Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POTISKA LIGA Samo ćorci u derbiju

07.10.2020. 11:25 11:28
Piše:
Foto: Momenat sa utakmice u Kanjiži Potisje – Horgoš

Slavija i Jedinstvo odigrali su nerešeno - 0:0.

Obe ekipe ušle su u derbi sa velikim žarom, borbenošću i željom za pobedom, ali su napadači pucali ćorcima. U korektnom i fer nadigravanju i dobro suđenje, tek u finišu utakmice viđene su najizglednije prilike.

Za goste prilika se ukazala Tomi Dabevskom, ali je njegov šut odbranio golman domaćih Jovan Arsenov. Na drugoj strani na asistenciju Jožefa Husaka volej Marka Markija sa peterca završio je tik iznad prečke. Na centaršut Markija neprecizan je bio i Danijel Vojnić Hajduk. Nerešen rezultat je i najrealniji ishod derbija.  

BANATSKO ARANĐELOVO: Igralište Slavije. Sudija: N. Zekonja (Kikinda). Žuti kartoni: Feher, Slavković, Perišić (Slavija), B. Živkov, T. Dabevski i Mikluc (Jedinstvo).

SLAVIJA: Arsenov, Feher, Kijac, Marki (Jeftić), Agošton, J. Husak (N. Maluckov), I. Husak, Vojnić Hajduk, Slavković, Perišić (Jovičin), S. Maluckov.

JEDINSTVO: Pantelin, Ilić (Jovanov), Kalmar, Brzak, Kašić, Zivlak, R. Dabevski, B. Živkov, Kobleher (Mikluc), T. Dabevski, Farago (Rankov).

Čoka - Šampion 2:0 (0:0) 

Oromčani su u prvom delu uspeli da pariraju domaćinu, ali su posle odora Čokani golovima Damira Čavića i Andraša Ruže uknjižili drugu pobedu u ovom prvenstvu.

ČOKA: Stadion u Čoki. Sudija: S. Jurić (Senta). Strelci: Čavić u 58 i Ruža u 77.minutu. Žuti kartoni: Ruža i Tokodi (Čoka).

ČOKA: Militarov, Keleuva, Brdarić, Stojanović (Čavić), Đurđev,, Ruža, Popov, Ćinkul, Srbljin (Teleki), Kostić (Tokodi), Konculić.

ŠAMPION: Saša Stojičić, Šili, Virag (Buza), Čanadi (Kadar), Žamboki, Mora Slobodan Stojičić, Černak (Jo), Velez, Malagurski, Biro (Kovač).

Hajduk - Jadran  3:2 (3:0)

U prvom poluvremenu Hajduk je nadmoćnost krunisao ubedljivim vođstvom, pri čemu je protivničku mrežu u 10.minutu načeo Tamaš Šlejher, koji je još jednom cilj pogodio u 37.minutu, a u međuvremenu mu se pridružio i Miroslav Lakatoš. Posle odmora Jadran je konsolidovao redove i preko Roberta Juhasa i Marka Tatića ublažio poraz, gosti iz Sanada su imali prilika za izjednačenje i ne bilo nezasluženo da su osvojili bod.   

PODLOKANJ: Igralište Hajduka. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Šlejher u 10. i 37. i Lakatoš u 23. za Hajduk, a Juhas u 53. i Tatić u 85.minutu za Jadran. Žuti kartoni: Nježić, Bodroža (Hajduk), Juhas, M. Stojanović, Č. Stojanović i Vladisavljev (Jadran). 

HAJDUK: Radaković, Bošnjak (Nježić), Horvat, Bodroža, Šoklovački, Milan Hajder (Marta), Trbović (Onjin), Stojkov, Šlejher, Lakatoš, Elezović.

JADRAN: Josipović, M. Stojanović, Ž. Keseg, Č. Stojanović, S. Đurđev, Bebek (Stanić), Popović (Oluški), Vladisavljev, Juhas, D. Đurđev, Tatić. 

Potisje - Horgoš  1:1 (0:1)

U uvek neizvesnom susretu starih rivala, Horgošanima je pripalo prvo poluvreme, kada je u 17.minutu posle kontre Patrik Koso iza sebe ostavio čuvare i neodbranjivo poslao loptu u mrežu Kanjižana. Početkom durgog dela Levente Apro zapretio dobrim šutom, ali je na visini zadatka bio golman Viktor Bende. Na nabačenu loptu iz prekida u 59.minutu za izjednačenje Rafael Bagi je iz gužve, gotovo sa gol linije loptu poslao u mrežu. Zbog druge opomene u 65.minutu iz igre je morao Arnold Deak, a iako sa igračem manje Horgošani su uspeli da odole napadima Potisja i odnesu bod. 

KANJIŽA: Stadion Potisja. Sudija: S. Jurić (Senta). Strelci: Bagi u 59. za Potisje, a Koso u 17.minutu za Horgoš. Žuti kartoni: Buza, Mačai, Domonkoš, Horvat, Bagi (Potisje), Hoksa i Sabo (Horgoš). Crveni karton: Deak (Horgoš).

POTISJE: Č. Bohata, Bagi, Domonkoš, Horvat (Balgo), Čanjiga (Tandari), Mačai, Fodor, Dobo, Buza (Salma), Barjaktarović (Muhi), Apro (O. Nađ).

HORGOŠ: Bende, Deak, Sabo, Terteli, E. Bohata, Veselinov, Koso (I. Makra), Zemko (N. Makra), Hoksa (Puljai), Salma (Jakovleski), Kolompar.

Tromeđa - Tisa  3:2 (1:1)

Tromeđa je u 15.minutu povela golom Norberta Agoštona, a gosti iz Padeja su preko Danijela Fodora izjednačili pred odlazak na odmor. U drugom delu d0maćini su pojačali tempo što je golovima Mihalja Homolje i Ištvana Farkaša obezbedilo sigurno vođstvo od 3:1. Padejci su uspeli da ublaže poraz pogotkom Ljubiše Jakšića, pa je ekipa Tromeđe osetila slast prve pobede u ovoj sezoni.       

MAJDAN: Igralište Tromeđe. Sudija: I. Maletin (Novi Kneževac). Strelci: Agošton u 15, Homolja u 63. i Farkaš u 69. za Tromeđu, a Fodor u 45. i Jakšić u 75.minutu za Tisu. Žuti kartoni: Homolja, Lakatoš, Mihok Kucora, L. Domonkoš (Tromeđa), Šili, Apro, I  Nuber (Tisa). Crveni karton: Kočiš (Tisa).  

TROMEĐA: Bicok, D. Pap, Horvat, K. Domonkoš, Mihok Kucora, Farkaš (T. Pap), Nemet (Vaš), L. Domonkoš, Lakatoš, Homolja, Agošton.

TISA: Žubrecki, Jakšić, Šili, Mojsin (Buš), Apro, Tot, Maletin (Đukić), Lenđel (Nuber), Zombori (Dujmović), Kočiš, Fodor,

Graničar - Bačka 0:5 (0:4)

(prekinuto u 75. minutu)

Vođstvo Graničara je u protokol upisalo 11 igrača, međutim, starovali su samo sa sedmoricom, pa kompletnoj i spremnoj ekipi Bačke nije bilo teško da bez većih napora dođe do ubedljive pobede. Utakmica je prekinuta u 75.minutu, kada su domaćini ostali sa svega šest igrača jer se povredio golman Slađan Ivanov.

ĐALA: Igralište Graničara. Sudija: S. Zrim (Srpski Krstur). Strelci: Vlajković u 15, Simendić u 27, D. Stanojev u 37, Parabucki u 41. i Crnojlović u 71.minutu. 

GRANIČAR: Slađan Ivanov, Đerić, Uverić, B. Popović, Kobleher, Malenić, Saša Ivanov, Ignjatov, Banjac, Pantelin, Savić.

BAČKA: Đukić. A. Stanojev, Anđelković, Kuburić, Simendić, Vlajković, P. Križan, Zlatić, Parabucki, D. Stanojev, Siđi (Crnojlović).

Pripremio: M. Mitrović 

 

ĐALA: Graničar - Bačka (Mol) 0:5, MAJDAN: Tromeđa - Tisa (Padej) 3:2, ČOKA: Čoka - Šampion (Orom) 2:0, BANATSKO ARANĐELOVO: Slavija - Jedinstvo (Srpski Krstur) 0:0, KANJIŽA: Potisje - Horgoš  1:1, PODLOKANJ: Hajduk - Jadran (Sanad) 3:2.   

 

1. Jedinstvo      6      5      1      0      16:2        16

2. Bačka            6      5      0      1      28:4         15  

3. Slavija         6      4      2      0      8:1           14  

4. Potisje          6      3      2      1      17:5         11  

5. Horgoš          6      3      1      2      14:10        10  

6. Hajduk           6      3      0      3      12:12          9  

7. Čoka              6      2      1      3      8:12            7  

8. Tisa              6      2      0      4      12:12         6  

9. Jadran           6      1      2      3      12:18        5

10. Graničar      6      1      1      4      6:19         4

11. Šampion      6      1      0      5      5:22         3

12. Tromeđa       6      1      0      5      7:27         3

 

Autor:
Pošaljite komentar