovina (17), JABUKA: Jabuka – Dolovo (19), GAJDOBRA: Hercegovac – Potisje Pleteks (20), TEMERIN: Mladost TSK – Slavija (19).

Prva liga Vojvodina (Ž) – DEBELJAČA: Spartak – Ravangrad (19), RUMA: Sloven – Krule (20).

Autor:
Pošaljite komentar