Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Večeras derbi TSC - Vojvodina, šanse za tri boda izjednačene

31.07.2020. 09:39 09:43
Piše:
Izvor: J. Grlić

Posle kraćih od uobičajenih i specifičnih letnjih priprema koje je uslovio korona virus, srpski fudbalski superligaši danas počinju novu sezonu.

Titulu prvaka brani Crvena zvezda, trofej Kupa nastojaće da sačuva Vojvodina, a sve ostale ekipe potrudiće se da skinu crveno-beli dvojac s tronova na kojim sede. Derbi prve runde, koji će ujedno predstavljati i duel dva u prošloj sezoni najbolja vojvođanska člana elite, igra se danas u Senti, gde će snage odmeriti TSC i Vojvodina. Reč je o okršaju ekipa koje će braniti čast srpskog fudbala i u kvalifikacijama za Ligu Evrope i koje tokom leta nisu puno toga promenile u sastavima.

- Kompletne pripreme odradili smo u našem Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”, gde smo imali fenomenalne uslove za treninge - rekao je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Vojvodine. - Ovog leta radili smo nešto kraće i morao sam da modifikujem plan i program kojeg se već godinama držim. Nedostaju nam tri ili četiri jače kontrolne utakmice, ali nismo mogli da ih odigramo zbog zdravstvenih mera koje je uvela naša Vlada. Ipak, igrači su dobro fizički pripremljeni, ne žalimo se ni na šta, a sada nas očekuje start u novom prvenstvu i odmah derbi kola u kojem se sastajemo sa TSC-om.

U prethodnom prvenstvu ekipa iz Bačke Topole imala je više uspeha u međusobnim okršajima: osvojila je bod na “Karađorđu” (2:2), a čitav plen upisala na svom terenu (2:0). Novosađani sada žele da se revanširaju četi trenera Zoltana Saboa, iako su svesni da ih u Senti očekuje, najblaže rečeno, težak posao.


Visoke ambicije

Kada se reč povela o ambicijama s kojima Voša ulazi u novu sezonu, Lalatović je bio više nego jasan.

- Igraćemo u tri takmičenja i san nam je da osvojimo novi trofej - istakao je popularni Lala. - U Ligi Evrope ne želimo da budemo amo učesnici, već nam je namera da ostavimo dobar utisak i da doguramo što je dalje moguće. Što da ne, pokušaćemo da se plsiramo i u grupnu fazu, jer se igra samo po jedan susret, a onda je sve moguće.


- Sigurno je da naši najbolji timovi još nisu u formi u kakvoj će biti posle nekoliko odigranih prvenstvenih rundi, pa to nismo ni mi. U susretu koji smo s TSC-om odigrali u Novom Sadu, gubili smo 0:2, a onda smo u drugom poluvremenu odigrali možda i najboljih 45 minuta od kada sam se vratio u Vojvodinu i čak mogli da preokrenemo rezultat. Rival ima vrlo dobar, iskusan tim, odlične igrače koje dobro vodi kolega Sabo, a uz to su među najorganizovanijim klubovima u našoj zemlji. Očekuje nas jako teško gostovanje, jer TSC u prošloj sezoni kod kuće nije imao ni jedan jedini poraz, što dodatno svedoči o kvalitetu te ekipe. Daćemo sve od sebe kako bismo u ovom susretu prikazali što bolju partiju, a tradicije postoje da bi se rušile i svako jednom mora da izgubi. Nadam se da bi to moglo TSC-u da se dogodi upravo danas, ali, ipak, ne mogu da kažem kako smo favoriti u ovom susretu. Šanse su, po meni, pola-pola, a pobediće ona ekipa koja bude bolje ušla u utakmicu i imala više sportske sreće.

Nažalost, na tribinama neće biti gledalaca, što će sigurno uticati na ukupnu atmosferu na terenu.


Sviđa mi se jedan igrač...

Vojvodina je u ovom prelaznom roku ponovo angažovala Novicu Maksimovića i Vladimira Kovačevića. Otišao je u Mađarsku golman Emil Rockov, u Metalac je prešao Jovan Kokir, a na šestomesečnu pozajmicu u Inđiju upućen je Mihajlo Nešković.

- Nisam pristalica gomilanja igrača i doveli smo momke koje sam i želeo da vidim u ekipi - objasnio je Lalatović. - Sviđa mi se jedan fudbaler iz naše Superlige, ali mi nismo klub koji može da plaća skupa obeštećenja kao Zvezda, Partizan i upravo TSC. Oni imaju velike buyete, a trudio sam se da dovedemo momke koji su slobodni i koji su u Novi Sad došli da igraju za platu.


- Sada više uopšte nije važno gde se neki susret igra. Kada nema gledalaca, uvek su šanse za pobedu izjednačene, mada mislim da je možda i teže u tom slučaju domaćinu, koji je navikao da ima podršku s tribina. U svakom slučaju, očekujem dobru utakmicu, susret koji će opravdati epitet derbija kola i nadam se povoljnom ishodu po nas - poručio je Nenad Lalatović.

Duel TSC - Vojvodina počinje u 19 časova, uz TV prenos na kanalu Arenasport 1.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar