Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Krajinović ispao posle velike borbe od Medvedeva u Melburnu

13.02.2021. 10:26 10:29
Piše:
Foto: Tanjug (AP Photo/Andy Brownbill)

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na Australijan openu. Krajinović je u trećem kolu poražen od Danila Medvedeva sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:0. Meč je trajao tri sata i šest minuta.

Medvedev je meč otvorio brejkom u prvom gemu i rutinski je taj brejk održavao. Krajinović nije imao nijednu brejk loptu, a ponovo je svoj servis ispustio u devetom gemu. Rus je napravio brejk i osvojio prvi set, čime je dobio priliku da servira prvi u drugom setu, što mu je dodatno olakšalo posao. Brejk u drugom setu pravi u šestom gemu pri rezultatu 3:2 i brzo dolazi do 5:2. Krajinović je imao dve brejk lopte na 5:3, kada je Medvedev servirao za 2:0 u setovima, ali je Filip dva puta pogrešio i Rus je to neutralisao. Sa nova sigurna dva servisa ponovo osvaja set sa 6:3.

Krajinović je napravio brejk u trećem setu i poveo 3:1, ali je odmah ispustio svoj servis i Medvedev je u narednom gemu vratio brejk. Pri rezultatu 4:3 Krajinović ne koristi dve brejk lopte, a onda na 4:4 Krajinović spašava tri brejk lopte. Medvedev je pri rezultatu 5:4 za Krajinovića servirao za ostanak u setu, ali Filip pravi brejk i osvaja treći set i više nego zasluženo. Nastavio je sa sjajnom igrom i u četvrtom setu, a na startu je spasao dve brejk lopte. I onda je napravio pritisak na servis Medvedeva i napravio brejk za 3:1, pa je u narednom gemu taj brejk i potvrdio za 4:1. Održao ga je do kraja seta i došao do izjednačenja fantastičnom i ubedljivom igrom.

Filip nije imao snage za peti set, što se odmah videlo. Medvedev je prvo napravio jedan, a zatim i drugi brejk i stigao do 5:0. Tu je meč bio rešen. Prvi put u karijeri, u sedmom pokušaju, Medvedev je slavio posle pet odigranih setova.

Sledeći protivnik mu je Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

"Loše sam ušao u meč. Nezgodan je igrač, igra veoma brzo, igra veoma ravno. Dosta su brzi tereni i konstantno mi je menjao ritam na početku, pa se nisam najbolje snašao na terenu. Bio sam predaleko ili preblizu. Posle sam našao igru, osećao sam da sam dosta domintantniji sa osnovne linije i dobro sam servirao. Teško mi je da igram protiv takvih igrača koji dosta dobro serviraju, a da meni servis ne radi. To je ključ protiv takvih igrača. Oni su opuste jer dobro serviraju, a ja svaki poen moram da igra na velikom nivou na moj servis. Dao sam sve od sebe i vidim dosta napretka, to me raduje. Što se tiče petog seta, bio je bolji, stajao sam nazad i čekao sam grešku, to nisam smeo da dozvolim. Ali, opet, čovek je četvrti igrač sveta, sve je osvojio i bio je težak protivnik", jasan je Filip.

Kao što je već rekao, Medvedev je jedan od najboljih na svetu, ali je peti set razočarao, pošto ga je izgubio sa nulom.

"Pao sam fizički u petom setu, mnogo sam trčao levo-desno, on je diktirao tempo... Ali, neću da kažem da sam zbog toga izgubio. Radiću na tome da budem još jači. Na Rod Lejver areni igrao sam sada, uopšte nisam igrao tamo, već na manjim terenima. Treba mi vremena da se prilagodim drugačijem terenu i drugačijim uslovima. I to mi je malo smetalo, osetio sam. Ponavljam, ni to nije izgovor".

Podsećao je meč na finale na Mastersu u Parizu protiv Soka, primetio je srpski novinar.

"Možda je bilo tako... dobio sam upozorenje jer sam otišao do toaleta, oprao sam ruke i umio sam se... On je pametno otišao tamo na kraju četvrtog seta, iskulirao je, dobro je to odradio... Za mene je ovo iskustvo veliko, ponosan sam, igrao sam pet setova sa jednim od najboljih na svetu. Igraću Roterdam, Dohu i Dubai i videćemo šta će da se dešava, da li će biti uopšte turnira. Sad idem kući da se odmorim, ovo je bilo izuzetno naporno", zaključio je Krajinović.

a konferenciji sa stranim novinarima, jedan od novinara ga je pitao da prokomentariše Novakov meč i povredu, što se Krajinoviću nije svidelo.

"Pitate me za Novaka i njegov meč? Kako ste to povezali, naša dva meča? Pitate me posle poraza da prokomentarišem Novakov meč, kakve to veze ima? Naravno da ću odgovoriti, on je moj dobar i blizak prijatelj, ali čoveče, ja sam sada ovde, izgubio sam meč u pet setova i ti me pitaš o Novakovom meču. Izvini, ne razmišljam sad o Novaku. Gledao sam ga i znam šta se dešava, poslao sam mu poruku posle meča, nadam se da će se oporaviti i pobediti. On je naš heroj, želim mu sve najbolje. Izvinite opet, ali ovde se radi o meni", odgovorio je Krajinović.

(B92)

Autor:
Pošaljite komentar
Krajinović u trećem kolu Australijan opena

Krajinović u trećem kolu Australijan opena

11.02.2021. 08:08 08:28