Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVI VODITELJI JUTARNJEG PROGRAMA NA „PRVOJ” Letnje „Jutro” sa dozom zabave

11.07.2020. 10:41 10:44
Piše:
Izvor: Prva TV/Promo

Jutarnji program na „Prvoj” televiziji će tokom letnjih meseci voditi mlada, ali iskusna i prepoznatljiva ekipa voditelja Bojana Bojović, Jelena Nikolić i Filip Čukanović.

Kao i prethodnih godina, domaćini emisije „Jutro“, Jovana Joksimović i Srđan Predojević, kao i Marija Savić Stamenić, otišli su na svoje letnje odmore i do septembra kormilo prepustili svom dobro uigranom timu saradnika. Jutarnji program na ovoj televiziji ponedeljkom, utorkom i sredom tokom leta vodi Bojana Bojović. Četvrtkom i petkom će domaćica emisije biti reporterka Jelena Nikolić, a vikend će biti rezervisan za buđenje sa Filipom Čukanovićem.

Bojanu su naši gledaoci do sada imali priliku da gledaju kao voditeljku i urednicu emisije „150 minuta“ i kao reporterku u „Jutru“, a sada će upravo od nje saznavati najvažnije informacije iz zemlje i sveta. Kako kaže, veoma je uzbuđena jer je za nju ovo novo i dragoceno iskustvo.

– Do sada sam uvek imala tu sreću da učim od najboljih, a tako je i ovoga puta. Drago mi je što ću tokom leta biti deo ekipe „Jutra” i osećam veliku odgovornost. Trudiću se da opravdam očekivanja gledalaca, ali i Jovane i Srđana od kojih sam dobila maksimalnu podršku i poverenje, kao i celog uredničkog tima – rekla je voditeljka pred početak emitovanja emisije čija je postala domaćica.  

Kako je rekla, gledaoci su navikli da svakog dana uz „Jutro” na Prvoj budu informisani, da dobiju odgovore na sva pitanja koja svakodnevno postavljaju, ali i da se opuste i zabave.

– Tako će biti i ovog leta, koje će za mene biti radno i uzbudljivo, a tome se neizmerno radujem. Do sada sam uređivala i vodila emisiju „150 minuta”, a tokom leta u toj redakciji ostajem kao urednik. Od septembra, bogatija za dragoceno iskustvo, vraćam se u studio „150 minuta – poručila je Bojana Bojović.

Inače, voditeljka postala deo tima emisije „150 minuta” još od njenog osnivanja, a pre toga gledaoci su je upoznali kao reporterku emisije „Bulevar” koja se emitovala pre nekoliko godina na TV „B92”. Vođenje jutarnjeg programa nije joj strano, budući da je pamtimo i kao voditeljku tog formata na „Hepi” TV. Još tada je govorila da nije verovala da će joj rano buđenje predstavljati zadovoljstvo. Tada je isticala da živ program donosi uzbuđenja i prijatnu napetnost, što je drži budnom i koncentrisanom.

Gledali smo je i kao voditeljku emisije „Impuls” koja se emitovala na Radio-televiziji Srbije. Kao urednica i novinarka iskustvo je najpre sticala u produkcijskoj kući „Emoušn”, gde je radila najpre kao stori editor u rijalitiju „Veliki brat”, a budući da se dobro pokazala radila je potom i kao scenarista, novinarka i urednica. Tu je i zavolela novinarstvo, kojim se do danas uspešno bavi, iako je po struci profesor italijanskog jezika.

U jednom od pređašnjih intervjua Bojana je izjavila da joj je najveći kompliment kada joj gledaoci kažu da se nakon njenih priloga osećaju bolje. U karijeri je izveštavala o raznim temama i sa različitih događaja. Za jednu od reportaža je i nagrađena na festivalu „Pres vitez”.

Nakon Bojane, gledaoci će se četvrtkom i petkom buditi uz novinarku Jelenu Nikolić, koja ih je navikla na informacije sa lica mesta i osmeh po kojem je prepoznatljiva. Jelenu već nekoliko godina gledamo kao reporterku koja se javlja sa raznih terena i upoznaje gledaoce sa dešavanjima u Beogradu. Pošto je godinama na televiziji uglavnom u ulozi reportera, šansa da se oproba i u studiju za nju je, kako kaže, značila poverenje koje treba da opravda.

– Zaista ću se potruditi da pružim svoj maksimum. Treba biti prirodan, ali još važnije odlično informisan, pripremljen i sve vreme treba imati stopostotnu koncentraciju. Koliko god možda studio i teren delovali blisko i sično, toliko se u isto vreme i razlikuju, pa će ova promena u svakom slučaju biti veliki izazov – rekla je Jelena Nikolić.

Jelena je novinarsku karijeru započela u listu „24 sata”, a potom je počela da volonitra na „Pink” TV gde se kalila radeći priloge za vesti i „Nacionalni dnevnik”, a onda je dobila i stalni angažman na ružičastoj televiziji. Nakon skoro šest godina rada na toj adresi dobila je poziv sa „Prve”, gde radi već četiri godine kao reporterka jutarnjeg programa. Jednom prilikom istakla je da je štreberka i da sa sobom uvek nosi gomilu papira i materijala jer nikada neće dozvoliti sebi da bude neinformisana i da ne zna ništa o sagovorniku ili temi kojom se bavi.

Filip Čukanović se dokazao kao vešt reporter radeći za „Vesti“ Prve i „Prvu temu“, zatim autorsku emisiju „Lično, nezvanično“, a u poslednje vreme su gledaoci imali priliku da ga gledaju kao reportera u „Jutru“. Sada će se oprobati kao voditelj „Jutra“ vikendom, a kako kaže, raduje se novom izazovu u karijeri.

– Jutarnji program je najteži televizijski format za rad i zahteva punu koncentraciju i temeljnu pripremu. Svoj program vikendom ću sa kolegama i uređivati i nastojaćemo da budemo aktuelni i informativni, a pošto je leto, sa velikom dozom zabave – najavio je Filip.

Ovaj mladić je karijeru započeo radeći kao novinar dečije emisije „Siti kids”, a sa nepunih 18 godina je počeo da vodi emisiju „Nedeljno popodne” na radio stanici „Pingvin”. Na „Pink”-u je počeo da radi 2010. godine i to kao reporter Jutarnjeg programa koji su tada vodili Jovana i Srđan, a gledaoci ga još uvek pamte kada je 2014. godine nedelju dana neisrpno izveštavao s poplavljenih područja. Do danas je izveštavao sa najznačajnijih političkih događaja u zemlji, a kroz emisiju „Lično nezvanično” intervjuisao je poznate ličnosti koje su ga ugostile i uvele u svoje živote.

Novi voditeljski tim će tokom leta svakog dana u dobro poznatom terminu od 6.55 buditi i informisati o najvažnijim događajima u zemlji i svetu, sa posebnim osvrtima na aktuelnu epidemiološku situaciju. Osim servnisnih informacija, tu su i sve aktuelne vesti, novosti iz društveno-političkog i kulturnog života, raznovrsne životne teme, razgovori sa najeminentnijim stručnjacima, vremenska prognoza i zabavni segment u kojem gostuju najveće zvezde zemlje i regiona.

V. Bijelić

foto: Prva TV/Promo

 

Autor:
Pošaljite komentar