Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mandić: DF neće glasati za smenu Leposavića

05.04.2021. 16:12 16:16
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

PODGORICA: Demokratski front (DF) neće podržati razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, potvrdio je danas predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je ranije danas da je pokrenuo opoziv ministra Leposavića i to u danu kada je počelo potpisivanje peticije za smenu mistra pravde, koju je pokrenulo više opozicionih stranaka i pokreta, a zbog njegove izjave o Srebrenici.

"DF je podržao vladu 4. decembra. Ta vlada je imala našu podršku. DF će slediti volju glasača. Mislimo da nije dobro da se raspravlja između ministra Leposavića i premijera", istakao je Mandić na konferenciji za medije u Skupštini nakon sastanka lidera parlamentarne većine.

On je kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što su od njih tražili glasači.

"Smenjen je totalitarni režim. Crnu Goru je zadesila politička kriza, toga ima i u vladi. Mi, partije parlmentarne većine smo odlučili da to rešimo. Imaćemo velo brzo novi sastanak na kojem ćemo imati konkretne predoge. Danas je bila dobra atmosfera, jedna saradnja koja obećava da će se pretočiti u konkretne predloge. Raspravljali smo o temama demontiranja režima", istakao je Mandić.

On je rekao i da mnogi iz bivšeg režima i dalje urušavaju sistem.

"Obećevamo im da se nećemo vraćati u prošlost bez obzira na izazove i probleme", rekao je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević rekao je da protiv vlade radi najviše premijer Zdravko Krivokapić.

"On je doveo vladu u krizu. Meni je veoma simptomatično da se sve dešava pod aktivnostima partiotskih snaga. Bolje je da je Krivokapić smenio one ministre koji su glasali za DPS", rekao je Knežević.

Radunović: Dok je DF-a Leposavić neće biti smenjen

Poslanici vladajućeg Demokratskog fronta neće u parlamentu glasati za smenu ministra pravde Vladimira Leposavima, poručo je danas poslanik Slaven Radunović.

"Dok je kluba poslanika DF-a, Vladimir Leposavić neće biti smenjen zbog stavova koje deli svaki Srbin u Crnoj Gori:, naveo je Radulović, nakon što je premijer Zdravko Krivokapić saopštio da je pokrenuo postupak za razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Radunović je na svom fejsbuk profilu naveo da se DF ne okreće kako vetar duva.

"U našim ušima i našim srcima i dalje odzvanjaju poruke naroda i Mitropolita sa litija", napisao je Radunović.

Ko je Vladimir Leposvić, čiji opoziv je pokrenuo Krivokapić

Crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, čiju smenu traži premijer Zdravko Krivokapić zbog izjave o Srebrenici, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu sa prosečnom ocenom 10.

Specijalizovao je međunarodna ljudska prava na Univerzitetu u Vašingtonu kao Fulbratov stipendista.

Doktorirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu na Ustavnom pravu i zaštiti ljudskih manjina.

Osim kao pravni savetnik MCP, bio je, između ostalog, angažovan kao docent na Union unverzitetu u Beogradu, predavač na Mediteran univerzitetu, istraživač Advokatske grupe za međunarodno pravo i politiku (PILPG) u Vašingtonu, medijator Nacionalnog centra za posredovanje u rešavanju sporova Srbije. Autor je dve monografije...

Rođen je 1984. u Baru.

Leposvić je nedavno tokom premijerskog sata u crnogorskom parlamentu na pitanje opozicije da li priznaje zločin genocida u Srebrenici, reko da je spreman da ga prina kada zločin genocida bude nedvosmisleno utvrđen.

Leposavić je dodao i da je u međuvremenu haški tibunal izgubio legitimitet.

Krivokapić je ranije danas rekao da je ta izjava Leposavića samo "dolila ulje na vatru".

Autor:
Pošaljite komentar
Krivokapić opoziva ministra zbog izjave o Srebrenici

Krivokapić opoziva ministra zbog izjave o Srebrenici

05.04.2021. 11:48 11:50