Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Aranđel Stojković pred duel Vojvodine u ponedeljak u Surdulici: Razmišljamo jedino o novoj pobedi

13.03.2021. 18:23 18:27
Piše:
Izvor: Aranđel Stojković (u sredini) u duelu Vojvodina – Radnik (2:0) prošle jeseni, foto: J. Grlić

Dugo se Aranđel Stojković, fudbaler Vojvodine, borio protiv toga da mu više odgovara da igra na mestu zadnjeg veznog igrača.

U Novi Sad je stigao kao desni bek, pružao zapažene igre uz aut-liniju, a onda ga je, silom prilika, trener Nenad Lalatović prekomandovao u vezni red. 

Mladić iz Dobanovaca odlično se snašao i u novoj ulozi, a koliko dobro, o tome dovoljno svedoči podatak da je bio najbolji pojedinac četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije, u kojoj su crveno-beli u Subotici savladali neugodni tim Spartaka (2:1).

-Koliko god da sam tvrdio da mi više odgovara uloga desnog beka od one zadnjeg veznog, igre koje pružam u veznom redu me demantuju – rekao je Stojković. – Posebno se to odnosi na susret u Subotici, na stadionu na kojem uvek imam motiv više da se prikažem u najboljem izdanju, jer sam ranije bio član Spartaka. Bio sam ubeđen da mi je prirodono mesto na desnoj strani terena, da sam pravi bek, ali...

Voša je savladala „plave golubove“ i našla se u četvrtfinalu Kupa.

-Nije nam bilo lako, ali smo se skupili svi zajedno, pružili dobru partiju i preskočili tešku prepreku. Bili smo, po meni, biolji rival i savladali Subotičane, nastavljajući tako bitku na putu ka odbrani trofeja. Nažalost, nemamo vremena da ispoljimo zadovoljstvo, jer nas koliko već u ponedeljak očekuje veoma zahtevna utakmica s Radnikom u Surdulici. Zna se: i tamo odlazimo rešeni da upišemo sva tri boda, samo na taj način razmišljamo, iako nam je jasno da nam neće biti lako.

Radnik igra dobro u ovoj sezoni, trenutno se nalazi na šestom mestu na tabeli, a plasirao se, baš kao i Novosađani, u polufinale Kupa.


Dr Čolaković: Povređeni i dalje na poštedi

Lekar Vojvodine dr Vladimir Čolaković istakao je da trener crveno-belih Nenad Lalatović za utakmicu s Radnikom teško da će moći da računa na usluge Topića, Vukadinovića i Andrića.

-Svu trojicu, kako stvari stoje, očekujem na terenu najranije posle reprezentativne pauze, dakle tek početkom aprila – istakao je dr Čolaković. – Možda bi jedino Andrić mogao da se nađe u konkurenciji za tim već u Surdulici, ali je preporuka da je bolje da pauzira i da se ne napreže, kako bi mu se rasekotina na kapku dobro i što pre zacelila.


-To najbolje svedoči o kvalitetu našeg sledećeg rivala. Uz sve to, Surduličani imaju i trenutno najboljeg strelca Superlige Milana Makarića, a nije ni malo jednostavno naći se na tom mestu kao igrač Radnika. Reč je o odličnom fudbaleru, znamo se dobro, bili smo nedavno zajedno u sastavu reprezentacije Srbije na turneju po srednjoj Americi, pa je jasno da ćemo moratin da budemo maksimalno oprezni u pogledu zaustavljanja napada rivala i Makarića, posebno.

Ipak, „stara dama“ iz Novog Sada, utisak je, ušla je u dobru formu, a koliko je to tačno, pokazaće i susret u ponedeljak.

-Nećemo menjati ništa u pogledu toga s kakvom željom i motivom ulazimo u utakmicu. Jasno nam je da nas samo pobede vode ka ispunjenju onoga što svi zajedno želimo, tako da ćemo i u duelu s Radnikom za cilj ispred sebe da postavimo novu pobedu. Imamo kvalitet i snagu, već smo to dokazali, ali je fudbal takav da vas svakodnevno tera da se iznova i iznova potvrđujete – naglasio je Aranđel Stojković.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović, kako stvari stoje, neće moći da računa na sve igrače, pošto se od ranije povređenima Mirku Topiću u Miljanu Vukadinoviću, u Subotici pridružio i desni bek Nikola Andrić, koji je zaradio četiri kopče na rasekotini kapka oka.

Utakmica Radnik – Vojvodina igra se u ponedeljak u Surdulici, s početkom u 14 časova, uz prenos čitavog njenog toka na Novosadskoj TV, a biće i deo multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Vojvodina u polufinalu Kupa Srbije: Novosađani se ne zaustavljaju, žele novi trofej

Vojvodina u polufinalu Kupa Srbije: Novosađani se ne zaustavljaju, žele novi trofej

12.03.2021. 16:36 16:39