Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Begečani se ne predaju

18.05.2021. 10:37 10:43
Piše:
Foto: Tiker

Bačka (B) - Jedinstvo 2:0 (1:0)

BEGEČ: Igralište Bačke, sudija: Čobanov (Rumenka), strelci: Leđanac u 29. i Đaković u 52. minutu. Žuti kartoni: Rokvić, Glišić, Đaković (Bačka), Dimić (Jedinstvo).

BAČKA: Mandić, Radosavljević, Todorić, Karanović, Đaković, Milić, Kosić (Rokvić), Glišić, Leđanac, Trifunović, Kovačević.

JEDINSTVO: Vidović, Zorić, Kovačević, Pinjo, Đurđević, Malinović, Rosić, Bubnjević, Filipović (R. Tepić), M. Tepić, Dimić.

I pored nezavidne situacije i mesta na tabeli koje ne garantuje opstanak ekipa iz Begeča se ne predaje. Uspela je posle velike borbe da uknjiži pobedu protiv ekipe iz Gospođinaca. U 29. minutu Nikola Leđanac doneo je prednost Begečanima i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je Miloš Đaković bio koban po golmana Vidovića za povećanje rezultata. Imali su momci trenera Miroslava Lolića nekoliko lepih prilika da ozbiljnije ugroze golmana Mandića, a najpovoljniju nisu iskoristili iz kaznenog udarca u 90. minutu.

M. Po.

 

Bačka (Đ) - Veternik 1:8 (0:4)

 

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, sudija; Poresić (Titel), strelci: Rogić u 49. za Bačku, a  Pečić u 20. 61. Srdanović u 25. i 40. Ušćumlić u 36. i 70. Tomić u 54. i Kitić u 84. minutu. Žuti kartoni: Kalajyić (Bačka), Turalo (Veternik).

BAČKA: Radišić 6, D. Trivunović 6, Simčević 7, Vujović 6 (Topčiov 6), Kalajyić 6 (Čegar 6), Ignjić 6, Ćirin 6, Marković 7, Rogić 7, Dejanović 6, Prodanov 6.

VETERNIK: Ivić 7, Tomić 7 (Maksović 7), Švonja 8, Srdanović 7, Ušćumlić 8 (Đurica 7), Kitić 8, Vukaević 8, Vuković 7,5, Pećić 8 (Kičit 7), Nikolić 7,  Turalo 8 (Blažić 7).

Lider ne zna za milost pa je u Đurđevu napunio mrežu golmana Radišića. Seriju golova započeo je Pećić, a do poluvremena da se na odmor ode Srdanović dva puta i najbolji strelac Ušćumlić. U nastavku je solidnu igru drugim pogotkom začinio Pećić, da bi i Tomić kaznio uspavanu odbranu domaćih, a do kraja meča Ušćumlić je pogodio mrežu, a Kitić stavio šlag na tortu.

M. Po.

 

Omladinac - TSK 2:5 (0:2)

 

STEPANOVIĆEVO: Igralište Omladinca, sudija: Kukuda (Petrovaradin), strelci: Pecelj u 76. i Nesterović u 78. za Omladinac, a Đanković u 22. Stričević u 31. Klaić u 71. i Grdić u 89. i 90. minutu. Žuti kartoni: Nestorović, Pecelj (Omladinac), Soldat, Paška, Knežević, Đanković (TSK).

OMLADINAC: Latinović, Nestorović, Ćupina (Bakić), Pecelj, Vujičić, D. LJ. Zeljković (Al. Hernaus), An. Hernaus, Janić, Kelemen (Tomljanović), Stojanović, Bjelobaba (Bjekić)

TSK: Vojvodić, Stričević, Milosavljević, Soldat (Lakoš), Knežević, Paška, Nikolić (Tomić), Jovanović (Grdić), Klaić (Bogojević), Đanković (Mirilović), Kosić.

U igri otvorenog garda pretedent za najviši plasman stigao je do ubedljive pobede. Iskusni Milan Đanković je prvi pronašao put ka mreži. Da gosti odu na odmor sa dva gola prednosti potrudio je Vladimir Stričević. Kada je u 71. minutu Dejan Klaić po treći put savladao golmana Omladinca mislilo se da će domaći pretrpeti katastrofu. Probudili su se Pecelj i drugovi i sa dva gola smanjili rezultat. Usledio je paklen finiš gostiju koji su golovima rezerviste nenada Grdića uspeli da overe pobedu, a bilo je prilika da domaći u periodu pre golova čak i izjednače rezultat.

M. Po.

 

ŽSK - Fruškogorac 3:1 (3:0)

 

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a,  sudija: Ćulum (Šajkaš).Strelci: Kojić u 20. (autogol), Ninković u 40. Tanasić u 45. za Žabalj, a Lalić u 65. minutu za Fruškogorac.

ŽSK: Savanović 8, Malić 7, Vidović 7, Đurđić 7, Yambas 8, Ušćumlić 8, Tanasić 8, Boroja 7, Ninković 7, Klisara 7, Popov 7.

FRUŠKOGORAC: Medić 6, Sapundžić 6, Kojić 6, Škrbić 6 (Dragojlović 7), Perović 7, Pekanović 6, Varničić 6, Borojević 6 (Lalić 7), Vujinić 6, Vasojević 6, Miavec 6.

Žabaljci  su stigli do prve pobede ovog proleća na svom terenu. Sve vredno pomena što se tiče fudbalera ŽSK-a desilo se u prvom delu ovog susreta. Poveli su nespretnom reakcijom mlađanog Radivoja Kojića koji je pogodio sopstvenu mrežu. U završnici ovog dela igre prvo je Miloš Ninković duplirao prednost a potom i kapiten Aca Tanasić golom doneo nedostižnih 3:0.

Gostima je pripao nastavak u kome su pored gola, koji je postigao Slobodan Lalić, imali još prilika koje nisu uspeli da realizuju.

P. Bundalo

 

Fruškogorski partizanSirig 1:0 (1:0)

 

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, sudija: Dragoljević (Bački Jarak). Strelac: Antonić u 18. minutu. Žuti kartoni: Klincov (Fr. Partizan), Grujičić i Brežnjak (Sirig).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan, Dević, Tešanović, Makivić (Jurković), Klincov, Antonić, Mesaroš (Bjelić), Milovanović (Dulić), Simić, Kantar, Čavić (Prolić).

SIRIG: Kizić, Momčilović, Vulić, Brežnjak, Narančić, Grujić, Kojović, A. Milovanović, Dekić (Đukić), Radović, Rajačić.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana osvojili su tri veoma važna boda u duelu sa Sirigom. Utakmica je bila prilično otvorena, jer obe ekipe su želele ceo plen, ali za nijansu su bili bolji domaći igrači. Već u 18. minutu crno – beli su poveli golom visokog Miloša Antonića. Naime, pouzdani Dejan Dević je izveo već prepoznatljiv aut i lopta je došla do Antonića, koji ju je sproveo u mrežu. Do tog trenutka gosti su bili malo nadmoćniji, a onda su se domaći trgli i nastavili inicijativu. Međutim, n isu uspeli da pogode mrežu dobrog Kizića.

U drugom delu nastavilo se kao i u prvom, s tim što je ritam ubrzan. Imali su Sirižani, negde sredinom ovog dela, da izjednače, ali im se isprečio odlični golman Stefan Šurlan, koji je sjajno intervenisao u dva navrata u istom minutu. Bukovčani su preuzeli inicijativu i bili veoma blizu i drugom golu. Međutim, ostali su na jednom, koji im je doneo željena tri boda.

M. Pavlović

 

Futog - Šajkaš 2:1 (1:1)

FUTOG: Igralište Futoga, sudija: Jorgić (Novi Sad), strelci: Stevanovski u 7. i Sakač u 85. za Futog, a Kovačević u 24. minutu za Šajkaš. Žuti kartoni: Stelkić, Marković, Stevanovski (Futog), Kovačević, Majurić, Šovljanski, Marcikić (Šajkaš)

FUTOG: Marković, Mir. Beronja, Vulić, Sakač, Topolić (Čepić), Kosić (Milo. Latinović), Sirar, Mih. Beronja (Šobot), Milk. Latinović, Stevanovski, Vukanac (Stelkić).

ŠAJKAŠ: Šovljanski, Graorac, Kovačev, Alempić, Majurić, Marcikić, Stanković, Nikolaš, Malašević, Radivojević.

Fudbaleri Futoga teškom mukom ostvarili su novu pobedu. I ekipi iz Kovilja ovaj meč bio je od velike važnosti u borbi za opstanak. Nažalost, popustila im je koncentracija u finišu utakmice, jer su domaći do pobede stigli pet minuta pre isteka poslednjeg zvižduka sudije Jorgića.

Odlično su domaći otvorili meč golom Lazara Stevanovskog, imali prilike da uvećaju rezultat, a onda je Đorđe Kovačević uspeo da savlada Markovića i izjednači rezultat. Do gola odluke više od igre i prilika imali su momci trenera Gorana Malinovića, ali i gosti im nisu ostajali dužni. Da bodovi ostanu u Futogu potrudio se iskusni Boris Sakač za veliku radost, a tugu gostiju.

M. Po.

 

Petrovaradin - Slavija 0:0

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, sudija: Ćurčić (Titel). Žuti karotni: Surdučki, Šarac, Derviši, Todorović, Radojković (Petrovaradin), Glišić, Begović, Žakula, Jašović, Dražić, Ubović, Čavić (Slavija). Crveni karton: Radojković (Petrovaradin).

PETROVARADIN: Jovanović, Ristivojević, Šimulija (Budečević), Momčilov, Torbica (Šavija), Surdučki (Todorović), Pavlov (Stefanović), Derviši, Knežić, Šparović, Radojković.

SLAVIJA: Čavić, Begović (Paunić), Ružić, Radovanović, Žakula, Dražić, Glišić (Misini), Ikonić (Ćulum), Ostojić (Brkljača), Jašović (Bogdanov), Ubović.

Uspela je ekipa Petrovaradina da zaustavi pobedničku seriju čete sa Salajke. Iako su od 49. minuta imali igrača manje, jer je zbog drugog žutog kartona, odnosno crvenog morao igru da napusti Slobodan Radojković. Domaći su se odlično organizovali i nisu dozvolili da gosti dođu do pobede. Mora se odati priznanje svim igračima Petrovaradina na čelu sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem koji su uspeli da sačuvaju mrežu. Jednostavo, u timu Slavije nije bilo raspoloženog strelca, a mogao je goste da skupo koštaju promašaji, jer su i domaći dva puta ozbiljno pripretili.

M. Po.

 

Hajduk - Titel 1:1 (1:1)

ČURUG: Igralište Hajduka, sudija: Stanić (Budisava). Strelci: Srećkov i 30. za Hajduk, a Kulja u 2. minutu za Titel.

HAJDUK: Šarić, Brančić, Vujičić, Lazić, Petrić, Marković, Rosić, Srećkov, Topić, Stjepanović, Mikulić.

TITEL: Major, Fodor, Karataševski, Jovanov, Pešević, Kulja, Doroslovački, Milutinov, Grujić (Radaković), Hornjik, Paunić.

Gosti su posle prvog napada stigli do prednosti golom kapitena Davora Kulje, da bi domaćin nakon pola sata igre izjednačio rezultat, a strelac je bio Zdravko Srećkov.

Do kraja rezultat se nije menjao, za to je bilo prilika a najpovoljniju su imali gosti u 75. minutu kada je golman domaćih, kapiten Ljubiša Šarić skrivio penal,  a potom odbranio udarac Vladimira Radakovića. 

P. Bundalo

 

Hajduk - Titel 1:1, Bačka (B) - Jedinstvo 2:0, Tatra - Susek 5:1, Omladinac - TSK 2:5, Futog - Šajkaš 2:1, Bačka (Đ)  - Veternik 1:8, Petrovaradin - Slavija 0:0, Fruškogorski partizan - Sirig 1:0, ŽSK - Fruškogorac 3:1. 

1. Veternik       29     24     3      2                   121:18 75 

2. TSK       29     22     4      3                           73:19   70 

3. Slavija 29     16     7      6                           50:25   55 

4. Fruškogorac 29     14     6      9                  60:41    48 

5. Omladinac    29     12     6      11                 44:45    42 

6. Futog    29     12     6      11                          44:45   42 

7. ŽSK      29     11     9      9                           47:51   42 

8. Jedinstvo      29     11     8      10                  58:47   41 

9. Tatra    29     12     5      12                        48:46     41

10. Fr. partizan        29     12     4      13         47:48    40

11. Sirig  29     12     4      13                         35:39    40

12. Petrovaradin      29     11     6      12         42:46    39

13. Šajkaš       29     11     5      13                 48:47    38

14. Bačka (Đ)    29     9      10     10                 46:49    37

15. Bačka (B)     29     9      4      16                 31:55    31

16. Titel  29     7      5      17                         40:75    26

17. Susek  29     3      5      21                        31:95     14

18. Hajduk 29     2      5      22                        17:91     11

Autor:
Pošaljite komentar