Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Rukometaši Srbije i Grčke odmeravaju snage u Zrenjaninu

13.01.2021. 11:27 11:28
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Rukometaši Srbije odigrali su dve odlične partije sa Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Pred našim timom  je novi duel u Grupi 1 danas u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani(17 časova) sa selekcijom Grčke, koja je malo poznata našoj rukometnoj javnosti.

Grci su napravili dobre rezultate u prošlom kvalifikacionom ciklusu za EP 2020, kada su savladali Makedoniju i remizirali sa Islandom, pa je oprez neophodan u domaćoj selekciji Euforiju, koja se stvorila posle odličnih partija sa velesilom kakva je Francuska, razume selektor Toni Đerona, ali upozorava da ekipa mora da bude fokusirana na svaki naredni meč.

- Normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika kakav je Francuska pa onda remiziraš na njegovom terenu. Sada nas čeka sasvim drugačiji protivnik i drugačija utakmica u odnosu na prethodne dve. Potrebno je da iskoristimo stečenu dobru energiju i samopouzdanje i da uradimo stvari kako treba do kraja, da pobedimo Grke. Bez obzira na ime i rejting rivala, zadaci moraju da se ispune. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato smo se pažljivo pripremali. Potrebno je da posle dva velika koraka napravimo i treći – istakao je selektor Đerona.


Orbović: Nikada mi nije bilo lepše

Desni bek ukrajinskog Motora Miloš Orbović opravdao je poverenje u duelima sa Francuzima.

- Nisam se nadao da ćemo odigrati ovako dobre utakmice sa Francuzima. Slušali smo i pratili ono što nam je selektor rekao. Igrali smo jedan za drugog, na kraju ispalo je odlično. Rezultat protiv Francuske je neverovatan. Imali smo odličnu realizaciju, nismo gubili lopte, a odbrana je bila fantastična - smatra Orbović.

Mnogi igrači istakli su sjajnu atmosferu u timu.

- Meni nikada nije bilo lepše u reprezentaciji. Kao porodica smo, na terenu i  van njega. Stvarno je fenomenalno. Reprezentativac sam četiri-pet godina, ali ovo je najlepši period. Generacija smo, poznajemo se od juniora, stvarno je lepo biti ovde.

Igrači govore o superlativu o selektoru.

- Uživamo, treniramo dobro, mnogo analiziramo i gledamo videa. Kada smo umorni ispoštuje nas maksimalno i imamo puno razumevanje s njegove strane.

Grci su za rival za poštovanje.

- Spremamo isti recept kao i protiv Francuza. Ne smemo da dozvolimo lake golove, moramo da igramo jako odbranu i da ne trošimo puno lopti. Ako nema tehničkih grešaka, ako poštujemo loptu, sa ovakvom odbranom kakvu igramo, uspeh je zagarantovan. Grci su dobra ekipa , igraju brzo,često jedan na jedan. Ali, mi smo u naletu i verujem da ćemo odraditi posao kako treba - rekao je Orbović.


On smatra  da ekipa ima prostora za napredak i da su  momci videli svoje greške koje bi trebalo da se isprave.

- I dalje smatram da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastična meč.

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu.

- Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 golova razlike, što je teško zamislivo protiv bilo koga. Takođe, pobedili su i Kipar sa 14. Mnogo trče celu utakmicu i u potpunosti su posvećeni obavezama. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo šest-sedam golova razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta protiv Grka slavimo pobedu – jasan je Đerona.

J. G.

Autor:
Pošaljite komentar