Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Potiska liga: Debakl posle tuša rvača 

23.09.2020. 11:49 11:51
Piše:
Foto: M. Mitrović/ Momenat sa utakmice Slavija – Jadran u Banatskom Aranđelovu 

Za domaćine iz Kanjiže hladan tuš već u 2. minutu priredio je Tamaš Šlejher, iznenadivši odbranu, bio brži od čuvara izašao sam pred golmana Potisja Čabu Bohatu i niskom loptom zatresao mrežu.

Potisje - Hajduk 5:1 (3:1)

KANJIŽA: Stadion Potisja. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Tandari u 9, Apro u 11, Dobo u 29. i 56. i Balgo u 90. za Potisje, a Šlejher u 2.minutu za Hajduk. Žuti kartoni: Tandari, Buza, Apro (Potisje), Onjin (Hajduk).

POTISJE: Bohata, Bagi, Domonkoš, V. Horvat (Balgo), Tandari, Fodor, Dobo, Buza, Ugri (K. Nađ), Apro, O. Nađ (Salma).

HAJDUK: D. Radaković, Trbović, Bodroža, Rankov (Nježić), Lakatoš, Onjin, Šlejher, M. Horvat, Stojkov, Krušić, Šoklovački.

Šlejher je inače prvotimac kanjiškog Potisja u rvanju, a nedavno se aktivirao u dresu ekipe iz Podlokanja.  

Izjednačenje je usledilo u 9.minutu kada je Žolt Tandari sa 20 metara pogodio levi gornji ugao, a dva minuta kasnije za vođstvo Kanjižana Levente Apro nije imao težak zadatak jer je na centaršut sa desne strane utrčao i telom ubacio loptu u mrežu.

Sa dva gola prednost je uvećao Rudolf Dobo, a tačku na pobedu u 90.minutu stavio je iskusni Jožef Balgo. 

 

Slavija - Jadran 3:0 (2:0)

BANATSKO ARANĐELOVO: Igralište Slavije. Sudija: S. Zrim (Srpski Krstur). Strelci: Vojnić Hajduk u 8, Slavković u 33. i J. Husak u 75.minutu. Žuti karton: Oluški (Jadran).

SLAVIJA: Arsenov, Feher, Kijac, Marki (Erić), Elezović, J. Husak (Agošton), I. Husak, Vojnić Hajduk, Slavković (N. Maluckov), Perišić (Remete), S. Maluckov. 

JADRAN: Josipović, Oluški (Popović), Knežević, Č. Stojanović, S. Đurđev, Bebek, M. Stojanović, Višnjić (Vladisavljev), Juhas, D. Đurđev, Tatić.

Žustra i zanimljiva utakmica u kojoj su se u boljem izdanju predstavili domaćin, mada su i gosti iz Sanada pokazali da imaju solidan tim. U 8.minutu na centaršut Jožefa Husaka sa desne strane na pet metara prihvatio je Danijel Vojnić Hajduk i šutirao neodbranjivo. Sanadci su imali dva dobra pokušaja Milana Stojanovića u 25. i 28.minutu, ali je njegove šuteve uspeo da odbrani Jovan Arsenov. Vođstvo Slavije je u 33.minutu udvostručio Zlatibor Slavković, nabačenu loptu iz kornera najbolje se snašao i glavom poslao loptu u mrežu. Dve prilike  početkom drugog poluvremena nije iskoristio Marko Marki, najpre je na odbijenu loptu šutirao preko gola, a nešto je sa gol linije mrežu spasao Čedomir Stojanović. Jožef Husak je sa 18 metara snažno niskim projektilom pogodio desni ugao.    

 

Čoka - Horgoš 1:2 (1:1)

ČOKA: Igralište  u Čoki. Sudija: I. Maletin (Novi Kneževac). Strelci: Đurđev u 23. za Čoku, a Koso u 18. i Puljai u 73.minutu za Horgoš. Žuti kartoni: Đurđev, Srbljin, Ćinkul (Čoka), Zemko i Deak (Horgoš). 

ČOKA: Militarev, Keleuva, Brdarić (Kostić), Teleki (Šustran, Ćinkul), Kalauzov, Đurđev, Ruža (Konculić), Popov, Srbljin, Tokodi (Jolić), Živanov.

HORGOŠ: Bende, Deak (Kiš), Sabo, Terteli, Hoksa (N. Makra), Veselinov, Koso (Berenji), Zemko (Feher), Jakolevski, Salma, Kolompar (Puljai).

U borbenom nadigravanju bodove su osvojili Horgošani, koji su u vođstvo došli u 18.minutu kada je Siniša Jakolevski driblingom prošao trojicu igrača Čoke i proigrao Patrika Kosoa, a ovaj niskom loptom pogodio cilj. Pet minuta kasnije na centaršut iz kornera, Marko Đurđev glavom doneo izjednačenje. Potom su se ređale izgledne prilike na obe strane, od kojih je najvrednija za goste šut Gabrijela Kolompara i za domaću ekipu dobar pokušaj Gorana Živanova, ali su na visini zadatka bili golmani Marko Militarev i Viktor Bende. U 73.minutu na odbijenu loptu Igor Puljai postihao je pogodak.      

 

Tromeđa - Jedinstvo 0:6 (0:4)

MAJDAN: Igralište Tromeđe. Sudija: M. Ateljević (Martonoš). Strelci: B. Živkov u 14, 45. i 79, Farago u 28. i T. Dabevski u 38. i 59.minutu. Žuti karton: Ilić (Jedinstvo).

TROMEĐA: Bicok, D. Pap, Horvat (A. Pap), K. Domonkoš, Mihok Kucora (Vaš), Farkaš, Feher (Nemet), L. Domonkoš, Homolja, Lakatoš, Agošton.

JEDINSTVO: Pantelin (Stanišić), P. Kalmar (L. Kalmar), Ilić, Brzak, Zivlak, Kašić, R. Dabevski (Jovanov), B. Živkov, Milanov, T. Dabevski, Farago.

Lider iz Srpskog Krstura nije imao težak zadatak i u Majdanu je rutinski došao do ubedljive pobede.

 

Bačka - Šampion  8:0 (4:0)

MOL: Igralište  Bačke. Sudija: S. Ignjatov (Novi Kneževac). Strelci: Morović u 4, Siđi u 16, 62. i 71, P. Križan u 31, Stanojev u 34, 66. i 81.minutu.

BAČKA: Đukić, Anđelković, Kuburić (Jeremić), Vlajković, M. Križan, P. Križan, D. Stanojev (Crnojlović), Vrbaški (A. Stanojev), Morović (Parabucki), Radonić (Simendić), Siđi.

ŠAMPION: Toldi, Šili, Virag, Saša Stojičić, Žamboki, Mora, Kadar (Kovač), Jo, Slobodan Stojičić, Malagurski, Biro.

Goleadu u Molu u 4.minutu otpočeo je Slavko Morović i bilo je samo pitanje koliko će mreža golmana Oromčana Atile Toldija biti napunjena. 

 

Graničar - Tisa 0:4 (0:2)

ĐALA: Igralište Graničara. Sudija: D. Popov (Novi Kneževac). Strelci: Fodor u 6, Jakšić u 28, Potloka u 53. i 66.minutu. Žuti kartoni: Saša Ivanov i Uverić (Graničar).  

GRANIČAR: Đerić, Z. Popović, Uverić, Kobleher, Cvijić, Jovanov, Malenić, B. Popović, Saša Ivanov, Jevtić (Pantelin), Banjac (Slađan Ivanov).

TISA: Kovač, Lenđel, Šili, Jakšić, Liptai (Mojsin), Apro, Zombori, Potloka, Fodor (Đukić), Radanov (Šipoš), Tot. 

Već od početka utakmice videlo se da gosti iz Padeja imaju kvalitetniji sastav, pa je u 6.minutu za vođstvo Tise mrežu Stefana đerića načeo Daniel Fodor, a prednost u 28.minutu udvostručio Ljubiša Jakšić. U drugom delu zablistao je Adrian Potloka i sa dva pogotka potvrdio zasluženu pobedu Tise.  

Pripremio: M. Mitrović

Rezultati:

ĐALA: Graničar - Tisa (Padej) 0:4, MOL: Bačka - Šampion (Orom) 8:0, MAJDAN: Tromeđa - Jedinstvo (Srpski Krstur) 0:6, ČOKA: Čoka - Horgoš 1:2, BANATSKO ARANĐELOVO: Slavija - Jadran (Sanad) 3:0, KANJIŽA: Potisje - Hajduk (Podlokanj) 5:1.    

1. Jedinstvo

4

4

0

0

13:1

12  

2. Slavija

4

3

1

0

7:1

10  

3. Bačka

4

3

0

1

20:4

9  

4. Potisje

4

3

0

1

15:4

9  

5. Horgoš

4

3

0

1

13:8

9  

6. Tisa

4

2

0

2

10:6

6  

7. Čoka

4

1

1

2

5:9

4  

8. Graničar

4

1

1

2

4:8

4  

9. Jadran

4

1

1

2

9:14

4

10. Hajduk

4

1

0

3

3:8

3

11. Šampion

4

0

0

4

1:18

0

12. Tromeđa

4

0

0

4

2:21

0

 

Autor:
Pošaljite komentar